HABERLER>ULUSAL MEDYA
8 Nisan 2010 Perşembe - 00:00

Çölaşan'dan Doğan’’a hodri meydan!

Dün Aydın Doğan’’ın ayrılıktan aylar sonra sert açıklamalarına maruz kalan gazeteci Emin Çölaşan, bugün köşesinde medya patronuna adeta meydan okudu. ’

Çölaşan'dan Doğan’’a hodri meydan!



Aydın Doğan'ın Emin Çölaşan ile ilgili açıklamaları yazarı deliye çevirdi. Eski patronu ile karşı karşıya gelen Çölaşan, "Aydın Doğan'ı yalancı" ilan etti, Özkök'ün kendisine rüşvet teklif ettiğini açıkladı.

Çölaşan bugün köşesini eski patronuna ayırdı. İşte o yazı:
*Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda benim hakkımda söylediği sözlerin ve anlattığı masalların tamamı yalandır. 80 yaşına merdiven dayamış bir insana bu kadarı yakışmaz.
 
Emin Çölaşan'ı Hürriyet'ten niçin kovduğunu anlatıyor ve şöyle diyor: "Kendini tanrı yazar olarak görüyor, ben dokunulmazım diyordu. Ya ben, ya gazete yönetimi diyordu... Tabiri caizse Babıali puştluğu yapıyordu."
 
Benim o sözleri söylediğimi bir tek tanık veya belgeyle kanıtlarsa, ben bu mesleği o gün bırakacağımı, herkesten de özür dileyip ayrılacağımı burada açıkça bildiriyorum.
 
BABIALİ PUŞTLUĞUMU KANITLA
Çık ortaya Aydın Doğan ve bu sözlerini kanıtla. "Babıali puştluğu" yapmışım! Ayıptır yahu. Binlerce gazeteci tanıktır, ben bugüne kadar hiç kimseye böyle bir şey yapmadığım gibi, Bay Patron'un deyişiyle "o puştluğu" yapanlarla (33 yıllık gazetecilik yaşamımda) hep boğuştum. Koskoca adamın söylediklerine bakın!
 
TAYYİP'İ KIZDIRACAK HABERLER ÇÖPE ATILIRDI
Aydın Doğan Bursa'da yaptığı konuşmayı sürdürüyor: "Kesinlikle Emin'e hükümet - aleyhine yazı yazma demedim." Hürriyette çalışan herkes tanıktır. Tayyip'i ve iktidarını kızdıracak hiçbir haber gazeteye girmez, çöpe atılırdı.
 
ÖZKÖK BANA RÜŞVET TEKLİF ETTİ
Sadece Aydın Doğan değil, kendisinin kalfası ve emir kulu Ertuğrul Özkök bana patronu adına defalarca geldi, yazılarımdan yakındı, hatta bir keresinde yine patronu adına bana rüşvet teklif etti.
 
Üç önerisi vardı:
"1: Hükümeti, Maliye Bakanlığı'nı ve TMSF'yri bundan sonra eleştirmeyeceksin.
2: Uzun süreli izne çıkıp hiçbir iş yapmadan maaşımı düzenli alacaksın.
3: Patron diyor ki ben Emin'i severim, gazeteden ayrılsın, ben ona çok büyük paralar vereyim."
 
KALFASI ERTUĞRUL...
Kalfası Ertuğrul'u mahkemeye gönderip aleyhime tanıklık yaptırdı! Tanığı Ertuğrul, yazdıklarımın bir tanesini bile mahkemede inkar edemedi.

Şimdi Bay Aydın Doğan'a birkaç yeni sorum olacak: Bekir Coşkun Hürriyet'ten istifa etmeden hemen önce, Ankara'da Bekir'in odasında neler konuştunuz? Bekir'e bir liste açıkladın mı? Orada Bekir dahil hükümetin kızdığı ve istemediği köşe yazarlarının isimleri var mıydı? Bekir Coşkun, 17 yılını verdiği Hürriyet'ten, durup dururken niçin istifa etmek zorunda kaldı?
 
Dahası var! Sağ kolun ve kalfan, senin sadık adamın, emir kulun Ertuğrul'u niçin birdenbire görevden aldın? Benim olayımdan sonra niçin oldu bütün bunlar? Hükümet baskısı, Tayyip baskısı yoktu haaa! Bunlara yanıt veremeyeceğini çok iyi biliyorum.
 
GEL İSTEDİĞİN YERDE KAPIŞALIM
 
Şimdi de, kendisine bir çağrıda bulunuyorum: Aydın Doğan'la, istediği, uygun göreceği herhangi bir yerde, herhangi bir ortamda, bu konuları oturup tartışalım. Bu bir televizyon kanalı olabilir, gazete olabilir, başka bir yer olabilir. Ancak, çömezi Ertuğrul'u da yanında mutlaka getirmelidir. Benim olayımla ilgili elimizde belge ve bilgi ne varsa ortaya dökelim. Kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor, kimin takkesi düşüp keli görünecek, milyonlarca insanımız görsün.
Bu işler böyle tek taraflı beyanlarla, "Kendini tanrı yazar olarak görüyordu, ya ben ya gazete yönetimi diyordu, ben dokunulmazım diyordu, İ. Melih'e tazminat ödemiştim, Babıali puştu" gibi yalan ve yakışıksız sözlerle çözülmez. Ayıptır, ayıp.
 
Bay Aydın Doğan eğer iftira atmıyorsa, bilerek veya bilmeyerek yalan söylemiyorsa, Ertuğrul'un yalanlarıyla dolduruşa gelmiyorsa, bu sözlerini kanıtlamakla yükümlüdür. Yürekleri yetiyorsa buyursunlar, "Hodri meydan" diyorum

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Doğan'dan Emin Çölaşan itirafı
Aydın Doğan, yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden ...
Yazarların İzmir yangını kavgası!
Milliyet yazarı Melih Aşık, kendisini isim vermeden eleştiren Engin ...
Anadolu Ajansı 90 yaşında
Atatürk'ün kurduğu Anadolu Ajansı, 90. yılında dünya ajanslarıyla ...
 
Star’’dan Taraf’’a: İçinde gizli ellerin bulunmadığı bir matbaa bul
Star Gazetesi yönetiminden Ahmet Altan'ın Başbakan aleyhine yazdığım ...
İzmir Limanı yılan hikayesi oldu
Milliyet yazarı Güngör Uras, bugünkü köşe yazısında İzmir Limanı’’nı konu edindi.’
’“İzninizi istiyorum’”
Tuna Kiremitçi Vatan gazetesindeki yazılarına son verdiğini işte bu sözlerle açıkladı.’
 
Mine Kırıkkanat’’tan İzmir yorumu
Vatan Gazetesi Mine G. Kırıkkanat, bugünkü yazısında İzmir’’i kaleme ...
Özdil: Nevruz PKK dayatması!
Türkiye'nin birçok yerinde Nevruz kutlamaları devam ederken Hürriyet ...
Ahmet Altan'dan Başbakan Erdoğan'a: Sen kimsin?
Başbakan Erdoğan’’ın köşe yazılarına yüklenen konuşmasından sonra ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva