HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2015 Cumartesi - 10:04

Yorgancılar’dan King'in sözüyle kalkınma mesajı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) konuk etti. Karşılıklı sektör sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Adana heyetinden işbirliği mesajları geldi. iki şehrin sorun ve çözümlerinin ortak olduğunu söyleyen EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ekonomik kalkınma için üretim vurgusu yaparken konuşmasını Martin Luther King’in “Koşamazsan yürü yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap mutlaka ilerlemek zorundasın“ sözleriyle sonlandırdı.

Yorgancılar’dan King in sözüyle kalkınma mesajı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) ve Adana Sanayi Odası(ADASO) yılın son ayında ortak meclis toplantısında bir araya geldi.
 
Sanayi odaları arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren EBSO, geçtiğimiz dönemde de İstanbul Sanayi Odası Meclisi ile İzmir’de, Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte Gaziantep’te ortak meclis toplantıları gerçekleştirmiş, son olarak da Adana Sanayi Odası’nın konuğu olmuştu. 
 
EBSO ve ADASO arasında gerçekleştirilen ortak meclis toplantısında ülke gündemine dair mesajların ardından iki il arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu. Meclise EBSO’lu sanayicilere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve Adanalı sanayiciler konuk oldu.
 
BARIŞI SAĞLAMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Meclis EBSO Meclis Başkanı Salih Esen’in konuşması ile başladı. Adana heyetini selamlayan   Esen’in ardından ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, iki şehir arasındaki işbirliğinin önemi hakkında konuştu. Adana ve İzmir arasında sanayi işbirliklerinin hız kazanması gerektiğini söyleyen Çomu, her şeyden önce ülkede ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söyleyerek, ”Bir ülkemizde barışı savunacağız. Biz bunları çözeceğiz. Barışı sağlamak biz işadamlarının öncelikli görevidir. Umarım bir an önce komşu ülkelerle sorunlar biter ve onlarla ticarete başlarız. Biz Adana’da sizler için yapabileceğimiz her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.


 
UMUDUMUZU KAYBETMEDİK
Meclis başkanlık konuşmalarının ardından kürsüye ilk olarak ADASO  Yönetim Kurulu Başkanı  Zeki Kıvanç kürsüye geçti.  Türk sanayicisinin ciddi sıkıntılar içinde olduğunu, sorunların çözümünün ise sanayicilerin ortak kanaatle el ele çalışması gerektiğini söyledi.  EBSO’ya teşekkürün ardından konuşmasını  ülke gündemini değerlendirerek başlayan Zeki Kıvanç, “Adana ziyaretinizin ardından yaklaşık bir yıl geçti.  Geçen bir yılda tatsız bir gündemi geride bıraktık.  Sıcak gelişmeleri ve ekonomik dengeleri arttıran olaylar yaşandı. Kimi zaman karamsar olsak da umudumuzu asla kaybetmedik. Atalarımızdan aldığımız güçle bu sorunları aşmak için çaba sarf ettik.  Başarılı olmak ve hayatta kalmak için sadece kendi çevremizdeki değil dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmemiz gereklidir. Biz içinde bulunduğumuz zor koşulları fırsata çevirmek için çalışmaktan asla vazgeçmememiz lazım” diye konuştu.
 
REFORMLARIN TAKİPÇİSİ OLMAMIZ LAZIM
Sanayicilerin sorunlarına değinen Kıvanç, çözümün birlik içerisinde gerçekleşebileceğini söyledi.  Başbakan Davutoğlu’nun önceki gün açıkladığı 2016 yılı eylem planı ile ilgili ekonomik vaatleri olumlu değerlendiren Kıvanç, sanayicilerin yapılacak reformların mutlaka sanayiciler tarafından takipçi olunması gerektiğini söyledi.  İzmirli sanayicilere her türlü işbirliğine hazır oldukları mesajını veren Zeki Kıvanç, ”Reform süreci hızlıca başlamalıdır. Dün açıklanan planların yakın takipçisi olmak zorundayız.  Yaşanan sorunlara karşı sanayiciler olarak iş birliği içinde olmamız gerekir” dedi. 
 


SORUNLARIMIZ AYNI
Mecliste konuşmasını yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sözlerine Adana heyetini selamlayarak başladı. İki şehir arasında sorunların ortak olduğunu söyleyen Yorgancılar, “ Biz bir tohum ektik. Bu sorunlarımız aynı farklı değil. Ortak sorunlarımız bakanlıklara beraber ilettik. Biz kanun yapacak bir konumda değiliz. Sorunlarımızı doğru kişilere doğru bir şekilde anlatmak zorundayız” ifadesini kullandı.
 
HÜKÜMETİ BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL
2016 planını başarı bulduğunu ifade eden Yorgancılar,  “Dün açıklanan programdan son derece memnun olduk. Bu programda sadece hükümeti beklemek doğru değil. Bizlerin de bir çaba içinde olması lazım. Bizi sanayiciyiz. Buradaki sanayi alanlarını alıp başka bir yere gidemeyiz. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız.
 
SORUNLAR MASAYA YAITIRILDI
Başkan Yorgancılar selamlama konuşmasının ardından ülkedeki ekonomik sorunları ve yapılması gereken reformları anlatan bir sunum gerçekleştirdi.  Yorgancılar’ın ülke ekonomisi sunumunda üretim sorunu, eğitim reformu, genç nüfus, işsizlik, uluslararası işbirliği anlaşmaları gibi birçok konu rakamlarla masaya yatırıldı. Adanalı sanayiciler ile karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği sunumda çözüm önerileri tartışıldı.
 
HER ŞEYDEN ÖNCE RİSK SONA ERMELİ
Türkiye’nin içinde bulunduğu rakamları açıklayan Yorgancılar Türkiye’nin büyüme rakamlarının yüzde 5’İn üzerinde olması gerektiğini söylerken  genç nüfusun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sorunların çözümüyle ilgili Yorgancılar, “Üretim olmazsa kalkınma hayal olur. Türkiye’nin öncelikle üretilmeyen çarkı harekete geçirmesi lazım.  Üretim olmadan kalkınma olmaz. Bunun örnekleri hemen yanı başımızda. Ama bunları yapa bilmemiz için her şeyden önce ülkedeki risk ortamının sonlanması lazım.  Yönetim riski, ayrışma riski, ekonomik risk gibi konuların bir an önce bitmesi lazım.  Bu kalkınma hamlelerini gerçekleştirmemiz için öncelikle ayrışma ortamını yok edip barışı sağlamak zorundayız” dedi.
 
MARTİN LUTHER KİNG MESAJI
Yorgancılar ülke hedeflerine ulaşmak, başarılı bir kalkınmayı sağlamak için sanayicilerin el ele çalışmak zorunda olduklarını ifade ederek, konuşmasını Martin Luther King’in “Koşamazsan yürü yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap mutlaka ilerlemek zorundasın“ sözleriyle sonlandırdı.
 


HÜKÜMET SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMALI
Toplantıda son olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü çıktı. Sözlerine, İki şehir arasındaki milli bilincin benzerliğine dikkat çekerek başlayan Sözlü,  İzmir ülke ekonomisinin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Hükümetin sorunları çözme yolunda sektör temsilcileri ile beraber hareket etmesi gerektiğini söyleyen Sözlü,” Türk ekonomisinin kalkınmasında bir numaralı etken reel sektörün kendisidir. Şu an en büyük ihracatımızın olduğu yerlere baktığımızda ilişkilerimizin çok olduğu yerlerdir. Siyasiler reel sektör temsilcileriyle daha çok çalışmaları lazım. Mümkünse yöneticileri sektör içinden seçmeli ki ekonominin gerçek problemlerini görelim.  Devlet reel sektörün üretim gücünden istifade etmeli. Onların karşılaştığı zorlukların önünü açmalı” diye konuştu. 
 
Son olarak İzmir’de olmaktan şeref duyduğunu söyleyen Sözlü, Adana yerel yönetimi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
 
Toplantı sonunda odalar birbirleri için hediyeleri takdim etti.
 

 
CHP’de kadınların kongresinde izdiham çıktı
 
Eşini öldüren sanığa 'saygın tutum' indirimiyle müebbet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusların yedek parça korkusu gerçek oldu
Saint Petersburg Endüstriyel Politikalar Komitesi Başkanı Maksim Meiksin ...
Ege Bölgesi’nin devleri girişimciler için birleşti
Ege Bölgesi’nin en büyük girişimcilik proje yarışması Girişim Kampüsü dördüncü kez başlıyor
Gram altın 1 ayın zirvesinde!
Altının gramı fiyatı, 101,80 lira ile son 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
 
EBSO’dan eylem planı açıklaması: Sorumluluğa hazırız!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Başbakan ...
Demirtaş’tan hükümete ‘anahtar teslim fabrika’ uyarısı!
İTO Başkanı Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan hükümet eylem planını ...
Dolar seçim öncesine döndü, o sınırı aştı!
Dolar 2.94 lirayı aşarak seçim öncesi düzeylere geri döndü.
 
Kayyum atanan maden halkın kantarına çıkıyor!
Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın ...
Milli Piyango ortada kaldı
Milli Piyango'nun özelleştirme sürecinde özelleştirme bedeli yatırılmadı. ...
Motorine bir indirim daha
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva