HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2012 Cuma - 13:20

'Büyükşehir 20 bin kişilik bir örgüttür'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tahliye karırından, iddianameye, 60 yaş kartından, İnönü caddesindeki gecikmeye kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 Büyükşehir 20 bin kişilik bir örgüttür

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye düzenlenen operasyonunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen ve daha sonra yapılan itirazın ardından serbest bırakılan belediye bürokratları ve geride kalanlarla ilgili konuştu. Belediyede örgütün olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 60 yaş kartı ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun yasal düzenleme yapmasını beklediklerini söyledi. İnönü Caddesi’nde çalışmaları geciktiren yüklenici firmaya sert tepki gösteren Kocaoğlu, delege seçimlerine de müdahil olmadığının bir kez daha altını çizdi.
 
Belediyenin Agora’da yapılan kazılara bundan sonra vereceği aylık 75 bin TL’lik desteğin protokol töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Biz özgürlüğüne kavuşan, çıkan arkadaşlara sevindik. İçeride kalan arkadaşlara üzüldük. Böyle bir duygu yaşıyoruz. Üzüntü ile sevinç iç içe. Üzüntümüz daha ağır basıyor. 3 Nisan’da da mahkeme başlayacak ve devam edecek. Bizim bütün dileğimiz ve isteğimiz 3 Nisan’a kalmadan itirazlar ve aylık değerlendirmeler çerçevesinde içeride kalan 10 arkadaşımızın da özgür kalmasıdır. Çünkü hele hele üç arkadaşımız Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi özen ve Satın Alma Müdürü Mehmet Sayar, dokuz aya yakın süredir tutuklu bunuyorlar. Onların özgürlüğüne kavuşması İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmirli hemşerilerimizin en önemli sorunudur. Hemşerilerimiz de bizimle aynı kanaatte. Sağ olsunlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve şahsımıza güvenleri artarak devam ediyor” dedi.
 
20 BİN KİŞİLİK ÖRGÜT
Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamenin avukatlar dışında konunu uzmanları tarafından didik didik araştırıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Herkesin ortak kararı bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst, ne kadar kuralara uygun, evrensel ahlak kurallarına tabi çalıştığının bir vesikası olarak İzmir belediyecilik tarihine ve Türkiye belediyecilik tarihine geçecektir. Umudumuz da beklentimizde tahliyelerin dava sürecini olumlu yönde etkilemesi yönündedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 bin 500 kişinin çalıştığı güvenlik elemanları ve çok az sayıda taşeron çalışanı ile birlikte 20 bin kişilik bir örgüttür. İzmir’e 24 saat hizmet veren bir örgüttür. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çete diye bir şey yoktur. Eğer İzmir büyükşehir belediyesi çete ise bizde bir şey bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
YASA ÇIKARSA KATI ATIK BEDELİNİ ALMAYIZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde gündeme getirdiği vatandaşlar tarafından şikayet konusu yapılan su faturalarına yansıyan ‘katı atık bedelleri’ ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Hane başına 4 lira ile 9 lira arasında İzmir’de katı atık bedeli faturalara eklendi. Bu paralar yasal olarak alındığı için ilçe belediyelere ödeniyor. Onların adına biz tahsil ediyoruz. Bu, hükümetin yasal düzenlemesi ile belediyelere verilen bir gelirdir ve aynı zamanda da bir yasal zorunluluktur. Biz bunu uyguluyoruz. Sayın bakanımız bu konuda yasal düzenlemeden geri adım atılması katı atık bedelinin alınmaması gibi parlamentoda karar çıkartırsa biz onu uygulamak zorundayız. Görevimiz o. Ama bu uygulama tamamen yasal bir uygulamadır. Belediyelerin bu konuda yapacak bir şeyi yoktur. Yasa koyucu, Türkiye Cumhuriyeti’nde üniter devlet yapısında sadece parlamentodur. Belediyelerin bu konuda yapacağı bir şey yoktur. Hükümetimizi sayın başbakanımız bakanlarımız parlamentomuz neyi takdir derse biz onu uygulamakla mükellefiz” diye konuştu.
 
BAKANLAR KURULU KARARI GEREKİYOR
Sayıştay Dava Daireler Kurulu’nun kararı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen 60 yaş kartı hakkında açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın “Sistem devam etmeliydi” sözlerine de gönderme yaptı. Kocaoğlu, “Biz mecliste aldığımız tavsiye kararını Bankalar Kurulu’na ilettik. Bakanlar Kurulu’nun vereceği karar uygulama yapılıp yapılamayacağı ortaya çıkartacaktır. Bakanlar Kurulu yasal düzenleme yaparsa uygulama sürecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Ahmet Piriştina zamanından bu yana uyguladığı ve bu güne kadar sürdürdüğü uygulamayı Sayıştay kararı olmasaydı uygulamayacak mıydı? Uygulayacaktı. Şimdi yasal düzenleme olursa tabi ki uygulayacak” dedi. Kocaoğlu, yasal düzenlenenin çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
 
CEBİMDE MÜJDE YOK
Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde sınava tabi tutarak işe aldığı fakat Danıştay’ın kararı nedeniyle iş başı yaptıramadığı çalışanların eylemleri ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “itfaiye adayları sizden müjde bekliyorlar” şeklindeki soru üzerine “Benim cebinde müjde yok. Danıştay bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi ‘benim itfaiye elemanına ihtiyacım’ var diyor ve sınav yapıyor. Sınavda kazanan adayları işe alacak. Bu süreçte bir Danıştay kararı çıkıyor. Bu yapılan sınavların sade bizde değil tüm belediyelerde uygunsuz olduğunu yasaya uymadığını belirtiyor. Bunun yasaya uygun hale gelmesi için mücadele veriyoruz. Bu yapıldığında da arkadaşları işe alacağız. Arkadaşlar neden Büyükşehir Belediyesi’nin önünde basın açıklaması yapıyorlar anlamıyorum. Yaptıklarından rahatsız değilim. Ben onları sınav yapmışım işe almak istiyorum. İrademi beyan etmişim. Bu arada mahkeme kararı çıkmış. Yasal düzenlemeyi kim yapacaksa oradan gidip talep etmesi, hakkını araması lazım.  Ama  Büyükşehir Belediyesi zaten sınavı yapmış, ilan etmiş ‘sen sınavı kazandın, seni işe başlatacağım’ demiş. Orada gösteri yapmanın bir alemi yok ki. Bende onlarla birlikte geçeyim gösteri yapayım” diye konuştu.
 
SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ
Çalışmaları İZKA İnşaat tarafından yapılan ve yasal sürede bitirilemediği için ek 90 gün süre verilen İnönü Caddesi kaldırım çalışmaları ve çevre düzenlemesi işleri Kocaoğlu’nun daha önce tepkisine neden oldu. İzmir’in tanınmış müteahhitlerinden Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve İZKA İnşaat’ın sahibi Azat Yeşil’in yaptığı çalışmalar aksayınca Kocaoğlu sert konuştu. Başkan Kocaoğlu konuyla ilgili soru üzerine, “Bu konuda sözün bittiği noktadayız. Belediyenin yaptığı ihaleye giriyor ve alıyor. Ben arkadaşı (Azat Yeşil) bir iki defa gördüm. İzmir’in hatırı sayılır, önde gelen müteahhitlerden bir tanesi. Herkese saygı duyduğum gibi mesleğine de saygı duyuyorum. Ama bordürleri ve taşları üst üste, yan yana koyup düzgün bir işçilik gösterip kaldırım yapamadı, yapamıyor. Bu ne biçim yaman çelişkidir bende anlamış değilim. İzmir’deki bir büyük firmanın bir kaldırım yapamaması ile karşı karşıyayız. İşin gereği olarak ek süre verilebilir, verilmeyebilir ona bir şey demiyorum. Aslında bu yüklenici firma için İnönü Caddesi’ndeki kaldırımlar yaşamı boyunca sıkıntı olarak devam edecektir. Düzgün kaldırım yapamayan bir firma olarak İzmir tarihine geçecektir. Hazır kesilmiş dünyanın parası verilen Bergama taşı iyi bir şekilde döşenemedi. Malzeme güzel ve kaliteli ama işçilik ise kötü. Bunu da onun meslek becerisine ve sizlerin takdirine bırakıyorum” dedi.
 
DERS VERMEM GEREKİYORDU VERDİM
Başkan Kocaoğlu, CHP’de kulislerin hareketlenmesine neden olan İzmir İl Örgütü’nün büyük enerji sarf ettiği delege seçimleri ile ilgili konuştu. Dün yaptığı yazılı açıklamada delege seçimlerine karışmadığını belirten Kocaoğlu, bugün konunun altını bir kez daha çizdi ve ‘belediyeye işçi alınacak’ iddialarına cevap verdi. Kocaoğlu, “Kesinlikle delege seçimlerine müdahil olmuyorum. Ben iddialar üzerine konuşmuyorum. İki defa seçimlerde aktif rol oynadım. Birincisi 2003 yılında Bornova Kazım Dirik Mahallesi’nde bir haksızlıkla karşı karşıya kaldık. O zaman çok önemli mücadele verdik. Bir de geçen seçimde Bornova kongresinde bir haksızlıkla karşı karşıya kaldık o zaman taraf olduk. Onun dışında siyasette kolay kolay taraf olmam. Parti içi mücadeleye girmem. Partiliyim. Gereğini yaparım ama iki defa kendimi korumak için, doğru yapmak adına müdahale ettim. 2003’te hiç bir şey değildim sadece parti üyesiydim. Geçen sefer de Büyükşehir Belediye Başkanıydım. Beni evimde çeşitli olumsuzluklara tabi tutmaya çalışanlara bir ders vermem gerekiyordu. Bornovalı hemşerilerimin sayesinde kurgulanmış tüm oyunları yıkarak bize desteklerini gösterdiler. Sürece karışmadığımı belirtiyorum karışmamak demek ‘her türlü karışmamak’ demektir.” ifadelerini kullandı.
 
PROTOKOLDE NE VAR?
Tarihi Agora ören yerinde gerçekleşen protokol imza törenine Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir  Milletvekili Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Mehmet Tuna, Kazı Başkanı Akın Ersoy, belediye bürokratları katıldı.  
 
Protokol kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Smyrna Agorası kazılarına yıllık 900 bin TL verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Agora’ya daha önce işçi ve malzeme desteği gibi ayni yardımlar verdiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, yasal düzenlemeler çerçevesinde artık nakdi yardım vereceklerini ifade etti. Kadifekele- Kemeraltı- Basmane arasında kalan 270 hektarlık tarihi bölgenin “İzmir’in kalbi” olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “ Anafartalar Caddesi’ndeki cephe düzenlemesi, Kadifekale’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ve Agora kazılarına bugüne kadar toplam 250 milyon TL üzerinde para harcadık. 2014’e kadar hedefimiz kentin tüm altyapı sorunlarını bitirmek, Körfez ve kıyı düzenlemeleri başta olmak üzere üst düzenlemeleri yapmak ve kentsel dönüşümü hayata geçirmek. İzmir’in 2014 sonrasında iki tane ana önemli görevi kalacak. Bunlardan birisi kent tarihinin gün yüzüne çıkması ve her türlü restorasyon çalışmalarının tamamlanması. Diğeri ise kent dönüşümünü tamamlamak olacak. Büyükşehir Belediyesi, 2014’ten itibaren bütçesinin büyük bir bölümünü bu iki konuya ayırmak zorunda. Biz de bugünden bu konuların altyapısını, stratejisini oluşturuyoruz. Maddi durumu uygun olanlar tescilli - tarihi yapılardan satın alarak restore etsinler. Bu yapıları hem kente kazandırırlar hem de ilerleyen zamanda bu mekanların değeri daha da artar” dedi.
 
Smyrna Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy da konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve destek veren herkese teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi İzmir’de kültürün öncülüğünü yapıyor. Kültür ve tarih için önemli bir duruş sergiliyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
batu 28 Ocak 2012 Cumartesi 10:40

azat yeşil kimdir.leyla zananın nesi olur.Belediye niye bunlara para yedirir.Sonra ki rezillik karşısında ihaleyi niye fes etmez.Aziz Kocaoğlu nun basın önüne çıkıp ağlamasını değil, gereğini yapmasını bekliyoruz...... Bir de eyy kafkaflar azad yeşil gibi bir zatın ksk yönetim kurulunda ne işi var.para için her şey mi mübahtır.ksk yı hacze veren zatın yönetim kurulunda ne iş yapar... stad yapıcam diye çiğli de ki araziyi kimlere yediriyordunuz.Bir düşünün.

Yorumu oyla      13      12  
metin 28 Ocak 2012 Cumartesi 10:16

İYOT eksikliği. insan beyninin gelişmesini engeller.yani öğrenme.anlama yeteneğini kısıtlar.saplantı yapar.gerçekleri göremez.ÖRGÜT RUMUZLU arkadaşa iyotlu tuz kullanmasını tafsiye ediyorum.artık bütün dünyada tuzların içerisine iyot katılmaktadır.

Yorumu oyla      16      7  
ÖRGÜT 28 Ocak 2012 Cumartesi 09:40

Belediye seçimlerinde rakip partiyi ikiye katlıyan ve birmilyonyüzbin oy alan KOCAOĞLUNUN BU KADAR DA örgüt ÜYESİ VAR. :))) Bu BİRMİLYONYÜZELLİBİN bin kişi de fazladır herhalde izmire bunlar da trafik sıkışıklığına neden oluyorlar :)) değil mi METİN nickli yandaş

Yorumu oyla      16      9  
DARKANGEL 28 Ocak 2012 Cumartesi 09:32

YAAA BIRAKIN BUNLARI KARDEŞİM BİZ BU İŞİ BECEREMİYORUZ DEYİN BİZİM İŞİMİZ KENT YÖNETMEK DEĞİL SÖĞLEYİN AKŞAM EGE TVDE MÜTAHİT AÇIKLADI BÜYÜKŞEHİRDE KOPUKLUK VAR MALZEMELER BİZE ZAMANINDA GÖNDEMİYORLAR DİYOR KOCAOĞLU SUÇU MÜTAHİDE ATIYOR HALA İZMİRLİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖĞLÜYORSUNUZ İZMİRLİ BİRDAHA SİZE OY VERMEZ ÇİLEKEŞ BÜYÜKKÖY BELEDİYESİ YAPTINIZ İZMİRİ

Yorumu oyla      14      17  
metin 28 Ocak 2012 Cumartesi 01:41

20bin kişilik örgüt:mahallede bir su kaçağı olur.3gün sonra gelirler.basında haber olur. ama bu 20bin kişilik örgütün haberi olmaz.bir kanalizasyon sorunu olur 3gün sonrasına randevu verirler.yada paralı özel şirketlere yöneltirler.bu 20bin kişilik örgütün 12bini fazladır.izmirliye yüktür.

Yorumu oyla      19      9  
metin 28 Ocak 2012 Cumartesi 00:55

izmirde haklarında dava açılan gözaltına alınan belediye başkanı ve kadroları bulundukları yerleri derhal dürüst.çalışkan insanlara bırakmalıdırlar.yani istifa etmeliler.izmir yolsuzlukla anılan şehir olmamalıdır.

Yorumu oyla      14      11  
RIFAT 27 Ocak 2012 Cuma 22:09

ANLAMIYONUZMU SİZİN TORPİLİNİZİ YAPAN GURUPLAR İL İLÇE SEÇİMLERİNDE NE YAPACAKLAR BUNA BAKILACAK TOOOORPİLLİLER MEMLEKETİ EGE OLAN KARADENİZ OLAN KAÇ KİŞİ GİREBİLDİ ŞOVEN ALIMMI YAPILIYO BUNLAR ÇIKAR SONRA

Yorumu oyla      14      6  
İtfaiyeci 27 Ocak 2012 Cuma 16:19

İtfaiyeyi kazananlar 02.11.11 tarihinde açıklandı . Danıştayın kararı 17.11.de belediyeye geldi. Belediye 09.12.11 tarihinde resmi açıklama yaparak bu durumla ilgili bakanlığa yazı yazdığını ve gelecek cevaba göre işlem yapacağını belirtti. İçişleri bakanlığı 12.12.11 tarih ve 30571 sayı no ile cevap yazarak tüm sürecin ilgili mevzuat içerisinde olduğunu ve mağduriyet yaşanmaması için atanmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmesine rağmen atanmalar yapılmadı.Kazananlara yazık değilmi.

Yorumu oyla      19      12  
mağdur itfaiyeciler 27 Ocak 2012 Cuma 15:51

itfaiye yönetmeliğinde mülakat iptal edildi. izmir bu sürecin çok öncesinde işlemleri tamamlamıştır. bu süreçten sonra mülakat ile itfaiye alanların hepsi herşeye rağmen atamaları yaparak göreve başlattılar. (Örnek:: Diyarbakır byş) izmir büyükşehir mahalli idarelerden olumlu görüş gelmesine rağmen süreci iyi yönetemedi. mağduruz biz mağduruz

Yorumu oyla      20      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Koleji bilgide de şampiyon
Türkiye ve Avrupa’da birçok değişik alanda önemli başarılara imza atan ...
İZSU, personelinin yüzde 94’ünü eğitimden geçirdi
Önce iş sağlığı ve güvenliği Dünyada her yıl 1.2 insan, günde 5 bin kişi ...
Yunan yönetmenin hayali İzmir'de gerçekleşecek
Başkan Tartan’ın ev sahipliğinde misafir edilen ünlü yönetmen, “Filmler ...
 
Tarihin yüzü Karşıyaka'da gülüyor
Karşıyaka Belediyesi’nin kamulaştırarak 19 Mayıs 2008 tarihinde halkın ...
Çelikoğlu: İçerdekilerle dışarıdakilerin hiçbir farkı yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yönelik dava kapsamında ...
İçişleri Bakanlığı'ından Çandarlı'ya kötü haber
Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı’na yaptığı ...
 
Kocaoğlu: Parti içi yarışta ben yokum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki ...
O meclis üyesinden Durak'a yanıt
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın isim vermeden eleştirdiği ‘kendi ...
Başkan Durak’tan parti içi siyasete isyan!
Yine bir açılışta patlayan Durak, delege seçimleri nedeniyle yükselen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva