HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2016 Cuma - 12:54

Yüksel’den terör çıkışı: Milli mutabakat hükümeti önerisi!

CHP İl Başkanı Hakkari’den gelen acı haber sonrası düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hedef alırken, “Milli mutabakat hükümeti kurulmalı” dedi.

Yüksel’den terör çıkışı: Milli mutabakat hükümeti önerisi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Türkiye Hakkari’den gelen acı haberle sarsıldı.

Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle yaşanan çatışmada 6 asker, bölgede bir askeri helikopterin düşmesi sonucu da 2 asker şehit oldu.

Hakkari’deki ateş İzmir’i de yaktı, kent yasa boğulurken birçok konser ve etkinlik iptal edildi.

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de bir basın toplantısı düzenleyerek haftasonu gerçekleşecek piknik programını iptalini duyururken, yaşanan terör olayları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KIBRIS HAREKATI’NDAN FAZLA!
Yüksel, “Bir dayanışma pikniği gerçekleştirecektik. Ne yazık ki bu pikniğimizi yaşananlar nedeniyle iptal etmek durumundayız. Uzun zamandır ülkemizde aratarak devam eden terör her gün daha fazla can almaya başlamıştır. Biz bu pikniği ülkedeki her türlü kamplaşmaya karşı ve özellikle yaşanan ölümler için insanlara moral vermek için düzenlemiştik ama bugün Hakkari’de 8 çocuğumuzun şehit düştüğünü acıyla öğrendik. 8 Haziran’dan bu yana 500 can kaybı verdik. Bu sayı Kıbrıs Barış Harekatı’ndan daha fazladır. Kimsenin umurunda değil! Ne umurlarında? Tek dertleri var; başkanlık sistemi... Türkiye yönetilemiyor. Çocuklara tecavüz ediliyor. O vakfı koruyan kadın bakan aklanmaya çalışıyor” dedi. 

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ ÖNERİSİ
Mevcut tabloda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini hedef alan Yüksel, “Milli mutabakat hükümeti kurulmalıdır” önerisi getirdi.

Yüksel, “Ölümlerin sorumlusu başta cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar kurulu AKP hükümetleridir. Terörün bu şekilde serpilmesine neden olan, yardım ve yataklık yapan bu hükümettir. Muktedirin tek derdi var başkanlık sistemi… Başkanlık sistemi için kendi evlatlarını yer duruma gelmiştir. Başbakanı görevden almıştır. Şimdi düşük profilli, hiçbir işe karışmayan bir başbakan istiyor. Tek koşul var muktedirin başkan olmasını sağlayan bir başbakan aranıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle garabetler görüşmemiştir. Bizim tarihimizde de ilk kez yaşanıyor. Gelecekte yargı önüne çıkmaktan kurtulmanın tek yolu olarak başkanlık sistemini görüyor. Mevcut hükümet derhal istifa etmelidir. Tüm siyasi partilerin yer aldığı milli mutabakat hükümeti kurulmalıdır. CHP’nin bu konuda net önerileri vardır. Türkiye yeni hükümetle özellikle teröre karşı mücadeleyi kazanmak zorundadır. Ülkesinde barışı, huzuru sağlamak zorundadır” diye konuştu.

YILDIRIM’A JET YANIT: KANDAN BESLENEN…
Yüksel ayrıca AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın, “CHP Genel Başkanı kan çağrısı yaptı, cevap Kandil’den geldi. Çağrı Kandil’den karşılık buldu ve bugün 8 şehidimiz var” sözlerine de yanıt verdi.

Yüksel, “Büyük bir üzüntüyle değerlendiriyorum. AKP’de siyaset yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Ne demek istiyorsunuz? Siz bugün hükümette olan partinin ilçe başkanısınız. ‘Bu dökülen kan nedir?’ demeniz gerekirken ana muhalefet partisine yükleniyorsunuz. Siz kandan beslenen bir siyaset anlayışını uygularken bunu tersine çevirip ana muhalefet partisinin üstüne çekmeye çalışıyorsunuz” açıklamasını yaptı.

BU MÜCADELE SPARTACÜS’TEN BU YANA VERİLİYOR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması hakkında da açıklama yapan Yüksel şunları söyledi: Orada Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Bu ülkede tüm yetkileri kendimde toplayacağım anlayışında biri olursa, biz bu ülkede demokrasi özgürlük mücadelesi veririz. Bedel ödenmesi gerekiyorsa öderiz’ demek istedi.  Kılıçdaroğlu’nun söylemek istediği budur. Bu yaşam mücadelesi bugün verilmiyor. Spartacüs’ten bu yana veriliyor. İnsanlar bedel ödüyor. Pir Sultan Abdal, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok,  Çetin Emeç, Deniz’ler, Mahir’ler bu uğurda yaşam yitirmişlerdir. Gezide Berkin’ler, Ali İsmail’ler bu uğurda mücadele vermişlerdir.  Biz kardeşçe bir arada yaşamak için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödeyeceğiz. Bizim tarihten gelen misyonumuzdur. Biz demokrasiyi Türkiye’ye getiren partiyiz.

 
Kılıçdaroğlu'dan 'kan dökme' eleştirilerine yanıt
 
Bu fotoğraftan 1 hafta sonra acı haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan 'kan dökme' eleştirilerine yanıt
CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine yöneltilen ...
Bakan Eroğlu: Spil cazibe merkezi olacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün Manisa'ya gelerek geceyi ...
AK Partili Başkan’dan şok çıkış: Kılıçdaroğlu kan çağrısı yaptı…
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, CHP Lideri’nin tartışılan başkanlık ...
 
Erdoğan'dan Çukurca saldırısı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu çatışma ile ilgili ...
CHP’de muhalifler harekete geçiyor: Sürpriz isim!
İnce ve Mengü’nün sahaya inmeye hazırlanırken TBMM Başkanvekili Güldal ...
Canlı yayında kavga: MHP'liler birbirine girdi
MHP kurultayının konuşulduğu canlı yayında, Yılma Durak ve Cemal Enginyurt ...
 
Eroğlu 'başkanlık anketi'nin sonucunu açıkladı
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, yapılan anketlerde vatandaşların ...
Flaş! MHP'li muhaliflerden ortak kurultay kararı
MHP'de 4 genel başkan adayının yaptığı toplantıdan, 'Gemerek Asliye Hukuk ...
Sezgin Tanrıkulu Meclis'te gözyaşlarıyla anlattı
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şehitler ve Güneydoğu'da yaşanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva