HABERLER>EGE
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:07

'Bu ülke için seve seve’ dedi: 20 TL’ye kuru-pilav-cacık!

Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle bazı belediyeler vatandaşlar ucuz yemek yiyebilsin diye kentin belli başlı noktalarında ‘kent lokantaları’ kuruyor. Manisa’nın Salihli ilçesinde ise Muhammer Karakaş, kendi imkanlarıyla 25 yıldır Doyuran Teyze ismiyle bir nevi ‘kent lokantası’ görevi görüyor. 20 TL’ye kuru, pilav, ayran menüsü satan Karakaş, kentteki yoksulları gözeterek bu işletmesini sürdüreceğini söylüyor.

 Bu ülke için seve seve’ dedi: 20 TL’ye kuru-pilav-cacık!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ - Ekonomik kriz toplum içindeki etkilerini hissettirirken artan fiyatlar gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle gıda enflasyonunun yükselmesiyle beraber lokanta fiyatları el yakan boyuta geliyor. Bu fiyatların yükselmesinden dolayı bazı belediyeler vatandaşın ucuza yemek yiyebilmesi için kentin bazı noktalarında 'kent lokantaları' kuruyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan bir lokanta ise yıllardır ucuz fiyat politikasını sürdürmeye devam ediyor. Doyuran Teyze isimli lokanta bugünlerde 20 TL'ye kuru fasulye, pilav ve ayran menüsünü müşterileriyle buluşturuyor. Dileyen nohut, dileyen çorba dileyene ise aynı fiyata tavuklu menülerini sunabiliyor.

Sistem ise gönüllüler üzerinden şekilleniyor. “Askıda yemek” uygulaması ile zor durumda yaşayan vatandaşlara yardımcı olunuyor. Dileyen yemeğini yiyip ücretini ödüyor.

‘BU İŞİN SIRRI YOK’
Yaklaşık 25 yıldır Doyuran Teyze'nin işletmecisi olan Muhammer Karakaş, yaşadıklarını, kendisine gelen tepkileri Egedesonsöz'e değerlendirdi.  Karakaş, işin sırrı olmadığını belirterek, “Ekonomik sıkıntılar var ülkede. İnsanların alım gücü düştü. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için daha da zor geçiyor. Kent Lokantaları ile çok iyi bir iş yapıldı. İstanbul’da yürütülen bu çalışmayı canı gönülden destekliyorum. Garibana sahip çıkılmalı. Bizler de bu noktada maddi gücü olmayan vatandaşları temel alarak ucuza yemek veriyoruz. Hem işletme olarak hem de hayırsever olarak köprü görevi görüyoruz. Bu işin çok bir sırrı yok. Ben Atatürkçü bir insanım. Benim derdim şu; kuru pilav ayranı 20 TL'ye satıyorum. Sınırsız ekmek veriyorum. Sokakta kalıp evsiz olanlara askıda yemek veriyorum. Kadınlar var, erkekler var, otelde kalanlar var bunların arasında” dedi.

TÜRKİYE'DE BEŞ YIL PARA KAZANMADAN HERKES FEDAKARLIK YAPABİLİR, BENİM DERDİM TÜRKİYE
Kullandığı ürünün kalitesiz olmadığını dile getiren Karakaş, “Bir kredi kartım var. Onunla çevirmeye çalışıyorum ama bu ara çok açıldım, beni biraz tedirgin ediyor. Ucuz mal kullanmıyorum, para kazanmıyorum. Para için yapmıyorum. Yanımda 5 tane kız çocuğu var. Türkiye'de beş yıl para kazanmadan herkes fedakarlık yapabilir. Benim derdim Türkiye” ifadelerini kullandı.

Askıda yemek uygulaması sayesinde kentte zorluk yaşayan herkesin derdini kendisine anlattığını ve çözüm aradığını belirten Karakaş, “Askıda yemek çok rağbet görüyor. Ben kimseye telefon edip bana bağış yap demem. Kaymakam da bana gönderiyor, otobüs şoförü de bana gönderiyor. Evde yalnız yaşayan bir kadına tüp yolladım yardım olarak. Kocası dayak atan bile bana geliyor” dedi.

‘HAYIR KURUMU GİBİYİM’
Çevredeki esnafın kendisinden şikayetçi olmadığını belirten Karakaş, “Civardaki esnaf benden şikayetçi olamaz çünkü hayır kurumu gibiyim. Lokantacıların çoğu tanır beni” dedi.

 
Odalar’dan 'askeri alanlar' için çağrı: Ranta kurban gitmesin!
 
Haniyye için taziye mesajı: Kalleş suikast!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aykut 31 Temmuz 2024 Çarşamba 13:24

Helal olsun. Bir de ne güzel ben Atatürkçüyüm diye gururla söylemiş. Hayatta kalıyor, para ile işi yok, iyilikle besleniyor. Türkiye çapında haber olmalı.

Yorumu oyla      1      0  
31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:56

HELAL OLSUN SANA KOCA YÜREKLİ

Yorumu oyla      2      0  
Etki ve tesir 31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:22

Aman dikkat bu adamcağızı koruma altına alın. Deftersizler tayfası bu adama zarar verebilir .Zıtlıkların çelişkilerin ahlaksızların tavan yaptığı olağanüstü kahpeliklerin yaşandığı bir ortamda yaşıyoruz. Önce esnafı her türlü fahiş fiyat için teşvik edip toplumda her konuda olduğu gibi bu konuda da ayrıştıran chp şimdi kent lokantası açarak güya zevahiri kurtaracak.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu treni çarptı... 2 kişi ölümden döndü!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yolcu treninin çarptığı 2 kişi yaralandı.
Muğla açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Muğla açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı, 86 göçmen kurtarıldı.
İki gündür kayıptı... Asansör boşluğunda bulundu
Kütahya'da iki gündür kayıp zihinsel engelli yaşlı adam, inşaat halindeki ...
 
Telefonunda terör örgütüne ait fotoğraf çıktı... 'Ailem zorla evlendirmek istedi'
Muğla Otogarında görevlilerin, telefonunda PKK/KCK'ya ait örgütsel fotoğraflar ...
Serinlemek için girdiği kuyu sonu oldu!
Muğla’nın Yatağan ilçesinde, serinlemek için su kuyusuna giren Mikail ...
Asansör düştü... 4 kişi yaralandı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir iş yerindeki asansörün düşmesi sonucu 4 kişi yaralandı.
 
Gazdan etkilenen 5 işçi hastanelik oldu
Afyonkarahisar'da bir biyogaz tesisinde gazdan etkilenen 5 işçi hastanelik oldu.
Aydın'daki yangın kontrol altında!
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde tarım arazisinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan ...
Afyon'daki kazada can pazarı: 3 yaralı!
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde hafif ticari araç ile traktörün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva