HABERLER>DÜNYADAN
19 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Yunan basınından seçim yorumu: Olumsuz gelişme

Yunan basını, KKTC'deki Cumhurbaşkanı seçimini, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Derviş Eroğlu'nun kazanmasının, "Ada'daki müzakereler için olumsuz gelişme olduğu" yorumunda bulundu.’

Yunan basınından seçim yorumu: Olumsuz gelişme

Yunan basını, KKTC'deki Cumhurbaşkanı seçimini, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Derviş Eroğlu'nun kazanmasının, "Ada'daki müzakereler için olumsuz gelişme olduğu" yorumunda bulundu.’
 
ANKARA ’– Yunan basını, KKTC’’deki Cumhurbaşkanı seçimini sütunlarına taşıdı.
 
Apoyevmatini: Atina'da yayımlanan Apoyevmatini gazetesi, "Eroğlu'nun seçilmesi müzakereler için fiyasko" başlıklı haberinde, "seçimleri ilk turdan Derviş Eroğlu'nun kazanmasıyla 2004'teki referandumdan sonraki en kötü döneme girildiği" görüşünü savundu.
 
Gazete, "Kıbrıs meselesinin çözümüne niyetli olan tek Kıbrıslı Türk lider Mehmet Ali Talat'ın ise seçimlerde yüzde 42,84 oranında oy alabildiğini" kaydetti.
 
"Eroğlu'nun seçimleri, Denktaş ailesi ve yabancı yerleşiklerin oyu ile kazandığını" iddia eden Apoyevmatini, "Talat'ın, seçim mağlubiyetinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısızlığı olarak algılandığını" da öne sürdü.
 
Haberde ayrıca, "Eroğlu'nun seçimleri kazanmasıyla Kıbrıs meselesinde yeni bir döneme girileceği" belirtilirken, yeni liderin, "Ada'da iki taraf arasında şimdiye kadar varılan anlaşmalara karşı olduğu" görüşü savunuldu.
 
Elefteros Tipos: Elefteros Tipos gazetesi, "İşgal topraklarındaki seçimleri yeni Denktaş kazandı" başlığı altında verdiği haberinde, "dün yapılan seçimleri katı tutumu ile tanınan Eroğlu'nun kazandığını" yazdı.
 
Gazete, Eroğlu'nun, "Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile müzakereleri sürdüreceği" yolundaki açıklamasına rağmen, şu ana kadar konfederasyon öngören çözümü desteklediği değerlendirmesinde bulundu.
 
Haberde, "Rauf Denktaş ve oğlu Serdar Denktaş'ın yanı sıra yabancı yerleşikler ile milliyetçilerin desteğiyle seçimleri kazanan Eroğlu'nun şimdiye kadar Talat ve Hristofyas arasındaki müzakerelerde varılan uzlaşmalara karşı olduğu" belirtildi.
 
Gazete, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin garantör güç olarak Ada'daki müzakerelerin devamını arzuladığı yönündeki açıklamalarına da yer verdi.
 
Ethnos: Ethnos gazetesi, "Seçimleri ilk turdan Eroğlu kazandı" başlıklı haberinde, "milliyetçi Eroğlu'nun kazanmasıyla çözüm ile ilgili müzakerelerde yeni bir sayfa açıldığı" yorumunda bulundu.
 
"Seçim öncesinde, müzakerelere sıfırdan başlanacağı" yönünde açıklamalarda bulunulduğu kaydedilen haberde, seçim sonuçlarının Ankara'da da "başağrısı yarattığı" değerlendirmesi yapıldı. Gazete ayrıca, "Talat'ın uzlaşmacı tavrının Ankara'nın planlamalarına daha iyi hizmet ettiğini" savundu.
 
Ta Nea: Ta Nea gazetesi ise "Kıbrıs'ta müzakereler havada" başlıklı haberinde, seçimleri, "milliyetçi Eroğlu'nun kazanmasıyla Talat ve Başbakan Erdoğan'ın mağlubiyete uğradıkları" yorumunu yaptı. Gazete, Denktaş'ın "siyasi evladı" olan Eroğlu'nun, "Kıbrıs meselesinin çözümündeki asıl niyetini halen dile getirmediğini" de ileri sürdü.
 
"Eroğlu'nun zaferinin, Erdoğan'ın izlediği politikaya darbe teşkil ettiği" savunulan haberde, sonucun Rum tarafında da kaygı yarattığının altı çizildi.
 
Elefterotipiya: Elefterotipiya gazetesi, "Yabancı yerleşikler Eroğlu'na oy verdi" başlıklı haberinde, Eroğlu'nun, yabancı yerleşiklerin kalabalık olduğu bölgelerde büyük galibiyet kazandığını belirtti.
 
Gazete, Talat'ın, sadece Lefkoşa'da oy fazlalığına sahip olduğunu kaydederken, Talat'ın seçim mağlubiyeti sebebi olarak ise "ekonomik sıkıntı ve halkın Kıbrıs meselesinin çözümüne inanmamasını" gösterdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmedinejad: Yabancılar bölgemizi terk etmeli
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''yabancı güçlerin müdahalelerinin ...
İşte Fethullah Gülen’’in yaşadığı ev
ABD'de bir gazeteci, Fethullah Gülen için "Dünyanın en tehlikeli ...
KKTC’’nin umudu Eroğlu
KKTC halkı, beş yıl önce çözüm ve AB vaatleriyle iktidara getirdiği ...
 
Avrupa’’da hava ulaşımında kabus sürüyor
Avrupa’’da hava ulaşımını felce uğratan kül bulutları yayılmaya devam ...
Pasifik’’te 6.3’’lük deprem
Pasifik'teki ada ülkesi Papua Yeni Gine'de 6,3 büyüklüğünde deprem ...
Microsoft'a ’‘köle işçi’’ suçlaması
Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Emek Komitesi'nin raporunda bilişim ...
 
Dünyanın en genç kralı taç giydi
Uganda'daki Toro Kralı babasının 1995'te kalp krizi geçirerek ...
Pakistan'da hedef bu kez mülteciler: 41 ölü
Pakistan'da Taliban'a karşı yapılan harekattan kaçan mültecilerin ...
Obama Mars’’ı hedef gösterdi
2030’’lu yıllarda ’“Kızıl Gezegen’”e insan ayağı basacak. ABD Başkanı ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva