HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2011 Cuma - 17:29

CHP'den İzmir'e Tayland modeli

Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde kalesi İzmir’e 8.5 satır yer verdi. Asıl garip olan ise ‘İzmir’i Tayland gibi sağlık turizminin başkenti yapacağız’ açıklaması oldu. Hem talihsiz benzetme hem de AKP’ye göre vaatlerin azlığı İzmir’de üzüntüyle karşılandı.

CHP den İzmir e Tayland modeli

Fırat Soylu/Egedesonsözİzmir’i kalesi gören CHP, seçim beyannamesinde kenti iki açıdan hayal kırıklığına uğrattı. AK Parti’nin 2,5 sayfa ayırıp 11 ayrı başlıkta 33 maddelik vaatte bulunduğu İzmir’e sadece 8.5 satır yer veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘İzmir’i Tayland gibi sağlık turizminin başkenti yapacağız’ demesi ikinci şok dalgası yarattı. Tayland benzetmesi Baykal döneminde EXPO 2015 için yapılan tartışmalı seyahati akla getirirken, Tayland’ın dünyaca ünlü ‘Seks turizminin başkenti’ imajı da partilileri zora sokacağa benziyor.

SAĞLIK BAŞKENTİ EXPO 2015’IN TEMASIYDI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da yapılan aday tanıtımı törenlerinde açıkladığı beyannamede İzmir ile ilgili sadece sağlık turizmin artırılması konusuna değinildi. CHP Genel Merkezi’nin başta Büyükşehir olmak üzere 29 belediye başkanlığını elinde bulundurduğu İzmir ile ilgili sadece bir konu üzerinde sınırlı kalması şaşkınlık yarattı. Başta İzmir’in EXPO adaylığı olmak üzere fuarcılık, liman başta olmak üzere ulaşım konularına girilmemesi eksiklik olarak değerlendirildi. Başbakan Erdoğan’ı Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini sahiplenmekle itham eden CHP’liler, EXPO 2015’in teması olan Sağlık Turizmi alıntısıyla da zor anlar yaşayacağa benziyor.

TAYLAND BENZETMESİ!
Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı beyannamede İzmir’in Tayland gibi bir sağlık merkezi haline getirileceği belirtilerek, “İzmir’i, Tayland gibi bir sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz. Gerekli yasal düzenlemeleri yaparak hem sağlık hizmetleri sunma kapasitesi hem de turizm potansiyeli ve altyapısı güçlü olan İzmir’i küresel çapta kabul gören bir sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz. Böylece İzmir’in küresel ölçekte yüz milyar doları aşan dünya tıp turizmi pastasından en az yüzde on pay alması ve bir milyonun üzerinde hasta-turisti ağırlamasını sağlayacağız. Buna paralel olarak, sağlık turizmi kapasite artışının da tetiklemesi ile İzmir’i dünya ölçeğinde üretim yapan bir biyomedikal sanayi devine dönüştüreceğiz” denildi.

İSTANBUL’A ÜÇ SAYFA AYRILDI
CHP’nin seçim beyannamesinde en fazla yer verdiği il İstanbul oldu. Beyannamede İstanbul’a üç sayfa yer aldı. Ankara’da tıpkı İzmir gibi çok kısa yer aldı. Güçlü Başken Ankara başlığı altında yer alan bölümde üç ana madde ile Ankara’ya yapılacaklar yer aldı. Doğu ve Güneydoğu illeri de Bölgesel kalkınma başlığı altında birleştirilerek açıklandı. İzmir ise Anada, Kars-Ardahan-Iğdır'dan sonra 8,5 satırlık bir anlatımla yer buldu CHP seçim beyannamesinde. İzmir'in termal sağlık merkezi olması amaçlanan bildiride, Tayland örneği verilmesi dikkat çekti.



BÜYÜKŞEHİR’İN TAYLAND SEYEHATİ

EXPO 2015 adayı olan İzmir’in Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Tayland’da düzenlenen Çiçek EXPO’su ziyareti ve kent lobisi için düzenlediği gezi ülke çapında büyük yankı uyandırmıştı. CHP Lideri Deniz Baykal’ın partili belediye başkanı ve meclis üyelerine geziyi yasak etmesiyle başlayan tartışmalarda 50 civarında başkan ve meclis üyesi partiyi dinlememiş, Aziz Kocaoğlu’nu yalnız bırakmayarak geziye katılmıştı. 7 günlük seyehatin dönüşünde CHP içinde tartışılan konuda parti, geziye katılanlara disiplin cezası vermiş, 6 isme kınama kalanına da uyarı cezası veren CHP, Tayland’a giden meclis üyelerini bir daha aday göstermemişti. Milletvekili aday listelerine giren dönemin Çiğli Meclis Üyesi Ebru Okay da Taylandzede olarak meclis üyesi olamayanlar arasındaydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i Tayland gibi yapacağız vaadi siyasi kulislerde bir anda tartışmalı Tayland gezisini akla getirdi.

İŞTE AK PARTİ’NİN İZMİR VAATLERİ:
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde ise İzmir’e iki sayfa ayırdı. Fuarcılık, liman, kara ve demir yolu ulaşımı ve üniversite gibi konularda verilen vaatler arasında EXPO 2020 adaylığı da yer alıyor. Erdoğan’ın 'Hedef 2023 Türkiye hazır'  seçim beyannamesinde İzmir için  vaatleri şöyle sıraladı:

DÜNYA STANDARTLARINDA LİMAN YAPILACAK
Tamamlanacak demiryolu bağlantılarıyla Anadolu’nun dış ticaret bağlantı merkezinin İzmir limanları olmasını hedefleyen Erdoğan, bu çerçevede şu projelerin hayata geçileceğini söyledi.

İzmir’in bir liman kenti olmasının önemine vurgu yapan Erdoğan, Çandarlı’ya liman inşa edileceğini, Alsancak limanının iyileştirileceğini, Aliağa ve Nemrut iskelelerini ıslah edileceğini ve dünya standartlarında bir kurvaziyer limanı yapılacağını vaat etti.

İZMİR-İSTANBUL VE İZMİR-ANKARA OTOYOLU YAPILACAK
Tamamlanacak demiryolu bağlantılarıyla Anadolu’nun dış ticaret bağlantı merkezinin İzmir limanları olmasını hedefleyen Erdoğan, bu çerçevede şu projelerin hayata geçileceğini söyledi.
-İzmir-İstanbul otoyolu,
-İzmir-Ankara otoyolu,
-İzmir Çevre Yolu’nun Çandarlı limanına kadar uzatılacak
-Menderes-Gümüldür ve Seferihisar-Kuşadası bölünmüş yol
-Bornova Çevre Yolu düzenlemesi
-Sabuncubeli’ye tünel
-Çeşme ve Karaburun’a sahil yolu
-Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz Devlet yolu
-Çanakkale Yolu Eski Foça ayrımı-Eski Foça-Yeni Foça-Çanakkale Yolu
-Viyadüklerin limana bağlanması
-Kemalpaşa-Torbalı Bölünmüş yolu
-Güzelbahçe-Urla, Urla-Çeşme, Selçuk-Ortaklar yolları yapılacak.

İZMİR’DEN ANKARA’YA HIZLI TREN PROJESİ
Bölgede demiryollarının da bir toplama ve dağıtım noktası, bir lojistik merkez olmasını hedefleyen AK Parti, İzmir için:
-İzmir-Uşak-Afyonkarahisar-Polatlı-Ankara hızlı Tren Projesi
-Çandarlı Liman demiryolu bağlantısı
-Kemalpaşa-Turgutlu demiryolu bağlantısı
-Çift hatlı demiryolunun Torbalı’ya kadar uzatılması
-Menemen-Manisa arası 2.hattın inşasının tamamlanmasıyla vatandaşlarına hizmet sunmaya başlayacak.

ÜÇKUYULAR-MAVİŞEHİR ARASINA KÖPRÜ VE TÜP GEÇİT YAPILACAK
Kent içine de seçim beyannamesinde yer veren AK Parti, bu faaliyetler çerçevesinde şunları hayata geçirmeyi hedefliyor:
-Menderes-Aliağa arasında faaliyette bulunan Egeray Projesi; kuzeyde Bergama, güneyde Selçuk’a kadar genişletecek
Deniz taşımacılığına ağırlık vereceğini belirten AK Parti, bu bağlamda;
-Üçkuyular-Mavişehir arasında Körfezden köprü ve tüp geçitle geçiş sağlanacağını vaat etti.

KEMALPAŞA’YA LOJİSTİK KÖY KURULACAK
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi yakınında 2000 dönüm alan üzerinde Kemalpaşa Lojistik Köyü kurulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ YAPILACAK
Kentsel dönüşüm projeleri ile İzmir’in yenileme ve kentsel planlamalarının iyileşeceğini belirten AK Parti, bu çerçevede İzmir’in jeolojik ve sismik durumunu ve trafik alt yapısını da hesaba katarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli, kaliteli ve modern bir yaşam sürdürmelerine olanak sağlayacak projeler yapılacağına yer verdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, Kadifekale’deki afete maruz bölgede yer alan konutlar kentsel dönüşüme alınacaktır.

DEV BİR ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK
Marka şehirler yaratma kapsamında İzmir’i en üst sıraya yerleştirmeyi hedefleyen AK Parti, bu amaçla, sağlık alanında İzmir’e;
-Bayraklı Şehir Hastanesi, yeşil ve sosyal donatı alanları ile birlikte 4500 dönüm üzerinde modern bir sağlık tesisi inşa edileceğini,
-Yenişehir Şehir Hastanesi ile Konak İlçesi’nde birbirlerine çok yakın bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi, Ege Doğumevi Hastanesi, Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Mezarlıklar Müdürlüğü bina ve arsaları ve çevrede “hastane gelişim alanı” olarak ayrılmış bulunan alanlar birleştirilerek 155.000 m2 büyüklüğünde dev bir şehir hastanesine dönüştürüleceğini
-Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Bölge Depo ve Tamirhane arsası üzerinde 410 yataklı eğitim hastanesi inşa edileceğini
-Torbalı Devlet Hastanesi ile 1978 yılında 100 yataklı eski hastane yerine 150 yataklı modern bir hastane şehrimize kazandırılacağını söyledi.

10.000 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU
Eğitim yatırımlarını da arttırmayı hedefleyen AK Parti, bu amaçla İzmir’e;
-Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü kampus alanı yakınlarında toplam 10.000 öğrenci kapasiteli yeni kız ve erkek öğrenci yurtları yapılacağını söyledi.

İZMİR’E 2 STADYUM
Spor yatırımlarında da İzmir’i unutmayan AK Parti, İzmir’in kuzeyine ve güneyine birer tane stadyum inşa edileceğinin ve uluslar arası spor ve müsabakaları için en modern tesisler ile hizmet sunacağının müjdesini verdi.

YENİ FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ YAPILACAK
Turizm alanında yeni yatırımlar ile bu alandaki öncü konumu güçlendirmeyi, İzmir’in sadece bölgede değil küresel çapta bir cazibe merkezi olmasını hedefleyen AK Parti, bu konuda:
-Ege Medeniyetler müzesi projesini hayata geçirilmesi
-Dünya standartlarında bir kurvaziyer limanının yapılmasını
-Kongre merkezinin yapılmasını
-Yurtdışına direk uçuş sefer sayılarının arttırılmasını
-Yeni fuar Alanı ve Kongre merkezi yapılmasını sağlayacağını söyledi.

HEDEF EXPO 2020
Seçim beyannamesinde EXPO 2020’e de yer veren AK Parti, bu bağlamda gerekli destekleri sağlayarak, hali hazırda 43,000 olan Turizm yatak kapasitesini 2023’e kadar 100,000’e çıkarılması için gerekli yatırımların yapılacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL EROL 23 Nisan 2011 Cumartesi 15:29

SAYIN AZİZ KOCAOĞLU, SAYIN DOKTOR HÜLYA GÜVEN VE SAYIN ALADDİN YÜKSEL'İN İZMİR İÇİN VEREBİLECEKLERİ REFERANS ANCAK BU KADAR OLABİLİR... İZMİR BU REFERANSLARI HAKETMİYOR...

Yorumu oyla      13      6  
ali 23 Nisan 2011 Cumartesi 12:21

beyannameyi canlı dinliyordum. türkiye beyanatları iyi ama 'kalem' dediği izmire nasıl 1 madde ayrılıyor inanasım gelmiyor!!!!

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 22 Nisan 2011 Cuma 20:58

metro yetmişti zaten birde bu seçim beyannamesinden sonra bizden 5 oy akp ye gider hayırlı olsun birde onları deneyelim .tayland da ne truzmi yapılıyor kılıçdaroğlu bilmiyor giden kafile de mi bilmiyor :((

Yorumu oyla      13      8  
mesut 22 Nisan 2011 Cuma 19:57

akpartinin izmire vaatte bulunmasının anlamı yok çünkü yıllardır iktidardalar zaten..bunca zamandır neden yapmadılarda şimdi birden izmir sevdalısı oldu çıktılar..yapan şimdiye kadar yapardı zaten.. bilmeyenler var sanırım ama tayland dünya turizm başkentlerinden biridir..izmirinde böyle olması gereektiğini söylüyor sadece yoksa tutupta başka anlamlar çıkararak projeyi sulandırmayın lütfen..

Yorumu oyla      14      9  
AHMET ANLI 22 Nisan 2011 Cuma 19:24

HELAL SANA BAŞKAN SEN İZMİRİ TAYLAND YAP AİLENİ GETİR BURDA YAŞASIN BEN İSTANBULA TAŞINAYIM

Yorumu oyla      14      7  
ümit aydın 22 Nisan 2011 Cuma 18:41

yazıkalr olsun be kalem dedığın yerı yapcağın ulkeye bak tayland bılıyormu acaba taylanda sex makınalrı var sağlık kentı dıye masaj dıye ozel tıp dıye neler oluyor orda oranın sağlık kentı olam sebebı sex dır sayın kılıçdaroğlu acıklama yapamdan once bır arastır newyork newcıty yaapcam de barı chp ah chppp battığın batağa konuştukça dıp yapıyorsun

Yorumu oyla      17      7  
Serdar BUCALI 22 Nisan 2011 Cuma 18:32

Sayın Kılçdaroğlu demokrat İzmir'i nasılsa çantada keklik görüyor herhalde.Yatırımlar ya güneydoğuya,ya da istanbul''Bunca yıl bu hatayı yaptık ve hep keklik olduk ama aç ve açıkta kaldık.Bundan sonra yok öyle avanta.Değerli hemşehrilerim lütfen artık bizlere değer verenlere oy verelim.Bir de son günlerde sözde bağımsız adaylara verilen destek neyin nesi pek anlayamadık...Siyasilere bakarmısınız?Oy uğruna ne dümenler dönüyor.Yazık,çok yazık.Ben bu tezgahlara artk kan ma ya lım...Güzel İzmir'İMİN YÜZÜ GÜLSÜN ARTIK..

Yorumu oyla      16      7  
kerem yılmaz 22 Nisan 2011 Cuma 17:56

ebru okay gibi bir belediye memuru listelerde varken Çillerin en karanlık adamlarından Aytun ÇIRAy listelerin en tepelerinde yerr bulmuşken Akın kapubağlu erdal duman ülkümen rodoplu gibi izmirin sağlık camiasındaki tepe isimleri listelerde yok. Erdal DUMAN' ın seçim bildirgesinde İzmirle ilgili çok geniş detaylı projeler vardı yazık oldu İzmir kaybetti. Artık Ebru Hanım yeni meclis arkadaşlarıyla birlikte uzakdoğuda vizyon geliştirme gezilerine katılır

Yorumu oyla      14      7  
İzmir'e Yazık.. 22 Nisan 2011 Cuma 17:49

Ben demedim mi "Yine Tayland'a giderler" diye İzmir'in Expo adaylığı için.. Ne hikmetse bütün yollar Tayland'a çıkıyor.. Allah allaah.. :) Dervişin fikri neyse zikri de odur. Ne alakası var Tayland'ın sağlık turizmiyle? Bu kadar ezbere seçim beyannamesi yapılırsa böyle olur işte.

Yorumu oyla      15      10  
22 Nisan 2011 Cuma 17:41

Tayland'ta ne turizmi yapılıyor acaba kılıçdaroğlu'nun haberi var mı?

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasetçiler kahvehanelere girebilecek mi?
Sigara yasağının yılmaz karşıtı İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail ...
‘Biz de Taksim'e bin bozkurtla geliriz’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.
Bozoğlu’ndan ilk ziyaret STK’lara
CHP 1. Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, Buca ilçesinin esnafını ...
 
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'hodri meydan'
Başbakan, ilk seçim mitinginde MHP liderine yanıt verdi: "Sayın Bahçeli, ...
Demir'den Kocaoğlu'na 'çirkin İzmir' tepkisi
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Demir, ...
Çiçek festivaline iki bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''Bayındır'ı çiçek ve kültür turizminin ...
 
Ünlülerin fotoğrafçısına vekil akını
Yaklaşan genel seçimler siyasileri ve yeni milletvekili adaylarına fotoğraf stüdyolarına taşıyor.
Günay YSK kararını değerlendirdi
Günay "Basra harap olduktan sonra, sokaklara insanlar çıktıktan sonra, ...
İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Eski Genel ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva