HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2011 Perşembe - 23:21

'Susam’dan değil İzmir’den özür dilerim'

Ege TV Ana Haber Bülteni’ne katılan ve burada soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu içini döktü.

 Susam’dan değil İzmir’den özür dilerim

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde açıkladığı iklim raporu toplantısında Ege TV Haber Müdürü Kazım Erkmen’in sorduğu bir soru nedeniyle arası açılan ve seçime günler kala Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.  Ege TV Ana Haber Bülteni’ne katılan ve burada soruları yanıtlayan Kocaoğlu içini döktü.Geçtiğimiz hafta belediye meclis toplantısı öncesinde yapılan parti grup toplantısında Susam’a yaptıkları ve söylediklerinden pişman olduğunu ifade eden Kocaoğlu bu kez farklı konuştu. Parti grubunda, “Bu hatayı nasıl yaptım ben de anlamadım. Böyle bir şeyi asla yapmamam gerekirdi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sersem tavuk gibi ortalıkta dolaşıyorum. O gün yaptıklarım ve yaşananlar aklımdan gitmiyor” ifadelerini kullanan Kocaoğlu bu kez özür dilemeyeceğini söyledi. Kocaoğlu, “Susam’dan değil İzmirlilerden özür dilerim” dedi

BARDAK DOLDU
Konuyu parti grup toplantısında dile getirdiğini ifade eden Kocaoğlu, “Bu çıkış ve hareket benim tarafımdan yapılmaması gereken bir hareketti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olarak yapmamalıydım. Burada İzmirli hemşerilerimden özür dilerim. Susam tarafına geldiğimizde ise biz yıllardır beraberiz. Seçim sürecinde bir takım burada söyleyemeyeceğim olaylar yaşadık. Bir birikim var. Bardak öyle bir damla ile dolmuyor. Dolduğunda da taşıyor” diye konuştu.

GEÇMİŞİMİZ SORGULANSIN

Susam’dan özür dilemeye gerek olmadığını anlatan Kocaoğlu, meseleyi kendi aralarında halledeceklerini ifade etti. Susam’ın konuyu yargıya taşıması ve hakaret davası açmasının da normal olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Benim bu süreçte başıma gelen olaylar var. Gerek üzerimize yapılan baskılar, gerekse operasyon. Bir taraftan seçime hazırlanacaksınız bir taraftan da belediye başkanlığı görevini yapacaksınız. Ayrıca 40 yıllık tanıdığınız arkadaşlarınız ve dost çalışma arkadaşlarınız cezaevinde yatacak. Bunları hiçbirisi hesaba katılmıyor. Susam ile ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum. Ben Susam’dan özür dilemem. Özür dilemem gereken İzmirlilerdir. Orada fevri hareket yaptım. Tansiyonum yükseldi. Bunu kabul ediyorum. Ama ben bu zamana kadar gelen 7 yıllık süreçte geçmişimi sorgulayayım. Sonra da o sorgulasın. O zaman onun mahkemeye gitmesine gerek kalmaz” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR BELEDİYE YUMUŞAK KARIN DEĞİL
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaretinde söylediği ‘seçim stratejiniz doğruydu’ sözlerine de açıklık getiren Kocaoğlu, “Söylediğim gayet nettir. AKP seçim stratejisinde yerel yönetimlerin eksikliğini vurguladı. Bu iktidar partisinin tartışılmamasını getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler ve seçimlerde sahnede oldu. Arenada bulundu. Genel seçim olmasına rağmen belediyelere vurularak puan alındı. Buna karşı yapılan ataklar da zayıf oldu. Ben hiçbir ilçe teşkilatının ve belediyenin yumuşak karın olduğunu düşünmüyorum. Her ilçenin kendine göre yapısı var. Bu seçimin mağlubu değil galibiyiz. Yerel seçim ve genel seçim aynı değil. İl genel seçimlerine göre oylar öyle görünüyor. Sadece beklenti yüksekti. CHP, AKP’ den daha fazla büyüdü. İzmir’de beklenti ve alıştırma yüksekti. Yüzde 60 telaffuz edildi. Oradan bakınca hayal kırıklığı oldu”dedi.

BİR SABAH ANSIZIN

İzmir’in ulaşım konusuna da değinen Kocaoğlu metro çalışmalarından bahsetti. Üçyol-Üçkuyular ve Bornova metrolarının çok yakında biteceğini  ifade eden Kocaoğlu, “Hatay’da iki istasyon Bornova’da da iki istasyonda çalışmalar devam ediyor. Bir sabah ansızın olabilir. Büyük oranda Hatay Caddesi’ni açtık. Kaldırım ve ağaçlama işleri devam ediyor. Özel taşlar ve yollar yapılacak. Orada yaşanan sıkıntı affedilecek”dedi. Belediyenin mali yapısına da değinen Kocaoğlu, “ “Bizim planladığımız gibi işler gidiyor. Hazine ile anlaştıktan sonra yaptığımız ödemelerde bir  saat bile borcumuz gecikmedi. Borçlarımız yıllar geçtikçe azalıyor. Yılda 300 milyon TL borç ödüyoruz. Belediye tekrar şantiyeye dönecek. Her gün borç ödüyoruz. Geçen yıl çok ödedik fakat kredi kullanmadık. Bu yıl az miktarda kredi kullanacağız. belediye dışarıdan borçlanma yerine borç senedi yani tahvil çıkartarak vatandaşa borçlanacak. Hemşerilerimiz de kar edecek”diye konuştu

SEÇİM ZAMANI KONUŞUYORLAR

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Torbalı Taşkesik’de yapılması planlanan çöp berteref tesisi ile ilgili olumsuz sözlerini de yorumlayan Kocaoğlu, “Seçim öncesinde açıklama yaptılar. Taşkesik köyü arazisini biz bulmadık. Buraya DSİ, Tarım Bakanlığı, Oarman Müdürlüğü karışıyor. Uygun olan yere onay veren sadece biz değiliz. Taşkesiği benim istemem nakliyeye para vermem dedik. Biz de istemeden evet dedik. Zaten burada bakanın bürokratlarının imzası var. Seçim öncesinde böyle şeyler yapılıyor. Nerede yapılırsa yapılsın kimse zarar görmeyecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
makul cevap 24 Haziran 2011 Cuma 14:01

bornova da aziz beyin istediğinden başkası aday olamazmı.Partide böyle bir tüzük maddesi mi var.buca kongresinde azad fazla,bşb kültür müdürü kimdir ne yapmışlardır.

Yorumu oyla      13      7  
makul 24 Haziran 2011 Cuma 11:45

aziz başkan söylemlerinde sonuna kadar haklıdır tepki yapması doğruydu çünkü susam yerel seçimde belediye başkanlığı için kulisler yapmıştır bornova ilçe seçiminde müdahil olmuştur aziz başkan buca ya hiç bir şekilde müdahil olmamasına rağmen susam olmuştur olaylar buraya kadar gelmiştir kim a kim ş lafınıda boşuna söylmemiştir

Yorumu oyla      19      6  
Murat 24 Haziran 2011 Cuma 09:26

Besas ile ilgili kinayeli sözlerini keşke Kemal de görebilse. Başkan haklı değil mi?.

Yorumu oyla      21      6  
yusuf taş 24 Haziran 2011 Cuma 08:19

izmir fuarı açılışında sanayi bakanını protesto eden CHP lileri azarladı.sanayi bakanından binlerce kez özür diledi.kayıtlı.

Yorumu oyla      25      9  
sinem 23 Haziran 2011 Perşembe 23:58

dilemesin tabi.vekile karşı değil izmir halkına karşı sorumlu çünkü.

Yorumu oyla      24      18  
bornova 23 Haziran 2011 Perşembe 23:33

susamı bu partinin önemli adamı yapanlar ve susamın yandaş medyası özürdilesi haklısın yani bizim arızalımız iydirmidiyecegiz özürdilersen sana olan saygımı kayıp edeceğim sayın başgan

Yorumu oyla      26      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Anı Evi’ne ziyaretçi akını
Açıldığı günden bu yana 15 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan Anı Evi, ...
Yıkılan okul alanı, yeni projeleri bekliyor
Konak’ın İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 2008 yılından bu yana fiziki ...
Balçova’ya dev ‘kask’ heykeli
Balçova Belediyesi ve İzmir Motosiklet Kulübü, motosiklet kazalarında ...
 
Bayraklı kız yurdu tamam gibi
Bayraklı Belediyesi’nin yaklaşık 5 buçuk ay önce temelini attığı kız öğrenci ...
Çiğli’de ücretsiz yaz kursları başladı
Çiğli Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak açılan yaz kursları ...
Gültepe, Rumeli Şenliği’yle coştu
Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
 
Karşıyaka-Üçkuyular vapur keyfi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’de yolcu ve araç taşımacılığı yapan ...
Alman Konsolos veda turlarına başladı
Görev süresi dolan İzmir Almanya Başkonsolosu Stefan Schneider, İzmir ...
Karşıyaka’da esnaf meclisi kuruluyor
Karşıyaka Belediyesi, esnafın sorunlarına daha iyi eğilebilmek, çözümleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva