HABERLER>MAGAZİN
21 Aralık 2011 Çarşamba - 16:34

Yeşilçam’ın jönü, son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'da bir dönemin jönü olan, geçirdiği kaza sonrası yaşama küsüp sefalet içinde 58 yaşında ölen Mesut Engin adıyla bilinen Mesut Kundak'ın cenazesi, memleketi Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, sanat dünyasından kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Yeşilçam’ın jönü, son yolculuğuna uğurlandı

AYDIN - Türk sinemasında zirveye tırmanırken geçirdiği trafik kazasında sağ bileğinin sinirleri kesilince yaşama küsen Mesut Kundak, kalp, solunum ve beslenme yetmezliği ile kansızlık şikayetiyle kaldırıldığı İstanbul Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nde, önceki gün doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Sinema dünyasında "Kral" lakabıyla tanınan Kundak'ın cenazesi, İsviçre'den gelen kardeşi Engin Kundak tarafından hastane morgundan alınıp, dün memleketi Aydın'ın Söke İlçesi'ne getirildi. Kundak'ın gece Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Morgu'nda bekletilen cenazesi, bugün öğlende Konak Mahallesi, İnci Sokak'taki evlerinin önünden son kez geçirilip, helallik istendi, dua okundu. Cenaze daha sonra, Koca Cami'ye götürüldü.
 
SANATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKTI
Buradaki törene, Kundak'ın annesi Mediha Kundak, babası Tahsin Kundak, kardeşleri Engin Kundak ve Nazan Binici, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna ve Enver Helvacı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, sanatçının bazı arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kundak'ın İsviçre'de yaşayan diğer kardeşi Metin Kundak ise sağlık sorunları nedeniyle cenazeye gelemedi. Cenazeye sanat camiasından kimsenin katılmaması dikkat çekti. Sadece sinema oyuncusu ve siyasetçi Berhan Şimşek'in cenazeye çelenk göndermesi dikkati çekti. Cenazede, anne Mediha ve baba Tahsin Kundak, güçlükle ayakta durarak taziyeleri kabul etti. Kundak Ailesi'nin fertleri birbirlerine sarılarak, destek olmaya çalıştı.
 
"HEPİMİZİN ÇIKARACAĞI DERSLER VAR"
Mesut Engin'in zirveye ulaşma, dibe vurma, coşku, dostluk, kardeşlik gibi hayatın içinde var olan her şeyi fazlasıyla bir arada yaşadığını ifade eden kardeşi Engin Kundak, "Onun yaşamı adeta film gibiydi. Bu yüzden hepimizin çıkaracağı dersler var. Hayat acımasız. Bunlar yaşanması gerekiyormuş ve yaşıyoruz. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
 
Sanatçı dostlarından arayanlar olup, olmadığını yönündeki bir soruya ise Kundak, "Kimse aramadı. Ancak, kimseyi de suçlamıyorum. Cenazeden haberleri olmamış olabilir" diye yanıt verdi.
 
Baba Tahsin Kundak ise sanat dünyasından ve oğlunun sanatçı arkadaşlarından kimsenin kendilerine aramayışlarının acılarını dahada büyüttüğünü söyledi.
 
Kundak'ın cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak Granta Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.
 
MESUT KUNDAK KİMDİR?

SES Dergisi'nin 1973 yılında düzenlediği yarışmada birinci olarak sanat hayatına başlayan Mesut Kundak, çok sayıda Yeşilçam filminde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Mankenlik ve fotomodellik de yapan Kundak, 1976 yılında geçirdiği trafik kazasın sağ el bileğindeki sinirlerin kesilmesi nedeniyle bunalıma girerek, alkol bağımlısı oldu. Uzun süreli tedavisinin ardından alkol bağımlılığından kurtulan Kundak, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü"ne yerleştirildi. Bir yıl önce buradan ayrılan Kundak, bir süredir arkadaşıyla aynı evde yaşıyordu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mali kıvırdı, Twitter yıkıldı!
Gaf kralı Mehmet Ali Erbil’den yeni bir bomba! Birlikte görüldüğü yabancı ...
Yeşilçam jönü, Aydın'da toprağa verilecek
Yeşilçam'da bir dönemin jönü olan, geçirdiği kaza nedeniyle yaşama küsüp ...
Mahmut Hoca yoğun bakımda
Hababam Sınıfı'nın 'Mahmut Hoca'sı Münir Özkul'un yoğun bakımda olduğu öğrenildi.
 
Deniz'in ilk ziyaretçisi
Adını Feriha Koydum dizisinde Vahide Gördüm’den sonra meme kanserine yakalanan ...
Mehmet Ali Erbil'den büyük bir gaf daha!
Erbil'in alışveriş esnasında görüldüğü iki Rus güzelle yakalanmasıyla ...
Ünsal'la Ediger'in söz düellosunda son durum
Kızının doğum günü partisinde çekilen fotoğrafları Twitter’da yayınlayan ...
 
Yeşilçam'ın ünlü ismi yaşamını yitirdi
Yeşilçam'ın usta isimlerinden Mesut Engin, dün sabah kaldırıldığı Kartal ...
Sevgili değil, kardeşiz
“Adını Feriha Koydum”da rol alan Ceyda Ateş ve Çağatay Ulusoy, İstinye Park’ta görüntülendi
Emel Sayın, doğum günü partisinde palyoço oldu
Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Emel Sayın, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva