HABERLER>EGE
8 Haziran 2011 Çarşamba - 16:09

Zehir yuvası basıldı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonda kaçak içki üreten imalathane ortaya çıkarıldı.

Zehir yuvası basıldı

AYDIN - Aydın'ın Didim İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonda kaçak içki üreten imalathane ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, işyeri sahibi aranıyor. Kuşadası'nda da bir gezinti teknesinde yapılan denetimde bandrolsüz içki bulundu.
 
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Antalya'dan gelen bir mavi yolculuk teknesinde kaçak içkiden içen 4 Rus rehberin ölmesinin ardından, tatil yörelerindeki denetimler sıklaştırıldı. Didim'de bir istihbaratı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, E. Ş. 'ye ait bir apartmanın zemin katındaki işyerini bir süre izlemeye aldı. İmalathaneye geçen pazartesi günü baskın düzenleyen polis, burada saf alkol ile sahte içki üretimi yapıldığı ve üretilen sahte içkilere bandrol yapıştırıldığını ortaya çıkardı.
 
Aydın Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, "Ülkemizde turizm mevsiminin başlaması dolayısı ve son günlerde ortaya çıkan ölümlere ve zehirlenmelere sebep olan sahte alkollü içkiler ile mücadele kapsamında Didim İlçesi'nde ikamet eden E. Ş isimli şahsın kendisine ait deposunda, saf alkol ile sahte içki üretimi yaptığı ve üretimini yaptığı içkilere sahte bandroller yapıştırmak sureti ile kendisine ait büfede sattığı tespit edildi. Söz konusu kişinin deposunda ve büfede yapılan aramada, 25 şişe bandrolleri geçersiz ve sahte olduğu tespit edilen değişik markalarda içki, 48 şişe 70 Cl'lik viski, önlü arkalı olmak üzere 9 bin 600 adet 70 Cl'lik viski, 6 bin adet 70 Cl'lik Votka ve 3 bin 600 adet Votka marka içkiye ait etiketler, 2009 yılına ait 19 adet TAPDK bandrolü, bir adet alkol derecesini ölçen cihaz, hazırlanan karışımı şişelemek için kullanılan üzerinde elektrikli motor bulunan 8 memeli hortumlu düzenek, bir adet 500 lt. 'lik boş plastik depo, bir adet üzeri kesilmiş su damacanası, bir adet tabanına hortum takılmış damacana, bir adet içinde alkol olduğu değerlendirilen 40 lt'lik dolu beyaz renkli plastik bidon, bir adet içinde alkol olduğu değerlendirilen 19 lt'lik su damacanası, 500 adet siyah renkli bilyeli kapak, 393 paket 50 gr. 'lık tütün ele geçirilmiştir" denildi. Açıklamada, S. B. isimli bir kişinin yakalandığı, işyeri sahibi E. Ş'nin ise arandığı belirtildi.
 
Valilik, vatandaşlar ve turistik tesis sahiplerini uyararak, "Son zamanlarda basına yansıyan olaylar göz önünde bulundurularak, alkollü içki ve Tekel ürünleri tüketiminde bulunan vatandaşlarımızın, TAPDK yetki belgesi olmayan kişi ya da işyerlerinden, TAPDK yetki belgesi bulunsa dahi ambalajlarında bandrol, etiket, hologram, pul, damga veya benzeri işaret bulunmayan ürünleri almamaları, alkollü içki markalarını piyasa değerinden daha düşük fiyatla satmaya çalışanlara itibar edilmemesi, bu tür ürünleri satan kişilere rastlanması halinde vakit geçirilmeden Emniyet birimlerine bilgi verilerek yakalanmasının sağlanması ve böylelikle ülkemiz ekonomisinin ve insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin engellenebileceği değerlendirilmektedir" denildi.
 
KUŞADASI'NDA DA BANDROLSÜZ İÇKİ
Kuşadası'nda ise dün başlatılan ve tüm ilçeye yayılan denetimler çerçevesinde bir gezinti teknesinde bandrolsüz içki bulundu. Denetim ekiplerinin el koyduğu 12 şişe içki ile ilgili olarak hazırlanan tutanakların Cumhuriyet Savcılığı'na iletildiği ve soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırıma 5 günde 3 kurban
Kütahya'nın Hacı Mahmutlar Köyü’nde 5 günde 3 kişi yıldırım düşmesi sonucu ...
Simav'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Simav’da saat 01.52’de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki artçı deprem korkuttu. ...
Aydın'da Tolga Çandar coşkusu
Aydın Belediyesi’nin kuruluşunun 130. yılı etkinlikleri kapsamında, ünlü ...
 
3 gündür kayıp olan Mustafa’dan kara haber
Balıkesir'de üç gün önce annesi ve babaannesiyle koyun otlatmaya gittiği ...
Bafa Gölü can çekişiyor
Ege Bölgesi'nin en büyük gölü olan Bafa, can çekişiyor. Yeterli temiz ...
Buldan Cezaevi artık el sanatları merkezi
Denizli’nin Buldan İlçesi’nde 6 yıl önce kapatılan Buldan Kapalı Cezaevi ...
 
Simav’da 1248 konut için bir günde 1500 başvuru
TOKİ'nin Simav'da evleri ağır hasar gören depremzedeler için yapımına ...
Denizli'de 'ölüye' seçmen kağıdı gönderildi
Denizli'de dört yıl önce vefat eden kişiye, seçmen bilgi kağıdı düzenlendiğini iddia edildi.
MHP’li meclis üyesine silahlı saldırı
Manisa'da MHP'li Belediye Meclis üyesi Mazlum Yüzgider (41) ve arkadaşı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva