HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2011 Cuma - 11:01

Yıldırım: ‘CHP’nin kalesi’ lafına gıcık oluyorum

AK Parti adayı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, “İzmir CHP’nin kalesidir” sözüne gıcık olduğunu söyledi. Yıldırım, “İzmir olsa olsa hizmetin kalesi olur” dedi.

Yıldırım: ‘CHP’nin kalesi’ lafına gıcık oluyorum

İZMİR - AK Parti’nin İzmir 2. Bölgeden aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, NTV yayınına konuk oldu.
 
Eski bakan Binali Yıldırım, NTV İzmir Temsilcisi Merih Ak’ın sorularını yanıtladı.
 
Binali Yılıdrım, “İzmir CHP’nin kalesi” sözüne katılmadığını söyledi.
 
Yıldırım, şunları söyledi:
 
“Ben bir kere bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi lafına gıcık oluyorum. İzmir olsa olsa hizmetin kalesi olur. Hiçbir şehrimiz hiçbir partinin kalesi olamaz. Hizmet yaparsanız o şehir sizi bağrına basar, başına taç eder ama hizmet yapmazsanız onunda gereğini yapar.
 
Geçmiş tarihe baktığımız zaman İzmir’de yerel yönetimlerde sağ partiler daha fazla görev almış ve o dönemlerde İzmir’de kalıcı hizmetler yapılmış. İzmir’de bugün sokaklarda insanlardan bana iletilen sorunların yüzde 80-90’ı yerel yönetimlerin sorumluluğunda olan konular. Yollar, park alanları, yeşil alanlar, imarsız yapılanmalar, deniz taşımacılığının yetersizliği ile ilgili şikayetler var. O bakımdan ‘İzmir Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir’, ‘İzmir’i almaya gelmişler’ gibi söylemleri çok rahatsız edici buluyorum.
 
İzmir kurtuluş mücadelesini vereli aradan yıllar geçti. İzmir’in kurtuluşu Türkiye'nin bağımsızlığının adresi oldu, o günden beri de İzmir’de ne bir savaş var ne bir mücadele var. Olsa olsa hizmet mücadelesi vardır. Biz İzmir’e İzmirlilere hizmet diyoruz, hizmet kazansın, İzmir kazansın diyoruz. Bunun için bu seçimlerde aday olduk."
 
‘İZMİR’İN YÜZDE 60’I DEPREME DAYANIKSIZ’
Binali Yıldırım, Kütahya’nın Simav ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremi hissetmediğini ifade etti.
 
Yıldırım, şöyle konuştu:
 
“Deprem esnasında ben araçtaydım, depremi yaşamadım. Ama apartmana geldiğimde komşuların bayağı bir tedirgin olduğunu gördüm.
 
Bu bize bir işarettir. İzmir’de binaların yüzde 60’tan fazlası depreme dayanıksız. Artık siyasi hesapları küçük hesapları bir kenara bırakmak lazım. El ele verip bu imarsız yapılaşmaya mutlaka bir çözüm bulmamız gerekiyor.
 
İzmir bu sağlıksız yapılaşmalardan kurtulması lazım. Bu dönüşümde hak sahipleri haklarını kayıp etmeyecekler bunu açık yüreklilikle söylüyorum, kimse bunun üzerinden siyaset yapmasın.
 
Buralarda yaşayan insanlarla görüşülerek onların beklentilerine ve rızalarına uygun bir dönüşümü başardığımız zaman; depreme dayanıklı güvenli evleri, yeterince yeşil alanı, park alanları, otoparkları olan, alt yapısı gelişmiş bir İzmir’i başardığımız zaman, İzmir bir marka şehir halline gelmiş olur.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:28

Değerli Hemşehrilerim, Ne olur futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım.Bu güzel İzmir hepimizin.Yıllardır hakkımız yendi kabul ediyorum ama belediye de doğru düzgün bir yatırım yapamadı.Şehrin görüntüsü ve vizyonu bir türlü gelişemedi.Şehir markezinde doğru dürüst alt veya üst geçit yok,iamr durumu perişan.sadece kaldırım yapılıyor.Ben derim ki çalışana destek çıkalım,olmadı mı derhal gönderelim.Parti hiç önemli değil.Mantık bu olmalı bence değerli aydın düşünceli ve demokrat dostlar..

Yorumu oyla      12      8  
hüseyin ahmetoğlu 21 Mayıs 2011 Cumartesi 09:43

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İZMİRDE gavurları denize döktüğünü tarih kitaplarında okuduk ve herkes de öyle biliyor.gelin görün ki kendini bilmez ukalanın biri kendisini gavur addediyor.CUMHURİYET MEYDANINDA bir el havada diyor ki İLERİ İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ YA SENİN HEDEFİN.hedefsiz hedefsiz konuşma bilip bilmedik laflar etme işte deniz orada

Yorumu oyla      12      10  
Gavur izmir ... 21 Mayıs 2011 Cumartesi 06:42

Ankara metroya yardım ederken kayseriye yandaşlarınıza hertürlü hizmeti yaparken biz gavur izmirdik kendi imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışan Aziz Kocaoğluna hertürlü engeli çıkaran sizdeğilmiydiniz izmirden size oy yok hizmetinereye yaptıysanız okapıya yürü anca gidersiniz gavur izmir sandıkta akp yi sandığa gömecek....

Yorumu oyla      15      8  
gökhan 21 Mayıs 2011 Cumartesi 04:28

doğan nıcklı uye izmire kımden hayır gelır? bu adam ülkeye çağ atlattı ulaşımda,egerayda bu adam arka çıkmasa tcdd bu işe girmezdi, duble yolları bu sene yapılıcak izmir ankara ihalesi izmire fayda saglamıcak mı?bırakın artık ideolojık kafaları,yeter,

Yorumu oyla      14      8  
gökhan 21 Mayıs 2011 Cumartesi 04:25

hükümet izmiri nası cezalandırmış biri anlatsa sevinicem, belediye metroyu yapamadı,akpye devretmedi sırf partisi yapamadı görüntüsü vermesin diye ankara devlete bıraktı onların bizden önce bitmezse iyidir, tokiyi şehre sokmadılar ideolojık baktıkları için gecekondu kenti izmir aynen devam ediyo, aliağada limanın temelini kım attı chp mı?binlerce istihdam olucak orada, chp nin vaadi ne kafadan savma tayland modelı gecın artık bunları, izmiri köye çevirdiniz istmezük tayfasının elinden bu kent alınmalıdır

Yorumu oyla      14      8  
Işık Dikicigil 20 Mayıs 2011 Cuma 22:40

VALLAHA BİNALİ BEY BİZDE ÇOCUKLARINLA RESTORANDA YEMEK YERKEN KİMLİK TOPLAYAN ZİHNİYETE GICIK OLUYORUZ . ANTALYA DA İKİ GENCİ KAROKALA GÖTÜREN , SANATÇI ESERLERİNİ BEĞENMEDİ DİYE YIKTIRAN , SANATÇIYI BIÇAKLAYAN, ŞİMDİ DE BİZ SİZİ FİŞLİYORUZ DİYEN STATÜKONUN ALLAHI ANKARA DA DİYEN KİŞİYE CEVAP OLARAK, ALLAH SIZ DEMEYE GÖTÜREN ZİHNİYETE GICIK OLUYORUZ. DAHA YAZAYIM MI ??

Yorumu oyla      16      8  
gün 20 Mayıs 2011 Cuma 22:13

bir izmir li olarak bizde o kadar çok şeye gıcık oluyoruz ki...bu ülkenin sadece sizin ve sizin yandaşlarına aitmiş gibi davranmanıza gıcık oluyoruz...

Yorumu oyla      14      9  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 20 Mayıs 2011 Cuma 20:59

izmirli ,kaşf ve doğan beyler.sizler hakikaten yazdıklarınıza inanıyormusuz yoksa fanatik spor taraftarımısınız.bu inandıklarınıza aklım hafızam almıyor.anlaşılan sizler çok zengin takımındansınız spor olsun diye izmirde takılıyorsunuz yoksa izmirde yaşıyan bir insan yerel yöneticilerim yönetim ve idare anlayışına katılmak abesle iştıgal demektir.sizler her halde izmiri ve civarını hiç dolaştınızmı değerli dostlar sizler otobüslerde 15 dk. yolu 1 saatte dur kalk dur kalk hiç süründünüzmü? sokakların darmadağın olduğu bir yerde yaşamadınız,gecekondularda ki durumlardan bir haber sizler arkadaşlar lütfen izmir hepimizin ve izmiri kimse kimsenin elinden almaya çalışmıyor yalnızca zimire bir vizyon kazandırılmaya çalışılıyor ve sizler mani oluyorsunuz.antalya ne yaptı yatırımı aldı ve değiştirdi bizler de bunu istıyoruz denemye değmezmi.ha antalya şimdi çok pişman ama 5 yıl daha bekleyecek.şimdi değişim zamanı şimdi izmire yatırım alma zamanı bu fırsat kaçmaz.ben kararımı verdim işte GÜNAY işte AK PARTİ

Yorumu oyla      14      9  
izmirli 20 Mayıs 2011 Cuma 12:53

Turgut Özaldan bu yana tüm sağ iktidarlar İzmirlileri cezalandırdı. İzmirin kaynaklarını başka yerlere taşıdılar. Çalışmak isteyen yerel yönetimleri de çelmelemek için ellerinden geleni yaptılar. Geçmişte AKP'ye oy vermezseniz hizmet alamazsınız diyerek İzmirlileri tehdit edenler AKP yöneticileri değil mi idi? Şimdi ne yüzle oy istiyorsunuz. Gıcık olmayı bir tarafa bırakıp önce kendinize bakın. Madem, bu hizmetler İzmirin gaspedilmiş hakkıdır, oy pazarlığı yapmadan bu hizmetleri hak sahiplerine ulaştırın.

Yorumu oyla      31      10  
kaşif 20 Mayıs 2011 Cuma 12:46

İzmirin vergilerini yıllardır, İstanbula, Ankaraya, kendi memleketleriniz e ve yandaşlarınıza yağdırdıktan sonra 8,5 yıl sonra mı İzmir diye bir şehrin varlığını keşfettiniz?

Yorumu oyla      31      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin: Kahvelerin dili istikrardan yana
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Hasan Şahin, İzmir’in bu seçimde kritik ...
Dağ ve Pakdemirli'ye Bayındır'dan destek
AK Parti İzmir 2. Bölgenin genç milletvekili adayları Hamza Dağ ve Bekir ...
Moroğlu: 13 Haziran'da rahat bir nefes alacağız
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, seçim çalışmaları ...
 
Dağ: 2023 vizyonu oyalama taktiğidir
Seçimin sadece milletvekillerinin seçilmesinden ibaret olmadığını kaydeden ...
Özdemir: 2B yasası mutlaka çıkarılacak
AK Parti İzmir1. Bölge adayı Harun Özdemir, seçim sonrasında 2B yasasının ...
Aksünger: Kapatılan belediyeler yeniden açılacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
'İzmir'i 'kalemiz' diyenler cezalandırıyor'
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Şengül, Başbakan Erdoğan'ın ...
Güler: AKP aile sigortasından çok rahatsız
Bayraklı Manavkuyu ve Cengizhan Mahalleleri’nde yağmur altında kapı kapı ...
İşbilen: İzmir Körfezi’nden azami verim alınacak
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlhan İşbilen, Çandarlı Limanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva