HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2014 Pazartesi - 09:18

Yine çocuk gelin yine şüpheli ölüm!

Pervari’de 12 yaşında evlendirilip, 14’ünde hamile kaldığı ikinci çocuğunu erken doğum sonucu kaybeden ‘çocuk gelin’ Kader’in cansız bedeni, evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Damadın ailesi ‘Bunalımdaydı intihar etti’ dese de, savcılık ‘cinayet’ şüphesiyle soruşturma başlattı.

Yine çocuk gelin yine şüpheli ölüm!

SİİRT - Siirt’in Pervari ilçesinde, 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve 13’ünde anne olan 14 yaşındaki Kader Erten, bir süre önce erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Yaklaşık 2.5 yıl önce Van’ın Çatak ilçesinde yaşarken, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile evlendirilen Kader Erten, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyüne gelin olarak geldi. Resmi nikâhsız eşi Atak’ın ailesiyle yaşamaya başlayan Kader Erten, 13 yaşında anne oldu.

14’ÜNDE İKİNCİ ÇOCUK
Yaklaşık bir yıl sonra ikinci çocuğuna hamile kalan Erten’in eşi, iki ay önce vatani görevini yapmak üzere Edirne’nin Keşan ilçesindeki birliğine teslim oldu. Bir yaşındaki çocuğu ve karnındaki 7 aylık bebeğiyle askerdeki eşinin yolunu gözleyen Erten, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunu kaybetti. Evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan genç kadın, odasında silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Pervari Cumhuriyet Savcılığı da ölümü şüpheli bularak, soruşturma başlattı. Savcılık, Kader Erten’in eşinin ailesindekilerin ifadelerine başvurdu.

‘BUNALIMA GİRMİŞ’
Eşi Mehmet Atak’ın ailesi, gelinlerinin ikinci çocuğunu kaybettikten sonra bunalıma girdiğini ve odasından çıkmadığını iddia ederek, silahla intihar ettiğini ileri sürdü. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 21 Temmuz 2000 olan Kader Erten’in eşinin ailesi, ifadelerinde, gelinlerinin nüfus kaydının doğru olmadığını savunarak, “Geçen yıl onun gerçek yaşını belirlemek adına kemik yaşı tespiti yapılması için mahkemeye başvurduk. Halen mahkeme sürüyor” dedi.

“Çocuk Gelinler Sözlüğü”
YILLARDIR küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yürüten Uçan Süpürge Derneği, çocuk evlilikler, çocuk haklarıyla ilgili özel günler ve kavramlara ilişkin “Çocuk Gelinler Sözlüğü” hazırladı. Uçan Süpürge Derneği Editörü Selen Doğan, böyle bir sözlüğün ilk kez hazırlandığını belirtti.

SÖZLÜKTEN NELER VAR
ÇOCUK Gelinler Sözlüğü’nde, A’dan Z’ye, 100 üzerinde kavramdan bazıları şöyle:
- Acil Yardım Hattı: Küçük yaşta evlendirme tehdidi altındaki bireylerin her türlü  desteği alabileceği devlete ait tek telefon numarası olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki ALO 183’tür.
- Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı: UNICEF’in desteğiyle kurulmuştur. Amacı, Türkiye’de çocukların yararına faaliyet gösteren ulusal veya yerel sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik hak temelli izleme ve savunu çalışmalarını kolaylaştırmak ve desteklemektir.
- Çocuk Hakları İzleme Komitesi: Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin üye devletlerce uygulanmasını izleyen bağımsız uzmanlardan oluşmuş bir organdır.
- Girls not Brides (Gelinler değil kızlar): Çocuk evliliklerini durdurmak için küresel çapta örgütlenmiş, merkezi İngiltere’de olan bir ağdır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydınlanma neferi 13 Ocak 2014 Pazartesi 18:14

Şu erkek beynini anlayamıyorum,bu kadar şidde de,sapıklığa yatkın oluyorlar.Oğlu olan bir bayan arkadaşımın anlattığına göre erkek çoçuğu buluğ cağına girdiğin de cevresindeki arkadaşları ona canlı hayvan kestirip kan akıtmasını yoksa erkek olamayacagını söylemişler,oda ağlayarak yapmak zorunda kalmış acaba neden oldukca düşündürücü.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taraf yayınladı: Gizlenen Uludere istihbaratı
MİT’in, “Bahoz Erdal’ın başında olduğu PKK’lılar sınırdan geçecek” bilgisini, ...
Avcı’dan cemaat bombaları: MİT sırları bile ellerinde!
Emniyet ve yargıdaki cemaat yapılanmasını anlattığı kitabı yüzünden tutuklanan ...
Türkiye'nin büyük kaybı: Hitit Alfabesi'ni çözen Çambel vefat etti
Hitit alfabesini çözen bilim insanı Prof. Dr. Halet Çambel, İstanbul'daki ...
 
THY uçağında bomba araması!
Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Sao Paoulo seferini yapan yolcu uçağında ...
İzmir'de gizli kamera operasyonu!
İzmir'de depo olarak kullanılan bir evde yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğu ...
Yunanistan'ın hortumcu bankacısı İstanbul'da yakalandı!
Yolsuzluk suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan Yunan bankacı Angelos Filipidis ...
 
Akçakale'de sınıra yaklaşmayın uyarısı!
Suriye sınırından son 24 saattir yine çatışma sesleri yükseliyor. Tel ...
Biber gazı zabıta sıkınca silah oldu!
Gezi Direnişi sırasında polisin biber gazı kullanımı normal karşılanırken, ...
'17 Aralık' Adli Tıp'a uzandı: Islak imzaya operasyon!
17 Aralık operasyonu sonrası yargı, emniyet ve eğitim kurumlarında başlayan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva