HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2023 Cuma - 23:43

'Ben gereğini zamanı gelince yaparım'

NTV yayınına katılan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kalırsa hangi adayı destekleyeceğini açıkladı. İsim vermeden Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğinin sinyalini veren İnce, "Ben gereğini yaparım zamanı gelince. Ne yapacağımı da bütün millet tahmin eder." dedi.

 Ben gereğini zamanı gelince yaparım

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV canlı yayınıda soruları yanıtladı.

Muharrem İnce'nin sorulara verdiği yanıtlar şöyle;

"DAVUTOĞLU-BABACAN ÇEKİLSİN" ŞARTI

"21 yıllık iktidarın normalde baraja takılıyor olması lazım. Hala CHP'nin yaptığı anketlerde dahi birinci parti AK Parti çıkıyorsa ortada bir sorun, bir başarısızlık var demektir. Yani bu 6'lı masa doğru kurulmamıştır. Bu masa böyle olmamalıydı, 3'lü masa olmalıydı; CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi. O zaman ne Türklük tartışması olurdu, ne Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışması, ne de tarikat tartışması olurdu.

Şimdi bakıyorum, CHP ve İYİ Parti hariç diğerlerinin yüzde 1 oyu bile yok. Anketlerde 0,1 görünmeyen parti Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı alıyor, milletvekilliği alıyor, bakanlık alıyor. Hiçbir katkıları yok. Oyu olmayan partilere makam dağıtılmasına karşı çıkıyorum ben. Bu doğru değil, yanlış yapıyorsunuz. Biz size Memleket Partisi olarak destek verelim. Ben onları atın, beni alın da demiyorum. Benim cumhurbaşkanlığı, bakanlık talabim yok. İki gerekçem var; Bir güvenmiyorum onlara, onlarla hiçbir iş yapamazsınız. Babacan diyor ki 'ikinci tura kalırsam ben ona oy vermem.' Erdoğan'ın 18 sene bakanlığını, genel başkan yardımcılığını yapmışlar, ben onlara güvenmiyorum. Diğer gerekçem ise bu 21 yılın hesabı sorulacak mı? Özelleştirmelerin, Telekom'un, Suriyelilerin hesabı sorulacak mı? Kılıçdaroğlu, Ali Babacan'ı Yüce Divan'a gönderecekti, şimdi Cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. Oy istiyorsan Memleket Partisi var. Eğer dertleri Erdoğan'ı kazandırmaksa onu bilemem."

"7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAZ"

"7 Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz. Bunlara danışman, makam odası yardımcıların da yardımcıları olacak. Bu kadar israf fazla. Erdoğan'a kızıyorlar israf yapıyor diye bu daha da israf. Yalnızca Akşener Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun.

Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki '418 milyar dolar para çalındı' diyor, 'bunu geri alacağım' diyor. Bu 2002'den itibaren mi yoksa 2019'dan sonra mı? 2019'dan sonra ise bunu soramazsın, yapamazsın. Nasıl yapacaksın? Sayın Kılıçdaroğlu seçildiğini varsayalım. Ali Babacan da yardımcısı oldu. Bunun hesabını nasıl soracaksın, Ali Babacan ve Davutoğlu'nu da yargılaması lazım. Peki Babacan Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu zaman affedecek buna mecbur, yoksa Babacan ve Davutoğlu'nu da yargılaması lazım. 'Süleyman Şah Türbesi'ni geri getireceğim' diyorsun onu kaçıranı Cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsun. Bu iş böyle yürümez. Oy yoksa makamları neden dağıtıyorsun. 14 Mayıs'ta göreceğiz ne kadar oy aldıklarını."

MUHALAFETE MUHALEFET YAPIYOR ELEŞTİRİLERİ
"Yok öyle bir şey. Davutoğlu'nun muhalefetinden muhalefet mi olur? Davutoğlu bu ülkedeki 18 yılın sorumlusu, Suriyelilerin sorumlusu. Türkiye'nin ekonomisini Ali Babacan yönetmedi mi? 'Eğer ben kuklaydım Erdoğan ne dediyse ben onu yaptım' diyorsa bir şey diyemem." 

İKİNCİ TURA KALAMAZSA KİMİ DESTEKLEYECEK?
"Yani şimdi birinci turu görmeden ikinci turu konuşmamak lazım ama Memleket Partisi'nin üyeleri genelde gençlerden, üniversite mezunu insanlardan oluşuyor. Bunlar aklı başında insanlar. Gereğini yapacaklardır. O konuda kuşkum yok. Erdoğan gitmeli, yoruldu. Ama benim gönlüm ister ki ben kalayım. Ben seçileyim isterim. Ben gereğini yaparım zamanı gelince. Ne yapacağımı da bütün millet tahmin eder."

 
Yastık içinde saklıyordu... Polisten kaçmadı!
 
Soyer Hıdırellez Ateşini Buca’da yaktı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Sandıkta tokat manyağı olmak ya da Kemal 6 Mayıs 2023 Cumartesi 20:38

Zilletçilere sesleniyorum. Sinan Oğan da sizi kurtaramayacak. İkinci tura kalırsa onun kitlesi de büyük oranda Tayyip'i destekleyecek. Muallimi de dinlemeyecek çok kişi olacak. Çünkü Muallim Akp tabanından da oy alabilen biri. Varsın gerisini zilletçiler düşünsün. Zaten artık fazla yazmak da istemiyorum. Her şey belli. Hepimizin dersini sandık versin.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 6 Mayıs 2023 Cumartesi 10:52

SAYIN ince sizi adam yerine koyan varmıdır? Ittifak partilerine verilen değer size sıfır değer verildi hiç konuşma daha iyidir...

Yorumu oyla      5      5  
Alo 6 Mayıs 2023 Cumartesi 02:44

Hadi O R A D A N

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: PKK ve FETÖ'ye tavır koyun!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Biz milletimizin bize çizdiği ...
Erdoğan: Operasyon için doğru zamanı bekliyoruz!
Sınır ötesi harekatların bitmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kasapoğlu'ndan Buca'da 14 Mayıs mesajı: Tarihi yol ayrımı!
AK Parti İzmir milletvekili adayı Kasapoğlu, Buca ilçesindeki Evka1 seçim ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Muğla'da sandık mesajı: Değişim istiyorsak sandığa gideceğiz
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'li Aslanoğlu'na yanıt: TCG Anadolu'ya sırt döndüler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu, ...
'Gabar terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen ...
 
Bakan Kasapoğlu'ndan Göztepeye çifte müjde!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak 2023 Türkiye ...
AK Partili Dağ'dan 6'lı Masa'ya eleştiri: Panik halindeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "PKK ve FETÖ’ye çok net tavır ...
'İstanbul nüfusu 5 yılda 2,5 milyon azalacak'
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de "Burada 850 bin yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva