HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 15:19

'Ramazan bekleniyor diye bir şey yok'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bazı bakanlar, Çukurca'da 7 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendirdi.

 Ramazan bekleniyor diye bir şey yok

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda, gazetecilerin Hakkari'deki hain saldırıya ilişkin sorusunu yanıtladı.

Terör örgütünün özellikle Ramazan ayı içinde eylemlerini bu tip provokasyonlar ve pusu kurma şeklinde yaptığına dikkati çeken Gül, ''Şunu herkesin bilmesi gerekir ki devletin gücü üstünde güç yoktur. Kim Türk devletini silahla, terörle, şiddetle herhangi bir şekilde hizaya getireceğini düşünüyorsa, büyük bir yanılgı içine girer. Ve bunun maliyeti de çok büyük olur'' dedi. 

Milli Güvenlik Kurulu'nun yarın toplanacağı anımsatan Gül, ''Hükümetin, Silahlı Kuvvetlerimizin bununla ilgili çalışmaları vardır. Bütün bunlar yarın tartışılacaktır, görüşülecektir'' diye konuştu.
Gül, bir gazetecinin, hükümetin yeni dönem için Ramazan sonrasına işaret ettiğini anımsatarak, ''Neden bekliyor gibi eleştiriler var'' demesi üzerine, şöyle konuştu:
''Herhalde yanlış anlaşılıyor. Böyle bir bekleme falan söz konusu değildir. Ama terör örgütünün bazı pusu faaliyetleri yapacağına ilişkin istihbaratlar olduğu için buna karşı alınan tedbirler vardır. Herhalde bu ima edilmiştir. Yoksa bunun gecesi gündüzü söz konusu olmaz. Böyle bir şey söz konusu değildir. 

Daima, her zaman teyakkuzda olur güvenlik güçlerimiz ve gereğini her zaman yapar. Ama geniş anlamda yeni bir stratejinin yeni bir çalışmanın yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. Bununla ilgili söylenmiş olabilir bu sözler. Bundan yanlış anlamlar çıkarmamak gerekir.''

Çiçek: Toplumun tümü kınamalı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hain saldırıların terörle mücadele konusundaki kararlılığı etkilemeyeceğini belirterek, ''terörün bitirilmesi, barış ve huzurun hakim olması için toplumun tüm kesimlerini terörü reddetmesi, kınaması ve bu konuda bir dayanışma göstermesi gerektiğini'' ifade etti.
       
Kılıçdaroğlu: Her türlü desteğe hazırız
Kılıçdaroğlu da TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine ''Eğer 8 yıldır iktidardaysanız, hala bugüne kadar bir önlem almadıysanız, aldığınız önlemi kamuoyu ya da diğer siyasi partilerle paylaşmadıysanız, toplumsal mutabakat sağlamadıysanız, terörle mücadelede başarı elde edemezsiniz'' dedi.

Bahçeli: Sabır değil tavizsiz mücadele
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ''terörle mücadele konusunda kimsenin destek vermeme gibi bir hataya düşmemesi'' gerektiğini ifade ederek, ''Terörün kökünü kazıyacak her türlü tedbirin alınmasında, MHP üzerine düşen her türlü sorumluluğu ve görevi yerine getirir'' dedi.

Yılmaz: Misliyle karşılık bulacak
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır'' dedi.

Davutoğlu: Türkiye'nin gücünü zaafa uğratmaz
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda askerlerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

Eroğlu: Dökülen kanlar yerde kalmayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Bunlar mutlaka temizlenecek, dökülen kanlar yerde kalmayacak'' dedi.

Yıldırım: Bu millet vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Herkesin şunu iyi bilmesi lazım: Bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ergun 17 Ağustos 2011 Çarşamba 21:52

diyarbakır belediye başkanı h.. s.. diye bişey söylediydi.Ona gereken cevabı sükut ederek verenler bu ülkede birliği sağlayamaz.

Yorumu oyla      13      6  
şakir turan 17 Ağustos 2011 Çarşamba 21:21

sayın cumhurbaşkanım yeterki sizin canınız sağolsun,yeterki siz başımızdan eksiksik olmayın.Sizin varlığınız bizim için büyük bir moraldir.

Yorumu oyla      14      6  
zeki 17 Ağustos 2011 Çarşamba 17:51

Yahu her şeye imza attınız,her tavizi verdiniz şimdi askerlerimiz sizin tavizleriniz yüzünden yok yere bu dünyadan göçüyorlar.200 de biten terör sizin yüzünüzden tekrar azdı,çanakkale savaşı kazanan bu millet eğer bu pkk lıları yenemeyecekse yazıklar olsun bu millete..O zaman biz türkler toptan yok olalım...

Yorumu oyla      16      7  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:34

BU ÜLKEDE SEHY SAİDİ ANMA TÖRENİ YAPILDI. SEN AĞZINI AÇIP BİR ŞEY SÖYLEDİN Mİ SAYIN CUMHURBAŞKANI SAİD_İ KÜRDİ YE BİR ŞEY SÖYLERSEN TALEBESİ FETULLAH MI KIZAR YOKSA

Yorumu oyla      18      6  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:32

SAYIN CUMHURBAŞKANI, SEN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI COLİN POWEL LA 2 SAYFA DOKUZ MADDELİK BİR ANTLAŞMA İMZALADIN MI ? ORDA DEDİN Mİ KUZEY IRAK A HAREKAT YAPILMAYACAK , YAPILIRSA SINIRLI OLACAK VE ABD NİN İZNİ ALINACAK.

Yorumu oyla      18      6  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:28

BOŞVER SEN GİT NORŞİN DE, RAMAZAN DOLAYISIYLA DÜKKANIMIZ KAPALIDIR. DEVLET TATİLE Mİ GİRMİŞ,

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte CHP'nin yeni 'a takımı'
CHP'de yeni MYK'da Gürsel Tekin'in yerine Nihat Matkap örgütten sorumlu olacak.
Cumhuriyet Tarihi'nin 2. kadın valisi
Yeni valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. ...
Erdoğan: Bir öleceğiz bin dirileceğiz
Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını belirterek, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay ve MYK açıklaması
CHP'lilerin gözü kulağı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alacağı 'olağanüstü ...
CHP'li İnce'den çok ilginç şike iddiası
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, '10 Ağustos'tan önce ve sonra üç ...
O sözlerine açıklık getirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ...
 
Hacı Bektaş Veli'de protokol krizi
Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde ...
Ulema'dan Merve'ye yardım eli
Yakalandığı kanser hastalığı yüzünden zor günler geçiren ama gösterdiği ...
'35 Sarışın' projesinin mimarı siyaseti bıraktı
Hollanda'da siyasetçileri eleştirdiği tiyatro oyunlarıyla tanınan sanatçı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva