HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2012 Cuma - 17:32

Yüksel ve Aksünger'den hükümete 19 Mayıs tepkisi

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Erdal Aksünger, hükümetin 19 Mayıs'ta Ankara dışında statlarda tören yapılmamasına yönelik kararını eleştirdi.

Yüksel ve Aksünger den hükümete 19 Mayıs tepkisi

İZMİR - Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs'ın Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:
 
''Fakat AKP için 19 Mayıs kurtuluşun başlangıcı olarak görülmemektedir. 29 Ekim 2011'de Cumhuriyet Bayramı törenlerini de iptal eden AKP iktidarı, Osmanlı döneminin özlemi içinde gerici bir proje yürütmektedir.
 
Bu proje çerçevesinde daha önce kuran kurslarındaki yaş sınırı kaldırılmış, Milli Eğitim temel yasasından Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda bir gençlik yetiştirilmesi hedefi çıkarılmış, katsayı düzenlemesiyle meslek liseleri içinde İmam Hatip Liseleri ayrıcalıklı hale getirilmiş, beşinci sınıftan başlayan bir umre ziyareti programı için faaliyete geçilmiş, ilkokullara Arapça dersi konulmuştur. Bu uygulamaların nihai amacı Cumhuriyeti ortadan kaldırmaktır. Oysa Cumhuriyetimiz, ulus olarak yaralarımızı sarmak, bağımsızlığımızı garantiye almak ve kul statüsündeki insanımızı yurttaş statüsüne yükselterek onurlandırmak için kurulmuştur.
 
AKP, bunun tam tersine zayıf, bağımlı, kul zihniyetinde bir toplum yaratmanın peşindedir. II. Abdülhamit devrinin baskıcı istibdat döneminin aynısını şimdi halkımıza yaşatmaktadır. Toplum olarak buna izin vermeyecek, tüm yasaklamalara, sınırlandırmalara rağmen şanlı Kurtuluşumuzun ve Cumhuriyetimizin önemli günlerini bayram olarak kutlamaya devam edeceğiz.''
 
“ATATÜRK'E OLAN DÜŞMANLIĞINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR''
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili genelgenin, ''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve yönetiminin, Cumhuriyet rejimi ve Ulu Önder Atatürk'e olan düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğunu'' savundu.
 
Aksünger, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu düşmanlığın 817 sayılı genelgeyle yaşama geçirildiğini öne sürerek, şunları kaydetti:
 
''Temel görevi AKP hükümetinin gerçek amaçlarını uygulamak ve şeriata geçiş politikalarını adım adım uygulamak olan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Atatürk karşıtlığı artık kontrolden çıkmış bulunuyor. Şehit Cenazeleri bahane edilerek, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi, 2012-2013 öğretim yılından itibaren ilköğretimde Arapça derslerinin konulması, ilköğretim öğrencilerinin Umre'ye götürülmek istenmesi, en güzel namaz kılan öğrenci yarışmalarının düzenlenmesi, şimdi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kaldırılacak olması, Cumhuriyeti ve Atatürk'ü okullardan tasfiye etmek isteyen AKP ve Milli Eğitim Bakanının gerçek niyetlerinin Atatürk ve Cumhuriyet'ten rövanş alma duygusu olduğunu iyice açığa çıktığını göstermektedir.
 
Bu genelgenin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin başkanlığında 11 Ocak 2012'de Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ile toplantı yapılarak alınması ülkemizin içinde bulunduğu durumun vahametini açıkça ortaya koymaktadır.'' 
Aksünger, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem bal 15 Ocak 2012 Pazar 22:42

asagidaki yorumlara tamamen katiliyorum. Birde hulya hanim vardi bir baska vekil aday adayini kendine dansiman yapti. Soru onergelerini hazirlayabilmek icin ona ihtiyaci oldugunu soylemisti.

Yorumu oyla      12      6  
Tatlı Su Balığı 14 Ocak 2012 Cumartesi 18:30

biraz internette araştırma yapınca ( http://www.gazeteturk.info/siyaset/chpli-ozelden-bakan-dincere-19-mayis-sorusu-h1094.html ) Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Denizli Milletvekili Adnan Keskinin ( http://www.aksam.com.tr/19-mayis-hasiralti-ediliyor--92292h.html ) daha önce bu konuda soru önergesi verdiğini gördüm. Erdal Efendinin soru önergesi de hemen hemen bu metinlerle aynı:):):)

Yorumu oyla      14      6  
CHP'li 13 Ocak 2012 Cuma 22:04

Aksünger'in açıklamasını kesin danışmanı ya da bir yardımcısı yazmıştır.o da okuyup imzalamıştır.zira onun bu yazıyı yazacak kadar bilgili olduğunu düşünmüyorum.2009dan önce bu adamın adını duyan yoktu partide bu sene 2011 de geldi vekil oldu. listeye kim aldı nasıl aldı merak edilmekte...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan, fezlekeyi yorumladı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyi yorumlayan Başbakan Erdoğan, ...
MHP'li Vural'dan, 19 Mayıs genelgesi tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin il binasında basın açıklaması ...
Mektup kapışması TBMM'ye sıçradı
TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'li Muharrem İnce'den çok sert 19 Mayıs tepkisi!
İnce: 1938'den bu yana 19 Mayıs törenlerinin çocuklarımızın eğitim öğretimini ...
Bekir Bozdağ: Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs'tır
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Hukukun bittiği yerdeyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Nabzı programında Didem ...
 
Başbakan Yardımcısı Arınç'tan 200 binlik maaş davası
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç iş mahkemesine dava açıp emekli Meclis Başkanı aylığı istedi.
Türeli: Çeşme Adriyatik olmasın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Yeni yılın ilk anketi: Halk Köşk'te kimi görmek istiyor?
Yapılan bir araştırmaya göre Cumhurbaşkanı Gül'den sonra halkın yüzde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva