HABERLER>EGE
1 Mart 2011 Salı - 00:00

’‘Çakma’’ Vali Coş’’u ’‘şeytan’’ çarptı!

Aydın'da Vali Coş'un adını kullanarak sözde hayır yapmak için para toplayan sahtekarlar, Rıdvan Dilmen'i kandıramadı. Vali Coş'u arayan Dilmen, şebekenin oyununu ortaya çıkardı.’

’‘Çakma’’ Vali Coş’’u ’‘şeytan’’ çarptı!


AYDIN - Kimliği belirsiz kişiler, Vali Hüseyin Avni Coş'un adını kullanarak işadamları ve hayırseverleri dolandırdı, ancak Türk futbolunun efsanevi ismi Rıdvan Dilmen'i kandıramadı.

Yeni Asır’’dan İhsan Karataş’’ın haberine göre bu oyuna gelmeyen "Şeytan" lakaplı eski futbolcu ve yorumcu Dilmen, valiliği arayıp gerçeği öğrenerek örnek davranış sergiledi. Vali Hüseyin Avni Coş, vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, dolandırıcılara kanmamasını istedi.
Vali Hüseyin Avni Coş'un anlattığına göre bazı sahtekarlar, işadamları ve hayırseverleri telefonla arayıp, kendilerini Vali Coş ya da bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri olarak tanıttı. Sahtekarlar, okul, hastane, yurt yaptıracaklarını ya da acil durumda olduğunu iddia ettikleri hayali bir hastayı kurtarmak için paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyip yardım talep etti. Bu kişiler, hayırsever dört vatandaştan 10-15 bin lira arasında para almayı başardı. Dolandırıcılar, Aydın'ın Nazilli ilçesi doğumlu, eski futbolcu, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'i de kandırmayı denedi, ancak başarılı olamadı.
"SAKIN KANMAYIN"
Vali Coş, bazı şahısların Aydınlı işadamları ve hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, kendilerini Aydın valisi olarak tanıtıp, hayırsever 4 vatandaşın her birinden 10 ile 15 bin lira alarak dolandırdığını söyledi. Vali Coş, dolandırıcıların birçok kişiyi aradığını bunların arasında eski milli futbolculardan Fenerbahçe'nin efsanevi ismi Rıdvan Dilmen'in de bulunduğunu belirtti.
SEKRETER DE VAR
Vali Coş, dolandırıcılığın 3-4 kişinin kendisini arayarak yardım talebinin doğruluğunu teyit etmek istemeleri üzerine ortaya çıktığını belirtti. Coş, "Beni arayan hayırsever vatandaşlarımız, telefon ile kendilerinden ölümcül hastalığa yakalanan bir kişiye 10 ila 15 bin TL arasında yardımda bulunmalarının istendiğini söyledi. Anlatılanlara göre dolandırıcılar sekreter de kullanmış. Kendisini benim sekreterim olarak tanıtan bir kişi vatandaşlarımızı arayarak 'telefonu sayın valimize aktarıyorum' demiş. Telefona gelen kişi de beni taklit edip para yardımı istemiş. Okul, hastane, yurt yapım işleri ve muhtaç tüm vatandaşların tedavileri devletimiz tarafından yaptırılıyor. Benim ve kamu kurum ve kuruluşları yetkililerinin hiç kimseden nakdi yardım talebi söz konusu değil. Dolandırıcılık olayıyla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattık" diye konuştu.
"POLİSİ ARAYIN"
Vali Coş, böyle bir taleple karşılaşan vatandaşların kesinlikle bu talebi dikkate almaması, bu tür taleple karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma telefonlarını arayarak en yakın Kolluk Kuvvetine veya Cumhuriyet savcılığına müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Son günlerde bazı şahıslar, başta benim ismim olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerinin isimlerini de kullanarak, işadamlarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı aramışlar. Okul, hastane, yurt yaptıracakları veya acil durumda olduğunu iddia ettikleri hayali bir hasta isimi vererek nakdi yardım talebinde bulunmuşlar. Dolandırıcılar özellikle daha önceden yardımlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımızı hedef seçmişler. 4 hayırsever vatandaşımız da maalesef bu kişilere para vermiş" dedi. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP’’li vekilin Muğla öfkesi
Milas'ta Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Muğla Milletvekili ...
Horoz festivaline baskın
   Aydın’’ın Kuşadası İlçesi’’ne bağlı Davutlar Beldesi’’nde ...
Bodrum’’da kaza üstüne kaza
  Muğla'nın Bodrum ilçesinde, aşırı yağı nedeniyle aynı bölgede ...
 
Lise öğrencilerinden 'hijyenik buluş'
Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki Almış-Şentürk Anadolu Teknik ...
Denizli’’de kanlı gece!
Denizli Akkale Mahallesi'nde dün gece silahla vurulan iki kişiden ...
CHP Balıkesir’’de kriz çözümlendi
  CHP Balıkesir il teşkilatındaki başkanlık krizi sonunda çözümlendi. ...
 
Baldızının kimliği ile başkasına doğum yaptırdı
İzmir'in Buca ilçesinde, baldızının nüfus cüzdanı fotokopisini alıp ...
İngiltere'den Aydın'a trafik cezası
Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Ergün’’e İngiltere’’den ...
Cumhurbaşkanı Gül Denizli’’ye gelecek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10-11 Mart’’ta Denizli’’yi ziyaret edecek. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva