HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2011 Cumartesi - 15:38

Yıldırım'dan 'Tayland' ve 'sarışın' tepkisi

CHP’nin seçim beyannamesine ve AK Parti İzmir'in 'sarışın' projesine bir eleştiri de Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’dan geldi.

Yıldırım dan  Tayland  ve  sarışın  tepkisi

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, CHP’nin seçim beyannamesinde İzmir’le ilgili olarak sadece sağlık turizmine yer verdiği hatırlatıldığında, “İzmir’in sadece sağlık turizm merkezi olması yetmez. Lazımdır ama yetmez. İzmir’in daha birçok meselesi var” dedi. AK Parti’de krize neden olan 35 Sarışın Kadın Projesi’ne yönelik soruyu da yanıtlandıran Yıldırım, “İzmir’de çok güzel bir heyecan gördüm, büyük bir samimiyet görüyorum. Benim için bu her şeyin önünde gelir. Şekille, simgelerle İzmir’de hiçbir şeyin daha güzel olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.
 
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Bayındır’daki çiçek festivalinin ardından İzmir’de ilk seçim gezilerine başladı. Yıldırım’ın ilk ziyareti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü nedeniyle Yeşilyurt’taki Ayşe Sevinç Solmaz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne oldu.

Çocukların bayramını kutlayan Yıldırım, ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı. İlk ziyaretin bir rehabilitasyon merkezine yapılması ile ilgili soruya Yıldırım, “Hayatın iki tarafı var. Bir bizim gördüğümüz sokaklardaki, meydanlardaki gezen, dolaşan, çalışan, mücadele veren insanlar. Birde çok fazla görmediğimiz, bilmediğimiz ancak başına gelenlerin, yaşayanların bildiği engelliler dünyası var. Ülkemizde 8.5 milyondan fazla genç, yaşlı vatandaşımız engelli. Ama geriye kalan nüfusumuzun tamamı da engelli adayı. Hangimizin ne zaman, ne olacağını bilemeyiz. Bir trafik kazası, bilinmedik bir afet, deprem hepimizi risk altına sokuyor. O bakımdan engellilerin önündeki engelleri kaldırmak, çocuklarımızı rehabilite etmek hükümetimizin çok önemli bir gündemi oldu” dedi.  
 
“Zihinlerden engelleri kaldırmalıyız”
Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin bütçesinin 130 milyon lirayken, şuanda 3.3 milyar liraya ulaştığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:“Bu merkezler girilemeyecek kadar kötü, hizmet kalitesi çok düşük seviyedeydi. Ama bugün hepimiz gördük. Çocuklara en iyi şekilde bakılıyor. Gayet güzel bir ortam oluşmuş. Arkadaşlarımızı da çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. 23 Nisan nedeniyle resmi merasimde sağlıklı genç hayat dolu gençlerimizi her zaman her yerde görmek mümkün. Ama buradaki çocuklarımızı, yavrularımızı önemli günde hatırlamak ve onları ziyaret etmek istedik. Onlara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için özellikle ilk ziyaretimizi buraya yaptık.

Hükümetimiz döneminde evde bakım diye bir uygulamaya geçtik. Şuan için İzmir’de 13 bin 600 aile engelli çocuklarına bakabilmek için asgari ücret düzeyinde 570 lira para alıyor. Böylece engelli yavrularımıza daha iyi bir gelecek, ayrıca ailelere de yük olmalarını ortadan kaldırıyoruz.  Hayattaki engelleri kaldırmak zor ama mümkün. Fakat asıl olan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır. Zihinlerden engelleri kaldıramazsak bu toplum için, bu ülke insanı için fazla bir şey yapamayız.”

CHP’nin seçim beyannamesi
CHP’nin seçim beyannamesindeki İzmir’in sağlık turizmi alanında Tayland gibi olacağı yönündeki ifadeler hatırlatıldığında Yıldırım, şöyle konuştu:
“CHP’nin seçim beyannamesini tam okumadım. Ama İzmir için ülkemiz için bizim hedeflerimiz 2023. 2023 yılına kadar yıl yıl sıralanmış hedeflerimiz var. İzmir için çok kapsamlı, özel bir bölüm var. Orada sağlıkta var, eğitimde var, işsizlikte var. Orada altyapı projeleri de var. İzmir’in bugün gündeminde hangi konular varsa hepsine beyannamemizde değindik, yer verdik. İzmir’in sadece sağlık turizm merkezi olması yetmez. Lazımdır ama yetmez. İzmir’in daha birçok meselesi var. Bunları önümüzdeki günlerde İzmir kamuoyuyla, İzmirlilerle enine boyuna görüşeceğiz.

Başka partilerin programları üzerinden değerlendirme yapıp zaman kaybetmek istemiyoruz. Kendi işimize bakıyoruz. Bu ülke için, bu kent için kimin en ufak bir düşüncesi varsa, en ufak bir hizmeti varsa başımız gözümüz üstünde yeri var.”
 
35 Sarışın Kadın
AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel’in ’35 Sarışın Kadın’ projesi ile ilgili soruya Yıldırım, “Arkadaşlar benim bu konularla bir alakam yok. Ben İzmirlileri tanımaya, İzmirlileri anlamaya çalışıyorum. Özellikle son 2 gündür çok güzel geri dönüşler var. İzmir’de çok güzel bir heyecan gördüm, büyük bir samimiyet görüyorum. Benim için bu her şeyin önünde gelir. Şekille, simgelerle İzmir’de hiçbir şeyin daha güzel olacağını düşünmüyorum” şeklinde yanıt verdi.
 
Yıldırım’ı gülderen soru: ‘Sen Bakan mısın?’
Rehabilitasyon Merkezi ziyaretinin ardından Binali Yıldırım’ın ikinci durağı Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki Şehit Adem Dertsiz Çocuk Yuvası oldu. Bayraklı’daki çocuk yuvasında çiçeklerle karşılanan Yıldırım, çocuklarla ‘çak’ merhabalaştı. Çocuklarla sohbet eden Yıldırım’a bir çocuğun ‘Sen Bakan mısın?’ şeklindeki sorusu ziyarettekileri güldürdü. Yıldırım, bu sorunun ardından çocuğa sarılarak, bir süre sohbet etti. Çocuklarla birlikte kurabiye yiyen Yıldırım, yurt yönetiminden de bilgi aldı. 

80 yılda yapılmayanı 8.5 yılda yaptık
Hükümet olarak sekiz buçuk yılda Türkiye'nin altyapısı, yolları, demiryolları, denizciliği için çok büyük projeleri hayata soktuklarını dile getiren Yıldırım, ülkenin hızlı trenle tanıştığını, hava yolunun halkın yolu haline geldiğini anlattı.

Yıldırım, şöyle dedi: ''Türkiye'de 80 yılda yapılmayanı biz sekiz buçuk yılda yaptık. İzmir'in 30 ilçesinin kalp ve nabız atışlarını adım adım takip edeceğiz. Modern hava alanıyla, bitirilmiş çevre yoluyla, İstanbul-İzmir otoyoluyla, Ankara-İzmir hızlı tren projesiyle bundan böyle İzmir'in bütün işsizlik, ulaşım, altyapı, sanayi ve tarım ile ilgili bütün konularını çok daha yakından takip edeceğiz.''

Kemalpaşa'ya giriş yolunun yetersiz olduğunu, Kemalpaşa-Turgutlu arasındaki yolun bölünmüş yol olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, önemli sorunlardan birinin de 2-B olduğunu dile getirdi. Bu konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını, seçimlerden sonra bu konuyu halledeceklerini bildiren Yıldırım, ilçe halkının yüksekokul talebi olduğunu, bunu çözmek için çalışacaklarını söyledi.Yıldırım, daha sonra Kemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Gencay'ı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu: Çocukların geleceğini çalıyorlar
Balçova ve Bayraklı'da parkları gezerek çocuklara oyuncak dağıtan MHP ...
Şahin’den kapı kapı miting çağrısı
MHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, 15 yıl ilçe başkanlığı ...
Tartışma yaratan afiş kaldırıldı
Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde AK Parti ilçe binasındaki tartışma yaratan ...
 
Gürel: Önyargıları yıkmak istedim
AK Parti’nin kamuoyuna “İzmir’den 35 Sarışın Kadın” diye yansıyan projesinin ...
CHP ‘emeklileri’ sahaya sürdü
CHP İzmir geçmiş dönemlerde il ve ilçe yönetimlerinde bulunan partinin ...
'Beni korusalardı başka bir noktada olurduk'
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Kars'taki İnsanlık Anıtı Heykeli'yle ilgili, ...
 
Tayland modeline tepki yağdı!
CHP'nin açıkladığı seçim beyannemesinde İzmir'in sağlık turizminde ön ...
Bağımsız aday Cevizoğlu’ndan ilginç iddia
Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP’li ...
CHP'den İzmir'e Tayland modeli
Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde kalesi İzmir’e 8.5 satır yer verdi. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva