HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 10:16

'Ecevit'in izinde herkesi DSP'ye çağırıyoruz'

DSP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir 2. bölge Milletvekili Erol Tuncer, Bergama ilçe Teşkilatında partililer ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

 Ecevit in izinde herkesi DSP ye çağırıyoruz

İZMİR - DSP 2 Bölge Milletvekili adaylarından Fatih Taşdöğen, Adnan Taşar, Süleyman Karadayı ve Mahmut Açıkkar’ın da katıldıkları basın toplantısında parti stratejilerini anlatan DSP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir 2. bölge Milletvekili Erol Tuncer, DSP’yi hiç kimsenin hafife almaması gerektiğini ifade ederek herkesi Karaoğlan Ecevit’in partisine davet ediyoruz” dedi.

“Bu seçimler, küçük partiler aleyhine adaletsizliğin üst düzeye çıktığı bir ortamda yapılıyor olsa da  her şey ön sıradaki partilerin lehindedir: En çok kızdığımız yüzde 10 Barajıdır.Yapılan Hazine yardımı, medyanın tavrı,  DSP ye karşı gösterilen tutum kasti bir melse olsa da tüm bu olayların gerçek partililerimiz üzerinde etki göçermeyeceğine inanıyoruz” diyerek partilere yapılan hazine yardımlarındaki adaletsizlikten şikayet etti.

DSP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir 2. bölge Milletvekili Erol Tuncer, şunları söyledi: (Hazine Yardımı AKP’ye 327 Trilyon, CHP’ye 186 84 Trilyon MHP’ye ise  57 Trilyon) verilmiştir. Bu koşullarda ise iki partili sistemi dayatıyor. Bizim için bu  seçimler neden önemli? Sorusuna gelince. Yeni Meclis, Kurucu Meclis niteliğini taşıyacak ve yeni Anayasa yapacaktır. Anayasanın toplumsal sözleşme niteliğini kazanabilmesi için Kurucu Meclis, geniş bir temsil tabanına oturmalıdır. Bunun için TBMM’ye girecek parti sayısı artmalı. Aksi taktirde Yeni Anayasaya toplumca sahip çıkılmaz. (2 Parti: AKP 367 + /3Parti: AKP 330-367/4 Parti : AKP 300 altı) olduğunda Sorunlar doğar.
Ülke’de sağlıksız büyüme, dış kaynaklara, borçlanmaya dayalı, İstihdam yaratmayan bir büyüme ve işsizlik yüksek düzeydedir” dedi.

DSP’YE OY VERMEK DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAKTIR
“CHP’nin yanı sıra   DSP’nin olması  ülkede gerçek demokrasin  varlığını yaşmaktır” diyen Erol Tuncer,  kamuoyu yoklamalarının gerçekleri yansıtmadığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ülkede işçi, memur, emekli, çiftçi ve esnaf zor durumdadır. Tarım ve Hayvancılık aynı şekilde.. Türkiye gıda ithal eden bir ülke haline geldi. Melez/otoriter demokrasi sınıfındayız. Kuvvetler ayrılığı yok oldu. Yürütme; Yasamaya ve Yargıya egemen. Parlamentoda ciddi bir temsil açığı sorunu var. Basın özgürlüğü yok ediliyor. Yargı adalet dağıtmıyor. Tutukluluk, cezaya dönüşüyor. Kişi güvenliği tehlikede. Bölücü terör. Güneydoğu’da inisiyatif bölücülerin elinde. Devlet otoritesi kalmadı. Bölücülük niyeti artık saklanmıyor. Yalnızca modelleri tartışılıyor.

Bizim DSP olarak Hedefimiz, Daha iyi işleyen bir demokrasi, daha sağlıklı ve hakça bir gelişme. Ve daha güçlü bir Türkiye için uğraş veren bir partiyiz. Bütün kurum ve kuruluşları ile demokrasinin yerleştirilmesi. Anayasayla birlikte Seçim ve Siyasi partiler kanununun değiştirilmesi. Ülkenin bağımsızlığının güçlü ekonomisiyle ancak sağlanır. Yeni bir büyüme modeli yaratmak. Özkaynaklara dayalı, üretken bir ekonomi. Halkçı rekabet ekonomisi. Çokça üreten ve hakça bölüşen ekonomi. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek. Bölgeler arası dengesizliğin giderilmekle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma: Refah/Eğitim ve Sağlık alanlarında ilerlemedir.Bağımsız ve tarafsız yargı, gecikmeden sağlanan adalet sistemi yerine oturmalıdır.Ülke bütünlüğünün korunması. Ulusal birliğin pekiştirilmesi/Cumhuriyet değerlerinin korunması. Sonuç olarak Ülke gerçeklerinden esinlenmiş bir sol anlayışa sahibiz. Ülke solunun DSP’ye ihtiyacı vardır. Yaşam yükü altında ezilen, her alandaki adaletsizliklerden kaynaklanan sorunlarına çözüm arayan kitlelerin DSP’ye ihtiyacı var.
Hükümetlerde ve yerel yönetimlerde başarılarla dolu , temiz bir geçmişimiz var. Ülkenin bu geçmişten kaynaklanan deneyimlerimize ihtiyacı var. TBMM çatısı altında da başarılı hizmetleri olan bir partiyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin de DSP Grubuna ihtiyacı var."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler Baba ocağında iktidar lokması yedi
Birgül Ayman Güler seçim çalışmalarına baba ocağı Bergama'da devam etti. ...
Denizli: İzmir'i tanıyamayacaksınız
Gittiği her yerde seçmenlerin yoğun ilgiyle karşıladığı AK Parti İzmir ...
Sezer: AKP ülkeyi faşizan anlayışla yönetiyor
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarına ...
 
Gül: Biliyordum ama yüzlerine vurmadım
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ...
AK Partinin genç adayları tam gaz
AK Parti’nin İzmir 2. bölge listesine koyduğu genç milletvekili adayları ...
Tanrıkulu sanayicilerin sorununu dinledi
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçim çalışmalarının son ...
 
Kalkan: İlericilik, hizmetle olur
AK Parti İzmir milletvekili ve 2. bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, ...
Erdoğan: Komutanı görevden ben aldırdım
Başbakan Erdoğan, Artvin İl Jandarma komutanının kendi talimatıyla görevden alındığını söyledi.
Yüksel: İzmir AKP döneminde dışlanmıştır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ''İzmir, 8 yıllık AKP iktidarı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva