Ender ALDANMAZ
Alın size heykel önerisi!
14 Ağustos 2024 Çarşamba

Merih Demiral heykeli yapılsın mı, yapılmasın mı tartışması nur topu gibi yeni gündemimiz…

MHP istedi, CHP’nin kafası karıştı, sonradan bir siyasi müdahale ile heykel konusu veto yedi. CHP Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu bu öneriye “abesle iştigal” diyerek çıtayı yükseltti. Kendisinin “Merih Demiral’ın heykelini yapacağım” diyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı’na ne söyleyeceğini ise merak ediyorum.

Bundan 10 yıl önce böyle bir öneri gelseydi CHP buna bence “hayır” demezdi.

Neden?

Siyasette yakınlık-uzaklık konusu dönemseldir. Döneme göre siyaset yapmak toplumda siyasetçilere olan güveni azaltıyor. Çelişkili tutumlar ve eylemler siyasetçiler arasındaki ilişkilerin aslında rant-çıkar ilişkisi olarak şekillendiği algısını yaratıyor toplum gözünde.

Dün CHP ile MHP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday çıkarırken bugün tam tersi… Dün “ne kadar OMO, Tursil varsa alacağım, AKP’yi 40 sefer Haliç’te yıkayacağım” denirken bugün “CHP milli güvenlik zaafiyetidir” denip “milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyenlerle yan yana gelinebiliniyor.

Adalet Yürüyüşü günlerini hatırlayalım. Kemal Kılıçdaroğlu kendisine bozkurt işareti yapanlara aynı şekilde bozkurt işareti ile selam vermişti. Sonraki ziyaretlerinde de sık sık bozkurt işareti de yapmıştı. O günlerden bugünlere baktığımızda heykel önerisi “abesle iştigal” ise Kılıçdaroğlu’nun sık sık bozkurt işareti yapmasını nasıl yorumlayacağız?

Kazanmak güzeldir ama "kazanmak için her yol mübahtır" anlayışı çok çirkin değil mi? Yarın Özgür Özel de aynı hareketi yapsa “abesle iştigal” der misiniz? Bolu Belediye Başkanı “ben heykeli dikeceğim” dediğinde neden ses çıkarmadınız?

Madem Merih Demiral’ı beğenmediniz ve konu bozkurt işareti de değil buyrun Kemal Bey’in bozkurt işareti... Alın heykelini yapın. Hem herkesin gönlü olur. Bozkurt işareti görmek isteyene bozkurt, CHP’li görmek isteyene CHP’li!

Neresinden bakarsan bak ilkesizliğin portresi…

Bir diğer konu…

Merih Demiral iyi bir stoper olabilir. Ama heykeli yapılacak türden bir oyuncu değil. UEFA siyasi sembol sebebiyle sadece bizimkilere değil başka ülkelere de ceza verdi. Emin olun böyle bir tartışma o ülkelerde yoktur. Bozkurt selamını Türklük selamı olarak biz nitelendirebiliriz. Ancak bunun siyasi bir partinin sembolü olduğunu dünya alem biliyor ve beğen-beğenme ceza yazıyor. Bugüne kadar da attıkları gol sonrası ülkücü selamı veren çok oyuncu da oldu. Akla heykel dikmek gelmedi. Birini övmek için kullandığımız “heykelini dikmek” tabirini niye bu kadar abartıyoruz?

Mesela Volkan Demirel… Deprem kahramanı… Depremin karanlık günlerinde, TV sansürü arasında, onun sosyal medyadaki çığlığı, feryadı olmasa belki çoğumuz Hatay’daki yıkımın bu kadar büyük olduğunu fark etmeyecek ve toplum olarak reaksiyon göstermeyecektik. Merih’ten bin kere daha heykeli yapılması gereken birisi var ise o da Volkan Demirel’dir.

Bu ülkede bin kere heykeli yapılması gereken ve değeri unutulan o kadar çok isim var ki…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Red Kit 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:08

İzmir'e dikilirse Metin Oktay'ın heykeli dikilir.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva