HABERLER>ULUSAL MEDYA
15 Nisan 2010 Perşembe - 00:00

Yılmaz Özdil’’den ortalığı karıştıran yazı: Yumruk

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in, Ahmet Türk'e yumruklu saldırıyla ilgili olarak dün kaleme aldığı 'Yumruk' başlıklı yazı sert bir tartışmanın fitilini ateşledi. ’

Yılmaz Özdil’’den ortalığı karıştıran yazı: Yumruk



Özdil yazısında 'Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek ’“demokratik hak’” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye ’“ırkçılık’” oluyor? Başbakan geçmiş olsun diye aramış Ahmet Türk'ü, ki aramalı... Peki, Deniz Baykal'a niye geçmiş olsun yok? Taş atmak, yumurta fırlatmak şiddete girmiyor mu?' ifadelerini kullanmıştı.
 
REHA MUHTAR: BÖYLE BENZETME OLMAZ
Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar 'Böyle komik benzetmeler yapılmaz' diyerek Özdil'i şu satırlarla eleştirdi: Ahmet Türk’’e yapılan saldırıyı ’“toplumsal infial kontenjanından’” haklı göstermek için ’“PKK da terör yapıyor!.. Ona neden ses çıkarmıyorsunuz?’” diye yorum yapılmaz... PKK bir terör örgütü!.. Onun amacı zaten terör, onu yaygınlaştırmak, onu kullanarak mevzi kazanmak... ’“PKK’’ya ses çıkarmıyorsunuz’” deyip, toplumsal infial ve hassasiyetleri arkana alıp, Ahmet Türk’’e yapılan saldırıyı ’“anlaşılabilir’” kılmak faşist bir anlayıştır... Bunu sokaktaki bir vatandaşın seslendirmesi rahatsız edicidir ama belki mazur görülebilir...

Lakin kamuoyu oluşturan gazetecilerin bunu yazıp söylemesi tehlikeli ve utanç vericidir... Herkes bir silkinmeli ve kendine gelmeli...
 
Hürriyet Gazetesi yazarı ve Eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök 'Özdil'in yazısını okurken birden elimi başıma vurdum ve ’“Hay Allah’” dedim' diye yazdı ve şöyle devam etti: Okurken birden elimi başıma vurdum ve ’“Hay Allah’” dedim. Ahmet Türk'e geçmiş olsun demiştim. CHP Genel başkanı Deniz Baykal da geçen hafta Van’’da saldırıya uğradı. Ben açıp Deniz Bey’’e bir geçmiş olsun demedim. Peki neden?..
  
EN SERT ELEŞTİRİ TUNA VE KEKEÇ’’TEN
Özdil'e en sert eleştiriler ise Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna ve Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'den geldi.
 
Tuna 'Yılmaz Özdil'in dünkü yazısını okuyunca kan beynime sıçradı: Gel de çakma dedim birader, gel de çakma! Öyle zırvalamış ki; çakılacak ağız tokada yakın gelirmiş misali. Bu edepsizliğe susmak mümkün mü?' derken;

 
Star Gazetesi yazarı Kekeç de Özdil için çok sert bir yazı kaleme aldı ve 'Bunu alsınlar, kafasına bidon geçirsinler, eline harita verip mayınlı arazide altı ay yürütsünler...
Akıllanmıyorsa, dağa kaldırıp Peşmergelere yalatsınlar. Daha da akıllanmıyorsa, Ergenekon İddianamesi ve ek klasörlerinden sözlüye kaldırsınlar' dedi.
 
İşte Yılmaz Özdil'in yazısı...
 
Yumruk
 
 
Kimse kimseye vurmasın.
Kimsenin burnu kanamasın.
 
 
Afrika'da açlık olmasın.
Yoksul insan kalmasın.
Nükleer silahlar çöpe atılsın.
 
*
 
Uzatabiliriz listeyi...
Söylemesi kolaydır çünkü.
 
*
 
Suya sabuna dokunmadan, ’“sağduyu’” çağrısı yapabiliriz mesela... Nasıl olsa, bol keseden yapılan sağduyu çağrıları maaştan kesilmiyor. Ve ya, saldırgan kahveciymiş diye, ne şekerli ne sade bana müsaade deyip, bu mevzunun kenarından kenarından sıyrılabiliriz yılışıkça...
 
Ya da, entel dantel barlarında kafası karışmış kızlara şirin görünmek için
’“esefle kınıyorum’” da diyebiliriz.
 
*
 
Ama...
Bu tür köfte lafların, kafası karışmış kızlar dahil, kimseye faydası olmaz.
 
*
 
Soralım dolayısıyla... Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek ’“demokratik hak’” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye ’“ırkçılık’” oluyor?
 
*
 
Mayın demokrasiyse...
Yumruk niye faşizm?
 
*
 
Dün seyrediyorum televizyonu, papyonlu bir arkadaş, ’“İzmir-Bursa hattında, Trabzon-Samsun hattında tehlikeli yapılanmalar var, oralara dikkat’” diyordu...
 
’“Hakkari-Diyarbakır hattı’”nda olan ne peki? Oraya dikkat çekmeye gerek yok mu, Allah'ın papyonu?

*
 
Bir tanesi de ’“İlk kez bir parti liderine saldırılıyor’” diyordu...

Mesut Yılmaz'ın burnunu kırmadılar mı?
 
Demirel'e yumruk atılmadı mı?
 
Özal'a ateş edilmedi mi?
 
Ecevit'e İzmir'de kurşun sıkılmadı mı?
 
*
 
Normaldir demiyorum...
Niye ’“ilk’” deniyor?
 
*
Başbakan geçmiş olsun diye aramış Ahmet Türk'ü, ki aramalı... Peki, Deniz Baykal'a niye geçmiş olsun yok? Taş atmak, yumurta fırlatmak şiddete girmiyor mu? Light linç olur mu?
 
*
Samsun'da polisler açığa alındı, ki derhal alınmalı... Van'dakiler niye yerinde duruyor hala? Kandil'den gelenlerle otobüsün üstüne çıkıp şehir turu atmadığı için mi suçludur Baykal?
 
*
 
Bu kadar soru yeter...
Cevaba gelelim.
 
*
 
Açın gazetelerin internet sayfalarını, bu haberin altına yapılan yorumları okuyun...Yumruğunu ’“adaletin tokmağı’” yerine koyup, Ahmet Türk'ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu... Çünkü, teröristi meşru hale getiren ’“açılım’” saçmalığı, sadece bir tarafta değil, öbür tarafta da ’“eşkıyayı kahraman’” yapmaya başladı.
 
*
 
Hukuku guguk haline getirirsen...
 
’“Ona göre başka, buna göre başka’” işletirsen, olacağı budur.

DİYARBAKIR BAROSUNDA SUÇ DUYURUSU
Bu arada 'Yumruk' yazısı sonrası Yazarı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
Diyarbakır Barosu avukatları, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e atılan yumruk için 'adaletin tokmağı' diyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Dilekçede Özdil'e 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.
 
Avukatların imzasını taşıyan dilekçe, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Dilekçede Özdil'in dün Hürriyet gazetesindeki köşesinde yer alan 'Yumruk' adlı yazısındaki "Bu ülkenin çocuklarına ateş edilip öldürmek 'demokratik hak' kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye 'ırkçılık' oluyor? Mayın demokrasiyse, yumruk niye faşizm? Yumruğu 'adaletin tokmağı' yerine koyup, Ahmet Türk'ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu’…" ifadelerine yer verildi.
 
Özdil'in yazısıyla saldırıyı överek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirtilen dilekçede şöyle denildi: "Türkiye toplumunun vicdanında mahkum edilen saldırının meşru görüldüğü ve bunun üzerinden halkın bir kesimini diğer bir kesimine karşı kin, nefret ve düşmanlığa açıkça tahrik edilmeye çalışılmıştır." Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil hakkında 'suçu ve suçluyu övmek' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından TCK 215 ve 216 maddeleri uyarınca 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması amacıyla kamu davası açılması talep edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Evrim Alataş hayatını kaybetti
Gazeteci-yazar Evrim Alataş yaşamını yitirdi. 1997'den beri kanser ...
İlhan Selçuk da görevden ayrıldı
Birkaç gün önce Mustafa Balbay’’ı Ankara temsilciliği görevinden alan ...
Çölaşan'dan Doğan’’a hodri meydan!
Dün Aydın Doğan’’ın ayrılıktan aylar sonra sert açıklamalarına maruz kalan ...
 
Aydın Doğan'dan Emin Çölaşan itirafı
Aydın Doğan, yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden ...
Yazarların İzmir yangını kavgası!
Milliyet yazarı Melih Aşık, kendisini isim vermeden eleştiren Engin ...
Anadolu Ajansı 90 yaşında
Atatürk'ün kurduğu Anadolu Ajansı, 90. yılında dünya ajanslarıyla ...
 
Star’’dan Taraf’’a: İçinde gizli ellerin bulunmadığı bir matbaa bul
Star Gazetesi yönetiminden Ahmet Altan'ın Başbakan aleyhine yazdığım ...
İzmir Limanı yılan hikayesi oldu
Milliyet yazarı Güngör Uras, bugünkü köşe yazısında İzmir Limanı’’nı konu edindi.’
’“İzninizi istiyorum’”
Tuna Kiremitçi Vatan gazetesindeki yazılarına son verdiğini işte bu sözlerle açıkladı.’
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva