HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2011 Cuma - 09:04

Yeni Küçükparklar alkol merkezi mi olacak?

Bornova Belediye meclisi, ilçenin iki önemli merkezini, içkili yerler krokisine dahil etti. Apartman altı içkili mekanların önünü açan bu karar, CHP grubunda huzursuzluk yarattı.

Yeni Küçükparklar alkol merkezi mi olacak?

Can Özlü/ Egedesonsöz/Özel - Bornova Belediye Meclisi, son toplantıda, gündeme ek olarak alınan komisyon raporları ile Erzene Mahallesi 21 Sokak’ın tamamını, Kurtuluş Caddesi’nde ise 65 ile 95 numaralar arasında kalan bölgeyi içkili yer krokisine dahil etti. İşletme sahiplerinden gelen talepler üzerine alınan karar, tartışmalara neden oldu. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti.

İŞLETMELERDEN BİRİ MECLİS ÜYESİNİN

Mecliste oybirliği ile geçen karar doğrultusunda, her iki mahallede toplamda 40’a yakın dükkan için içkili yer ruhsatı verilmesinin önü açıldı. İlçe merkezinde, Küçükpark benzeri iki ayrı eğlence merkezi yaratmasından endişe duyulan karar hem bazı meclis üyeleri hem de çevre halkı arasında rahatsızlık yarattı. Erzene Mahallesi’nde faaliyet gösteren, CHP’li belediye meclis üyesi Mustafa Tosunlar’ın da ortakları arasında bulunduğu işletme ile alkol ruhsatı girişimi daha önce dört kez reddedilen Kurtuluş Caddesi üzerindeki Çitlembik Balık Restaurant’ın talepleri geçen ay ki meclis toplantısında komisyonlara gönderildi. Her iki işletmenin de apartman altında bulunması endişeleri artırırken, komisyonlar kararı oy çokluğu ile aldı. Komisyon kararlarının gündeme geldiği grup toplantısında sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

GRUPTA TARTIŞMA ÇIKTI!

Son meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen grup toplantısı sırasında, komisyonların içkili yerler krokisi ile ilgili verdikleri karar, meclisin başlamasına çok kısa bir süre kala gündeme ek olarak alındı. Meclis üyelerinin tamamının görüşü alınmadan, komisyon raporları ile ilgili grup kararı alınması talebi meclis üyeleri arasında gerginlik yarattı. Bazı meclis üyeleri, bir ay önce komisyonlara sevk edilen konunun ek gündem maddesi olarak önlerine getirilmesine ve yeterince tartışılmadan karara bağlanmasına tepki gösterdi. Bazı meclis üyeleri ise alınacak karar ile her iki bölgede apartman altı alkollü mekan sayısında hızla artış yaşanacağını ve dert yumağı haline gelen Küçükpark benzeri merkezlerin ilçeye sıkıntı yaratacağını savundu. Eleştirileri dinleyen Başkan Kamil Okyay Sındır’ın “Karar komisyonlarca alındı. Grup kararı alacağız ve mecliste de bunu uygulayacağız. Eğer içine sindiremeyen varsa meclise girmesin” dediği öğrenildi. Başkan Sındır’ın sert tavrı toplantı salonunda buz gibi hava estirirken, karara itiraz eden CHP’li dokuz üye, meclis toplantısına katılmayarak tepki gösterdi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Ak Parti Grubunun, CHP’li meclis üyelerinin yeterli katılım göstermemesine tepki olarak meclis salonunu terk etmeleri sonrası, grup toplantısından ayrılan bazı meclis üyeleri tekrar salona girdi ancak karar sırasında oy kullanmadı. Her iki bölgenin de içkili yerler krokisine dahil edilmesi kararı oy birliği ile alınırken, karardan rahatsızlık duyan bölge halkının da birkaç gün içinde dilekçe ile belediyeye başvuracakları ve kararın iptal edilmesi yönünde adım atılmasını isteyecekleri öğrenildi. Öte yandan Başkan Kamil Okyay Sındır’ın da alınan bu karara çok sıcak bakmadığı ve grup toplantısında oy kullanmadığı öne sürüldü. Yerel seçimlerin ardından, bir başka meclis üyesi Barış Aysal da o dönem başkanı olduğu Trakya Göçmenleri Derneği’nin Çamdibi’ndeki lokali için alkol ruhsatı istemiş, Aysal’ın bu talebi reddedilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Göçmenler 13 Kasım 2011 Pazar 02:28

göçmen meclis üyeleri: adnan hocaoğlu, muhammed yıldız, ercan kahya, hüseyin hamamcılar, şenay biçer, barış aysal, nejat yaylacıkoral,erol mutlu,mustafa iduğ, hasan yerakar, mustafa tosunlar, mehmet soydan, mehmet çıtak. Bu arkadaşlar Mustafa Kemal'in hemşehrileridir. Can Dündar'ın ifadesiyle Göçmen Mustafa'nın. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucusunun. Göçmenleri bu partide yok saymak kimsenin haddine değildir. "Göçmenler Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasinin çimentosudur."D.BAYKAL

Yorumu oyla      15      6  
Berdush siyasete uzak 13 Kasım 2011 Pazar 02:04

Göçmenlerin vaktinin az kalması demek, CHP'nin de vaktinin azaldığı anlamına gelir. Zira meclis üyelerinin yarısı göçmen. Bundan sonra Bornova'da kazanacak olan partiyi 2. bölge olarak nitelendirilen Çamdibi, Altındağ, Pınarbaşı ve Işıkkent halkı belirleyecek. Yani çoğunluğu göçmen olan halk. Dolayısıyla hiçbir parti onları gözardı edemez.Hem ne yapmışlarki? Daha önce dört kez reddedilen bir yeri yine reddetmişler. Bornovalı'nın yanında olmuşlar.21 sokağı kurtarmaya çalışmışlar.Kötü mü etmişler?

Yorumu oyla      16      6  
vatandaş 12 Kasım 2011 Cumartesi 23:57

cıtlenbık balık evı yanı acılan kurtulus caddesı 95-65 arası acılmıstır bu arada zaten cok az ıckılı yer olabılecek dukkan vardır 3.4 adetı gecmez eger burdakı vatandaslar altlarında bu tıp yerlerı ıstemezlerse zaten muafakatname yanı apartman ıznı vermez ve dukkan acılamaz acılıyorsa sıze ne bına ızın vermıs demektır

Yorumu oyla      13      10  
restorancı 12 Kasım 2011 Cumartesi 23:49

arkadaslar şehir icindeki bir cok mekan zaten apartman altında terasta yada bodrumda degil.alsancak denız restorant ve digerlerı apartman altında hadi bırsey yapında kapatın denız restoranı nerde bırcok unlu hatta burokrat turkıyenın her yerınden ızmıre gelıp denız restorantı tercih eder arkadaslar.onların apartman altında olmaya hakkı varsa bu ıkı mekanında hakkıvar kımse kusura bakmasın

Yorumu oyla      14      9  
Berdush 12 Kasım 2011 Cumartesi 10:29

Kesin göçmendir bu meclis üyeleri evet az kaldı seçimlere ellerini çabuk tutsunlar çünkü az kaldı vakitleri.

Yorumu oyla      12      9  
mustafa halis 12 Kasım 2011 Cumartesi 04:00

2014'e az kaldı dostlar.

Yorumu oyla      15      7  
ahmet akın 12 Kasım 2011 Cumartesi 01:14

oh oh ne güzel ne iyi ne hoş deyilmi.bu mustafa tosunlar artık corbacılığı meslek haline getirdi. hayatının bütün donemlerini inceleyin. hic doğru dürüst işlere imza atmışmı. ama onun ustası belli. kim biliyormusunuz borkop fatihi yavuz yokaş. yavuz yokaş borkop,u bitirdi mustafada bu gidişle bornovayı ve bornova belediyesini. bunların abır hayası catlamış.saygılarımla.

Yorumu oyla      16      8  
ahmet akın 12 Kasım 2011 Cumartesi 01:13

oh oh ne güzel ne iyi ne hoş deyilmi.bu mustafa tosunlar artık corbacılığı meslek haline getirdi. hayatının bütün donemlerini inceleyin. hic doğru dürüst işlere imza atmışmı. ama onun ustası belli. kim biliyormusunuz borkop fatihi yavuz yokaş. yavuz yokaş borkop,u bitirdi mustafada bu gidişle bornovayı ve bornova belediyesini. bunların abır hayası catlamış.saygılarımla.

Yorumu oyla      16      8  
ege 12 Kasım 2011 Cumartesi 01:07

bornova belediyesi öncelikle küçükparkın altyyapı sorunlarıyla ilgilense de, yağmur yağınca heryer göl olmasa biz de rahat rahat yürüyebilsek:) İçkili yer krokisine dahil edilmek istenen bir yere karşı çıkmaknın AKP zihniyetiyle düşünmek olduğunu belirtmek,içkili yeri onaylayanlar da CHP zihniyetiyle hareket ediyor demek çok sığ bir düşünce. orada oturan insanların gözünden olaya bakmak gerekir. çoğu aile evinin altında böyle mekanlar istemez...

Yorumu oyla      14      7  
ahmet k 12 Kasım 2011 Cumartesi 00:42

küçükpark markası için olumlu gelişmeler. sırada bölgeyi komple trafiğe kapatmak var.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıraç, “İlk sunumda İzmir anlatılacak”
EXPO 2020’nin patronu İzmir Valisi Cahit Kıraç, Paris’te yapılacak ilk ...
Kocaoğlu at ihalesinin ayrıntılarını anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’da yapılacak fayton ...
İzmirliler Atatürk için yürüdü
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü”ne katılan ...
 
Narlıdere’de kuru fasulye ve pilavlı anma günü
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yıl dönümünde tüm yurtta ...
İşte Ata’nın kızı!
Atatürk ile Cumhuriyet konulu resim yarışmalarında Gaziemir genelinde ...
Ata Bornova’da özlemle anıldı
Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı ...
 
İZBAN'ın teni trenleri gün sayıyor
İZBAN'IN 40 yeni tren seti ihalesinde son aşamaya gelindiği bildirildi.
Alsancak'ta Ata'ya farklı bir anma...
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ...
Bayraklı Ata’sını andı
Bayraklı, ölümünün 73. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva