HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2011 Cuma - 20:43

'Beni korusalardı başka bir noktada olurduk'

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Kars'taki İnsanlık Anıtı Heykeli'yle ilgili, ''Heykeli ve sanatçıyı korumaya çalışırken eğer bağcı dövmek yerine üzüm yemeye kalkışsalardı, benim yaptığımın farkına varıp beni korumaya çalışsalardı, şimdi belki başka bir noktada olurduk'' dedi.

 Beni korusalardı başka bir noktada olurduk

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerle bir araya geldi.
 
Günay, Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili heykeltraş Mehmet Aksoy'un avukatı tarafından kendisine heykelin yıkılmaması için bir mektup yazdığı ve bu konuda herhangi bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise ''Heykeli ve sanatçıyı korumaya çalışırken eğer bağcı dövmek yerine üzüm yemeye kalkışsalardı, benim yaptığımın farkına varıp beni korumaya çalışsalardı, şimdi belki başka bir noktada olurduk'' yanıtını verdi.
 
Günay, heykelin yıkılıp yıkılmayacağıyla ilgili bir soru üzerine de ''Bilmiyorum buna mahkeme ve kurullar karar veriyor. O konuda şu anda bilgim yok'' dedi.
 
Kültür ve Turizm Değerlendirme toplantısının çok verimli sonuçlar ortaya çıkardığını ifade eden Günay, İzmir'in yeni konaklama tesislerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
 
İzmir'in dünyaya tanıtılması gereken önemli zenginliklere sahip olduğunu belirten Günay, ''Siyasi kaygıların ötesinde bu potansiyeli ayağa kaldırmak için el birliğiyle hareket edeceğiz. Bu bir siyaset toplantısı değil, bir hizmet toplantısıydı. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Seçimlere daha çok zaman var. Biz son haftaya kadar bu alandaki çalışmalarımızı tam bir tarafsızlıkla sürdüreceğiz'' dedi. Bir gazetecinin Çeşme'nin koruma amaçlı imar planıyla ilgili Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını sorması üzerine Günay, şöyle konuştu:
 
''Yeniden değerlendirme yapıyoruz. Önümüzdeki hafta arkadaşlarımız çalışacaklar. Çok kısa süre içinde mahkeme kararının gereğini yerine getirerek süreci hızlandırmaya çalışacağız. Biz İzmir'de turizm tahsis alanı yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü bu bölgeye yeni alanlar olmadan konaklama tesisi yaptıramayız. Turizm tahsis alanı planlarken çevreyi, tarihi ve kaliteyi korumayı birinci ilke olarak düşünüyoruz. Ama biz bu dikkatleri gösterirken dışımızdan zaman zaman bu tür zorluklarla karşılaşıyoruz. İzmir'in konularını çok daha yakından takip ediyorum, fazla uzatmadan umarım çözeceğiz.''
 
Öte yandan İnciraltı'ndaki 1/25 binlik planın onaylanması üzerine İnciraltı Arsa Mağdurları Derneği adına Şadi Katırcıoğlu, Bakan Günay'a teşekkür etti ve destek içeren şiir okudu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cumhur 23 Nisan 2011 Cumartesi 19:09

SAYIN BAKAN GÜNAYIN İZMİR'DEKİ SİYAESET ÇAILŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM.İZMİR TURİZMİ KONUSUNDA DÜNYA ÜLKELERİ ARSINDA YERİNİ ALACAKTIR.HATTA EXSPO 2020 İÇİN SAYIN GÜNAYIN ÇABALARI VE ÇALIŞMALRI BAŞARILI SONUÇ ALACAKTIR.BUDA DEMEK OLCAK Kİ İZMİR VE İZMİR HALKI KAZANACAKTIR.BAŞARILAR SAYIN BAKANIM ,BAŞARILAR GÜLEN YÜZ,BİLGE BAKAN..

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayland modeline tepki yağdı!
CHP'nin açıkladığı seçim beyannemesinde İzmir'in sağlık turizminde ön ...
Bağımsız aday Cevizoğlu’ndan ilginç iddia
Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP’li ...
CHP'den İzmir'e Tayland modeli
Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde kalesi İzmir’e 8.5 satır yer verdi. ...
 
Siyasetçiler kahvehanelere girebilecek mi?
Sigara yasağının yılmaz karşıtı İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail ...
‘Biz de Taksim'e bin bozkurtla geliriz’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.
Bozoğlu’ndan ilk ziyaret STK’lara
CHP 1. Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, Buca ilçesinin esnafını ...
 
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'hodri meydan'
Başbakan, ilk seçim mitinginde MHP liderine yanıt verdi: "Sayın Bahçeli, ...
Demir'den Kocaoğlu'na 'çirkin İzmir' tepkisi
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Demir, ...
Çiçek festivaline iki bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''Bayındır'ı çiçek ve kültür turizminin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva