HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2010 Pazar - 00:00

Gözyaşlarıyla ve sessizce...

Hakkari'de 11 askerin aynı gün şehit olmasıyla yasa boğulan Türkiye'de bugün şehitler son yolculuğuna uğurlandı.’

Gözyaşlarıyla ve sessizce...


Van'daki askeri törene Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da katıldı.

VAN - Hakkari Şemdinli'de dün şehit düşen 11 askere bugün veda ediliyor. Şehit 11 asker için ilk tören Van'da düzenlendi.
 
 
 
Törene Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bölge milletvekilleri ile AB üyesi ülkelerin 15 büyükelçisi katıldı.
 
Törende Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Egemen Bağış'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

Başbakan Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: ''Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak bugün hainleri sevindirmeyeceğiz.
 
Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır. Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışına, her bir zerresine, her bir hücresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur.
 
Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğüsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Bu milletin her bir ferdi ile dostça, arkadaşça, kardeşçe, omuz omuza kahramanca verdiği istiklal mücadelesi, bu vatanın, bu toprağın, bu ülkenin ve bu milletin sarsılmaz çimentosunu karmıştır.
 
Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız.
 
Bu tür kanlı saldırılar, ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek, Türkiye'yi büyüme ve güçlü, itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacaktır. Bu hain saldırılar, kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır. Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek onlara inat kardeşliğimizi birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da yücelteceğiz.
 
Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz. Sizi bugün sadece ebediyete değil, o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Sizin bıraktığınız emanete tıpkı sizin gibi canımızla, kanımızla, namusumuz ve şerefimizle sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadınıza mahcup olmadınız. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacak, hatıranıza namahrem elinin musallat olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Sizler kahramanlığınızla, fedakarlığınızla, gözüpekliğiniz, yiğitliğinizle isimlerinizi bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek şekilde yazdırdınız. Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak, sizin kor ateşiniz istikbalimizin teminatı olacaktır."
 
ŞEHİT ANNE VE BABALARINA SESLENDİ
Şehit anne ve babalarına da seslenen Başbakan Erdoğan, ''Ey şehit annesi, ey şehit babası, yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı, gözyaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz. Şundan emin olunuz sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Sizin kahraman yavrularınız bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Sizin büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler bugün yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, vatandaşlara da şöyle seslendi:
 
''Aziz milletim, sizler de müsterih olunuz. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her bir köşesinde şanla, şerefle ebediyen dalgalanacaktır. Terör, güçlenen Türkiye'yi kararlılığından asla döndüremeyecek, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kasteden bu taşeronlara, bu figüranlara karşı kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken cevabı verecektir. Hayır dualarınızı Mehmetçiklerimizinden esirgemeyin. Şehitlerimize hakkınızı helal edin. Bu aziz millet şehitlerinden razıdır. Allah da onlardan razı olsun. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletçe başımız sağolsun diyor, kendilerine Allah'tan rahmet niyaz ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''
 

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
Konuşmaların ardından şehit askerler silah arkadaşlarının omzunda taşınarak uçaklara taşındı ve memleketlerine uğurlandı.

Şehitler uçaklara taşınırken başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve tüm askerler selam durdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli taksicilerden teröre lanet
Alsancak semtinde, gece yarısı toplanan bir grup taksici, Hakkari'nin ...
Kan durmuyor: 1 şehit de Elazığ’’da’…
Elazığ'ın Palu ilçesindeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla ...
Altınyol’’da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı
Bir minibüs Bayraklı Altınyol mevkisinde önce kaldırma, daha sonra yol ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
11 hanede 11 dayanılmaz acı’…
Hakkari’’de şehit olan 11 asker, aileleri ve sevdiklerine yıllar boyu ...
İzmir’’in kardeşleri ’‘sezon finalini’’ Sasalı’’da yaptı
Abla-Ağabey-Kardeş Projesi Gönüllüleri, 2009-2010 Kış Dönemi uygulamalarını ...
 
Son padişahın torunu evlendi
Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torunu Neslişah Evliyazade, ...
İki aylık kara bilanço: 36 şehit
Genelkurmay’’ın "PKK'nın eylemleri artacak" saptamasını örgütün ...
Tarihi Çeşme Kervansarayı, butik otel oldu
Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle 1528 yılında yaptırılan Çeşme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva