HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2011 Cuma - 19:48

Tayland modeline tepki yağdı!

CHP'nin açıkladığı seçim beyannemesinde İzmir'in sağlık turizminde ön plana çıkarılıp Tayland örneğinin verilmesine AK Parti ve MHP'den tepki geldi.

Tayland modeline tepki yağdı!

Fırat Soylu/Egedesonsöz-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde İzmir’in sağlık turizminde öne çıkarılacağının belirtilip Tayland örneğinin verilmesinin yanı sıra 8,5 satır yer verilmesine tepkiler gecikmedi. AK Parti cephesinden yoğun eleştiri alan CHP’nin İzmir vaadine MHP kanadından da karşılık geldi.
 
GÜNAY: İZMİR’İN ADI DAHA ÇOK YER ALMALIYDI
 AK Parti cephesinden ilk yorumu İzmir Milletvekili adayları yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, seçim bildirgesini henüz görmediği için net bir açıklama yapmaktan kaçındı. İzmir’e çok önemsediklerini belirten Bakan Günay, “AK Parti olarak seçim bildirgemizde İzmir çok önemli yer tutuyor. EXPO konusunda da radikal bir karar aldık. CHP’nin metnini henüz görmedim. Görmediğim bir konu hakkında konuşmam doğru olmaz. Eğer gerçekten İzmir sadece birkaç satır ile anlatılmışsa üzüntü duyarım. Çünkü İzmir bundan çok daha fazlasını, adından daha fazla söz edilmeyi hak eden bir şehirdir. Metni gördükten sonra daha sağlıklı değerlendiririz” şeklinde konuştu.
 
ŞENGÜL: GEZİYİ UNUTAMAMIŞLAR
AK Parti 2. Bölge 2. sıra adayı Aydın Şengül, CHP’nin seçim beyannamesinde sadece Sağlık turizmi konusu ile ilgili 8,5 satırlık bir bölümün yer almasının CHP’nin İzmir’e verdiği değeri ortaya koyduğunu söyledi. İzmir’in EXPO 2015 adaylığı sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberinde çok sayıda meclis üyesinin Tayland’a yaptığı geziyi ve ardından yaşanan gelişmeleri hatırlatan Şengül, “CHP’li belediye meclis üyelerinin akılları hala Tayland’da kalmış sanırım. Gezdiklerini, gördüklerini Genel Merkeze aktarmış olacaklar ki İzmir’i de ikinci bir Tayland yapmak istiyorlar” dedi. İzmir’in hak ettiği yatırımları ve projelere CHP’nin seçim beyannamesinde yer vermediğini de savunan Şengül sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP yönetimi İzmir’i çantada keklik görüyor olmalı ki seçim beyannamesinde elle tutulur bir yatırımdan bahsetmiyor. AK Parti’ye yaptıkları eleştirilerden önce kendilerine bakmalarını istiyorum. İzmir ile detaylı bir açıklama yok. Zaten önce mevcut projeleri bitirmelerini bekliyoruz. İnşallah AK Parti İzmir milletvekilleri olarak EXPO ile ilgili İzmir’in yarım kalmış hikayesini tamamlamak için çalışacağız. Bizim elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.”
 
DEMİR: TAYLAND’IN SADECE BÜYÜĞÜNÜ ÖRNEK ALMIŞ
 Bir açıklama da AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir’den geldi. “Sayın Kılıçdaroğlu sanırız Tayland’ın kelime anlamı olan ‘büyük ülke’den etkilenerek İzmir’e böyle ‘büyük’ bir hedef lütfetmiş” diyerek CHP’nin Tayland benzetmesine esprili bir dille yanıt veren Demir, “İzmir’i çirkinlikleriyle anlatan, ‘İzmir çirkin görünüyor’ diyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; İzmir’i ‘sağlık’ turizmi ile meşhur Tayland’la sınırlandırılmasına pek şaşırmadım. İzmir’in vizyonunu sadece sağlıkla sınırlandırmaları; turizm gibi, sanayi gibi tarım gibi diğer önemli vizyonlarını hiçe saymaları, ancak CHP’li bir bakış açısından beklenebilir.  Beyannamede İzmir’e birkaç satırla yer verilmesi CHP’li zihniyetin vizyonsuzluğunun göstergesidir. İstanbul’a sayfalarca yer alan Sayın Kılıçdaroğlu, İzmir’e hedef olarak  sadece Tayland’ı koyması İzmir’e verdiği önemin! yansıması olsa gerek. AK Parti kurulduğu günden bugüne İzmir’e hizmetin Türkiye’ye hizmetin derdinde. İzmir’e kör gözlerle bakan CHP anlayışının takdirini sevgili hemşerilerimize bırakıyoruz” dedi.
 
DERVİŞOĞLU: SADECE YARINI DEĞİL DÜNÜ HATIRLASINLAR
CHP’nin İzmir için beyan ettiği ‘Tayland modeli’ sağlık turizmi projesini değerlendiren MHP’nin İzmir milletvekili adayı Müsavat Derşvioğlu da, Tayland örneğinin verilmeden önce İzmir’in EXPO 2015 adaylık sürecinde CHP meclis grubunun yaşadığı olayların hatırlanması gerektiğini söyledi. MHP adayı Dervişoğlu, “Bir siyasi parti, seçim beyannamesi hazırlarken yarın olduğu kadar dünü de düşünmelidir. Geçmiş dönemlerde İzmir 2015 EXPO’suna talip olma aşamasında iken bu konuyla ilgili CHP’nin siyasi siciline İzmir halkını inciten olumsuz bir şehr düşülmüştür. Büyükşehir belediyesi tarafından Tayland’a götürülen Belediye Meclis üyeleri kabul edilmez bir biçimde itham edilmiş ve partinin disiplin kurulana sevk edilmiştir. Bu hususun düşünülerek adımların atılması uygun olur kanaatindeyim. Ayrıca bir yerel seçimin değil, genel seçimin arifesindeyiz. Siyasi partilerin vizyonları elbette ki çok önemlidir ama Türkiye’nin temel meseleleri ile ilgili görüşlerin de İzmir halkı tarafından merak edildiği unutulmalıdır. Sandıklar açıldığında güzel İzmir, sadece AKP’yi değil CHP’yi de layık olduğu biçimde cezalandıracaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 23 Nisan 2011 Cumartesi 10:11

Ben demedim mi "Yine Tayland'a giderler" diye İzmir'in Expo adaylığı için.. Ne hikmetse bütün yollar Tayland'a çıkıyor.. Allah allaah.. :) Dervişin fikri neyse zikri de odur. Ne alakası var Tayland'ın sağlık turizmiyle? Bu kadar ezbere seçim beyannamesi yapılırsa böyle olur işte. Ama İzmirli hep aynı. İzmir değil sıfır, eksiye düşse bile oylar aynı.. Acaba ne zaman insanlar takıntılarından vazgeçip realist davranacaklar?

Yorumu oyla      12      6  
Feramuz Erdenay 23 Nisan 2011 Cumartesi 09:46

Zaten CHP'nin İzmir listelerini çok özensiz ve tutarsız olarak belirlediğini görmüştük;bu özensizliğe bir de Tayland benzetmesi eklenmesi hiç de sürpriz olmadı.Eski il başkanı Ekrem bey bile CHP adaylarından 13 tanesini tanımıyorum,bunlar İzmir dışından diyorsa gerisini siz düşünün.İzmir'i tanımayan CHP genel merkezi,İzmir'i Pattaya zannediyor galiba.Alırlar boylarının ölçüsünü sandıkta.

Yorumu oyla      13      6  
deniz 23 Nisan 2011 Cumartesi 00:25

ŞU SİYASET NASIL BİRŞEY?AKP,MHP İKİSİ EL ELE VERMİŞ CHP Yİ ELEŞTİRİYOR NEDEN İZMİR'İ ALMAK İÇİN HİÇ UĞRAŞMAYIN 8,5 SATIR DEĞİL 8,5 KELİME İZMİR'E YER VERSEDE VATANDAŞ CHP DİYECEK YENİ CHP HERKESİN UMUDU OLACAK KILIÇDAROĞLU'İLE TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağımsız aday Cevizoğlu’ndan ilginç iddia
Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP’li ...
CHP'den İzmir'e Tayland modeli
Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde kalesi İzmir’e 8.5 satır yer verdi. ...
Siyasetçiler kahvehanelere girebilecek mi?
Sigara yasağının yılmaz karşıtı İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail ...
 
‘Biz de Taksim'e bin bozkurtla geliriz’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.
Bozoğlu’ndan ilk ziyaret STK’lara
CHP 1. Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, Buca ilçesinin esnafını ...
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'hodri meydan'
Başbakan, ilk seçim mitinginde MHP liderine yanıt verdi: "Sayın Bahçeli, ...
 
Demir'den Kocaoğlu'na 'çirkin İzmir' tepkisi
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Demir, ...
Çiçek festivaline iki bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''Bayındır'ı çiçek ve kültür turizminin ...
Ünlülerin fotoğrafçısına vekil akını
Yaklaşan genel seçimler siyasileri ve yeni milletvekili adaylarına fotoğraf stüdyolarına taşıyor.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva