HABERLER>DÜNYADAN
7 Ekim 2009 Çarşamba - 00:00

’“Afganistan’’dan çekilmiyoruz’”

ABD Başkanı Obama, Afganistan'daki asker sayısını azaltmayacaklarını ve El Kaide'nin üstündeki baskıyı sürdüreceklerini söyledi.’

’“Afganistan’’dan çekilmiyoruz’”

ABD Başkanı Obama, Afganistan'daki asker sayısını azaltmayacaklarını ve El Kaide'nin üstündeki baskıyı sürdüreceklerini söyledi.’
 
WASHINGTON - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, gözden geçirdiği Afganistan stratejisinin, bu ülkeden çekilmelerine ya da asker sayılarını azaltmalarına yönelik olmadığını söyledi. Ancak Obama, Afganistan'daki asker sayılarını artıracağını da söylemedi.
 
Demokrat ve Cumhuriyetçi 30 kadar senatörü Beyaz Saray'da ağırlayan Obama, yeni Afganistan stratejisine yönelik olarak alacağı kararın, herkesi tatmin etmeyeceğini belirtti.
 
Barack Obama'yla görüşenlerden Demokrat senatör Harry Reid, iki partiden kongre üyelerinin de başkana, alacağı kararı destekleyeceklerini söylediğini belirtti.
 
Ancak Cumhuriyetçi senatör Mitch McConnell, desteklerinin, başkanın generallerinin tavsiyesine uymasına bağlı olduğunun altını çizdi.
 
ABD'Lİ KOMUTAN 40 BİN ASKER İSTEMİŞTİ
Afganistan'daki NATO güçlerinin Amerikalı komutanı General Stanley McChrystal, bu ülkeye 40 bin Amerikan askeri daha gönderilmesini istemişti. Stanley McChrystal, belirsizliğin Amerika'nın düşmanlarını cesaretlendirdiğini söylemişti.
 
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Robert Gates ise Afganistan politikalarıyla ilgili olarak kendilerine tavsiyede bulunanların, içtenlikle dile getirdikleri görüşlerini kamuoyundan gizlemelerinin zorunlu olduğunu belirtmişti.
 
Gates'in sözleri ülkesinde, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı General Stanley Mcrystal'a yönelik sert bir eleştiri olarak yorumlanmıştı.
 
Afganistan'da mevcut koşullarda 2009 yılı sonunda 68 bin Amerikan askeri olacak.
 
EL KAİDE'YE BASKIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Öte yandan Obama Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nde yaptığı bir başka açıklamada ise, ülkesinin El Kaide'ye yönelik ''amansız baskısını'' sürdüreceğini ve aşırılık yanlısı şebekelerin denizaşırı ülkelerde barınmasına izin vermeyeceğini söyledi.
 
Barack Obama, ''Şunu biliyoruz ki, El Kaide ve onun aşırılık yanlısı ortakları dünyanın farklı köşelerinden bizi tehdit etmekte. İşte bu yüzden, El Kaide'ye karşı, daha fazla istihbarat paylaşımında bulunarak, ortaklarımızın kapasitesini güçlendirerek, teröristlerin finansmanına engel olarak ve örgütün lider kadrosuna ağır kayıplar verdirerek, amansız ve hedefe odaklanmış bir baskı uyguluyoruz'' diye konuştu.
 
ABD'nin El Kaide ve diğer aşırılık yanlısı şebekeleri yenilgiye uğratmaya yönelik terörle mücadele çabalarının ilerleme kaydettiğini belirten Obama, El Kaide'yi, ''nerede kök salarlarsa salsınlar'' hedef alacaklarını ve bu yolda asla pes etmeyeceklerini vurguladı.
 
Obama, ''ABD ve müttefiklerini tehdit eden her kim olursa olsun, onların güvenli barınma olanağı bulmalarına izin vermemek için kapasitemizi ve işbirliğimizi güçlendiriyoruz'' dedi. (AJANSLAR, NTVMSNBC)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Füzeye UFO eşlik etti
İran'ın geçen cumartesi yaptığı füze denemesine bir UFO'nun eşlik ettiği öne sürüldü. ’
Londra’’da 4 günde 2 Türk öldürüldü
İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 gün arayla 2 Türk genci öldürüldü. ...
Londra'da Türkiye haritasına 2,5 milyon
Dünyanın en büyük müzayede salonlarından biri olan Christies'de ...
 
Obama'dan Sarkisyan'a açılım telefonu
ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj ...
NASA Ay’’ı bombalayacak!
Amerikan Uzay Ajansı NASA, Ay'daki su varlığına yönelik çalışmalar ...
Eyfel Kulesi kırmızı-beyaz!
Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde, ...
 
İran muhalifleri susturuyor
İran'da Ahmedinejad'ı eleştiren üç muhalif gazete kapatıldı.’
Erivan: Haftasonu imza yok
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, haftasonu İsviçre'de Türkiye-Ermenistan ...
Türkiye AİHM'de yine mahkum
AİHM, Bozcaada Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın başvurusunda Türkiye'yi haksız buldu.’
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva