HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2010 Pazar - 00:00

’‘Benden 25 yaş genç biriyle olmaya başlayınca’…’’

Bodrum’’da peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’’ı öldüren eski sevgilisi spor yazarı ve işadamı Cihan Oskay, cinayeti anlattı’… ’

’‘Benden 25 yaş genç biriyle olmaya başlayınca’…’’



MUĞLA -
Bodrum İlçesi’’nde, eski sevgilisi peyzaj mimarı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal’’ı, evinin önünde kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan spor yazarı ve eleştirmen 57 yaşındaki Cihan Oskay çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Oskay, ’“Hülya benden 25 yaş genç biriyle olmaya başlayınca çıldırdım. Konuşmaya gittiğimde ’‘herkes yoluna’’ deyince sinirlerime hakim olamadım’” dedi.
 
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Muğla Peyzaj Mimarları Odası Temsilcisi Hülya Yolcubal’’ın Cumhuriyet Mahallesi Ortaköy Tatil Sitesi’’ndeki evinin önü bugün bir grup arkadaşı tarafıntan çiçek ve fotoğraflarla donatıldı.
 
Yaklaşık 10 dakika süren tören sırasında Yolcubal’’ın arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Türkiye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe, ’“Bu cinayet dakika dakika geliyorum dedi. Oskay, Hülya’’ya nefret kusan kitabını aralık ayında yayımladı. Hülya sürekli tehdit altındaydı. Bir kez dahi bu şahsın gözaltına alınıp ifadesinin alınmaması çok ilginç. Yine de katilin kısa zamanda yakalanması polisin başarısı’” diye konuştu.
İstanbul’’da yakalanıp Bodrum’’a getirilen Cihan Oskay ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’’nde yaklaşık 9 saat süren sorgusunun ardından dün  akşam adliyeye sevk edildi. Oskay, 5 saati bulan duruşma sonrası tutuklanıp Muğla Kapalı Cezaevi’’ne gönderildi.
 
"ÖZÜR DİLEMEYE GİTTİM, HAKARET ETTİ"
Emniyet ve savcılıkta soğukkanlı hareketleri ile dikkat çeken Oskay, Yolcubal’’ın, kendisini terk eder etmez S.T. isimli 30- 35 yaşlarında bir işadamıyla birlikte olmaya başladığını söyledi. Cihan Oskay ifadesinde şunları anlattı:
 
’“Hayatımda ilk kez bu kadar çok birini sevdim, geleceğimi ona göre planladım. Evlenmeyi düşünüyorduk, yüzüklerimizi bile almış, aramızda nişan yapmıştık. O ise tüm bunlar olduğu halde beni bir başkası ile aldatmaya başladı. Şüphelendim, takip ediyordum. Şüphelerimde haklıydım. Hülya benden 25 yaş genç biriyle olmaya başlayınca çıldırdım, ardından benden ayrılacağını söyledi. Telefonlarıma yanıt vermiyor, evinin anahtarını değiştirmiş, evine gelmeme izin vermiyor, benden kaçıyordu. Kıskançlıktan deliye dönmüştüm, yemeden içmeden kesildim, 4 ayda 15 kilo verdim. Zaman geçtikçe benden uzaklaştıkça ona karşı olan sevgim, kendimi tutamadığım bir nefrete dönüştü. Hem seviyor hem nefret ediyordum. Son olarak o gece Hülya ile konuşmak, o güne kadar yaptıklarımdan özür dilemek için gitmiştim. Eve girip ondan özür dileyip ’‘tekrar beraber olalım, ya da en azından dost olarak kalalım, beni böyle kullanılmış bir çöp gibi atma’’ demek istemiştim. Ancak o benimle konuşmayıp, hakaret etti ve beni hayatından çıkardığını, hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu, polis çağıracağını söyleyince kendimi kaybettim. ’‘Herkes yoluna’’ deyince sinirlerime hakim olamadım. Neyi nasıl yaptığımı bilmiyorum, çok pişmanım.’”
 
TABANCA BULUNAMADI
Bu arada polis, Hülya Yolcubal ile Oskay’’ın sık sık birlikte oldukları Milas yakınlarındaki çiftlikte arama yaptı. Cinayette kullanılan tabancanın halen bulunamadığı bildirildi. Yolcubal’’ın ilişkisi olduğu öne sürülen S.T.’’nin de cinayetin ardından ifadesine başvurulan 12 kişi içerisinde yer aldığı kaydedildi. S.T.’’nin aileyle birlikte Yolcubal’’ın İzmir Adli Tıp Kurumu’’ndaki cenazesini alıp toprağa verildiği Gölcük’’e gittiği ifade edildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu’’da teröre lanet eylemi
Hakkari'deki terörist saldırıya tepki amacıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ...
Karşıyaka’’da fuhuş operasyonu
İzmir'de, daha önce ahlak polisinde kaydı bulunan 'Sevda' ...
Şaşkın hırsız polis kapısının ziline basınca’…
İzmir'in Buca ilçesinde, bir polis memurunun evinden hırsızlık yapmak ...
 
Saldırının ardından şok iddia!
PKK’’ya karşı havadan istihbarat sağlamak için İsrail’’den satın alınan ...
Gözyaşlarıyla ve sessizce...
Hakkari'de 11 askerin aynı gün şehit olmasıyla yasa boğulan Türkiye'de ...
İzmirli taksicilerden teröre lanet
Alsancak semtinde, gece yarısı toplanan bir grup taksici, Hakkari'nin ...
 
Kan durmuyor: 1 şehit de Elazığ’’da’…
Elazığ'ın Palu ilçesindeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla ...
Altınyol’’da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı
Bir minibüs Bayraklı Altınyol mevkisinde önce kaldırma, daha sonra yol ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva