HABERLER>MAGAZİN
15 Şubat 2011 Salı - 00:00

’‘Aldattığını gözümle görsem inanmam’’

Defne Joy Foster’’ın eşi İlker Yasin Solmaz, ’“Aldatma konusunda bırakın zerre kadar şüpheyi, karıma güvenim sonsuzdur. Ben eşimi gözümle görsem bile inanmam’” dedi.’

’‘Aldattığını gözümle görsem inanmam’’

Defne Joy Foster’’ın eşi İlker Yasin Solmaz, ’“Aldatma konusunda bırakın zerre kadar şüpheyi, karıma güvenim sonsuzdur. Ben eşimi gözümle görsem bile inanmam’” dedi.’
2 Şubat sabahı gazeteci Kerem Altan'ın evinde ölü bulunan ünlü sunucu Defne Joy Foster'ın görüntü yönetmeni eşi İlker Yasin Solmaz, sessizliğini bozdu. Geçen cumartesi eşinin vefatından 11 gün sonra eniştesi Nesim Şahin ve iki kadın arkadaşıyla Beyoğlu Mektup bar çıkışı görüntülenen Solmaz, "Eşinin toprağı bile kurumadan nasıl eğlenebiliyor?" diyerek kendisini eleştirenlere tepki gösterdi. Dışarıya eğlenmek için çıkmadığını söyleyen Solmaz, Milliyet'in sorularını yanıtladı.
Eşinizin vefatından 11 gün sonra eğlenmek için dışarı çıktığınız için eleştiriliyorsunuz?
Bu konuda benim içim çok rahat ama yanımızda görüntülenen sosyal danışmanlık yapan Gönül abla ve kızı benim yüzümden mağdur oldukları için açıklama yapma gereği hissettim. Uğradığımız Mektup barın sahibi ve orada sahneye çıkanlar bizim arkadaşımız. Biz klip çekiyoruz, klip çektiğimiz insanlar orada türkü söylerler. Biz de oraya sık gideriz. İçeride aile ortamı var. Herkes yemek yer, türküsünü dinler. Orası bar bile değil, türkü evi. O gün eniştem ve abimin kendi işleriyle ilgili görüşmelerimiz vardı. Ardından türkü dinleyelim biraz diye Mektup'a uğradık. Fotoğraftaki başı kapalı olan Gönül ablayı mekanda gördük. Kızı da yanındaydı. Kızını tanımam bile... İlk kez orada gördüm. Gönül ablayı tanırım sadece, o Defne'yi de tanır. Yol boyunca onlara eşlik ettik, sonra kendi yolumuza devam ettik.
İçerde eğlendiğinizi gazetecilere vatandaşlar haber vermiş...
Beni görmüş olabilirler, tanıyorlardır ama zaten türkü dinlemeye gitsem bile dinleyemedim. Çünkü "Bir kara kaşın, bir kara gözün" türküsü çalınmaya başlandı. Kötü oldum. Orada iki saat kaldıysak bunun 1,5 saati dışarıda sigara içtim. Bir eğlenmelik durum yoktu. Benim özel bir durumum olsa Beyoğlu'na gider miyim ya da fotoğrafımızı çeken muhabiri bir şekilde ikna etmeye, makinesini almaya çalırışım. Bunların olduğunu hepimiz görüyoruz.
Yaram olsa gocunayacağım ama ben kendimi biliyorum. Beni yakın çevrem biliyor, en iyi Defne biliyor. Mekan çıkışında iki kare fotoğrafım çekildi, çekilsin ama Gönül ablanın kızıyla içeride sarmaş dolaş olduğum iddiası canımı sıktı. Ne sarmaş dolaşı? Kendime değil, o kızcağıza üzülüyorum. Kız arkadaşımla ve avukatımla mezarlığa gittiğimde de "Sevgilisiyle mezarlığa gitti" denilsin zaman. Ama böyle bir durumum yok. Belki iki yıl sonra biriyle çıkıp bir şey yaşayacağım, o zaman insanlar bunu da taktir edecektir ama yokken varmış gibi gösterilmek vicdansızlık. Bir arkadaşımla gidip yemek bile yiyemiyorum.
Pazar akşamı eşinizin anısına yapılan "Yok Böyle Dans"ı izlediniz mi?
Yok açamadım televizyonu, izleyemedim ama izleyenler sürekli bilgi verdiler. Acun'a çok teşekkürler, sağolsun.
Sizin eşinizden ayrı yaşadığınız, onun uyuşturucu kullandığı, o gece de sizi aldattığı v.s gibi bir yığın iddia var. Bütün bunlara ne diyeceksiniz?
Etrafımdaki herkese söylüyorum. O benim hala karım... O geceyle ilgili her şeyin en doğrusunu o biliyor. Aldatma konusuna gelince bırakın zerre kadar şüpheyi karıma güvenim sonsuzdur. Ben eşimi gözümle görsem bile inanmam. Başka bir şey var, rüya görüyorum deyip uyanmaya çalışırım. Hakikaten inanmam, üzerime yorum bile yapmam. Çünkü ben karımı çok iyi biliyorum.
Bu iddiaları ortaya atanlar insana acısını bile yaşatmıyorlar. Bu kadar mı insanlıktan çıktık? Hepimizin gideceği yer toprağın altı ve bunların hepsinin hesabını vereceğiz.
Sizin bu tavrınız, eşinize böylesine sahip çıkışınız da bazı çevreleri şaşırttı...
Eşime tabii sahip çıkacağım. Çünkü ortada bir şey yok. Ben bu camiayı çok iyi biliyorum. Bir şeyler sonuçlanacak ve mevzu kapanacak. Ben kalacağım ortada... Ondan sonra da hayatıma devam edeceğim.
Şu an siz de herkes gibi Adlı Tıp sonucunu bekliyorsunuz, değil mi?
Evet, geçen hafta savcılığa gerekli gördüğümüz soruların dilekçesini verdik. Savcılıktan Adli Tıp sürecinin tamamlanmasını bekledikleri söylendi. Sürecin bitmesini bekliyoruz. Bu sırada bir sürü şey geliyor başımıza... Gerekli kişilere zamanı gelince yasal olarak da cevap vereceğiz. Defne ile ilgili olur olmaz konuşanları ölü yiyici olarak görüyorum. Gerçekten yatacak yerleri yok. 
Bundan sonra bebeğinizin bakımıyla kim ilgilenecek?
Bebeğin bakımında sorun yok. Çok akrabam var. Zaten bakıcısı da var. Bebek 10 numara, aslanlar gibi büyüyecek.
Görüntü yönetmenliğini yaptığınızı biliyoruz ama eşinizle ticaret yapma planlarınız varmış, doğru mu?
Evet, görüntü yönetmeniyim ama Defne benim çok uzun saatler çalışmak zorunda olduğumuz için setlerde olmamı istemezdi. Çünkü Defne ile hep dipdibeydik. Ayrı kalmak istemezdi ve 'İnşallah dizi biter de eve gelirsin' diye beddua ederdi. Biz Asos'ta önce bir otel açtık. Bebek olunca İstanbul'a geri döndük. Hatta Defne vefat etmeden bir gün önce biz ticaretle ilgili noterde imza attık. Sonra yemeğimizi yedik. Tuzla terapi merkezi açacaktık. Öyle şeyler ortaya atıldı ki, bunları bile anlatmak zorunda kaldım. Defne hep "İşlerimizi yoluna sokup bu işleri tamamen bırakalım. Oğlan bizim bu işlerde olduğumuzu bilmesin" derdi. O da bu ortamdaki insanları iyi biliyordu.
Bu arada facebook sayfanızın kilitlendiğini, size binlerce arkadaşlık daveti yapıldığını duyduk.
Evet, bir yığın mesaj ve arkadaşlık isteği gelmiş, arkadaşlarım 'Sayfan kilitlenmiş' diyor ama bütün bunlar benim hiç umrumda değil.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü senarist kalbine yenildi
Aynı zamanda aile hekimi olan ünlü senarist Mehmet Akif Turgut (41), ...
Lady’’ler damgası
Grammy ödülleri sahiplerini buldu, geceye modacı Hüseyin Çağlayan’’ın ...
Bülent Ersoy üçüncü kez imza atabilir
Berk Yılmaz (21) ile bir yıldır birlikte olduğu ortaya çıkan Bülent ...
 
’‘Ali Kaptan’’ hastanelik oldu
Kanal D’’nin izlenme rekorları kıran dizisi ’“Öyle Bir Geçer Zaman ...
Evcen afişten düştü!
Konuk oyuncu olduğu filmin afişinde resminin büyük kullanılmasını ...
'Sözlükçüler' Cem Yılmaz'ı yuhaladı!
"Ekşi Sözlük" internet sitesinin 12. yaşgünü için özel bir parti düzenlendi ...
 
’‘Yok Böyle Dans’’ta duygu yüklü final: Kupa Can’’a’…
Defne Joy Foster'un hayatını kaybetmesi nedeniyle erken final yapılan' ...
Defne’’nin annesi: En cahil adam bile 112’’yi arardı!
Kerem Altan’’ın evinde hayatını kaybeden Defne Joy Foster’’ın annesi Hatice ...
'Mithatcan elime doğmuş gibidir'
Nurgül Yeşilçay'ın Sezen Aksu'nun oğlu Mithatcan Özer'le ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva