HABERLER>EGE
22 Nisan 2011 Cuma - 16:05

Yedieylül'ün yıkımına başlandı

Meydan projesinin önündeki en büyük engel olan eski Yedieylül İlköğretim Okulu'nun tapu değişimine Vali Hüseyin Avni Coş'un onay vermesiyle belediye hemen yıkıma başladı.

Yedieylül ün yıkımına başlandı

AYDIN - Meydan projesi içinde kalan Yedi Eylül İlköğretim Okulu’nun yerine 32 derslikli modern bir okul inşa eden Aydın Belediyesi Vali Hüseyin Avni Coş’un tapu değişimine onay vermesiyle belediye ekipleri yıkıma başladılar. sabah saatlerinde şehrin merkezinde bulunan ve bir buçuk yıldır boş olan okulun bahçesine gelen belediye ekipleri iş makinelerinin yardımıyla kapı ve penceresi olmayan okulun yıkımına start verdiler. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve bazı belediye meclis üyeleri yıkımı takip etti.
 
Yaptığı açıklamada, bir buçuk yıldır tapu değişimi için beklediklerini kaydeden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tapu değişimine onay çıkmasıyla öncelikle şehrin ortasında ucube gibi duran eski binayı yıkacaklarını söyledi. Eski okulun depreme dayanaksız ve fiziki açıdan yetersiz olduğunu dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi olarak biz bu okulun yerine modern 32 derslikli bir bina yaptırdık. Çocuklarımız şimdi daha modern bir binada eğitim görüyorlar. Burayı düzledikten sonra önümüzdeki ayın meclis toplantısında meclisten yetki alacağız. Ondan sonra burada çalışmalara başlayacağız. Aydınımızın en önemli sorunlarından biri otoparktır. Buranın altı asansör sistemli iki katlı 320 araç kapasiteli otopark olacak. Şuanda hiçbir sorunumuz yok. bu projemizde bu konuma gelmemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Daha sonra inşaatı başlanan Belediye sarayında incelemelerde bulunan Özlem Çerçioğlu, inşaatı alan firma yetkililerinden bilgi aldı. Belediye Sarayı’nın en üst katında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çerçioğlu, mevcut binanın üstüne 3 kat daha çıkacağını ve 2 zemin katıyla birlikte toplam 10 kat olacağını söyledi. Toplam 22 bin metrekare kullanım alanı olacak binanın ısıtma ve soğutma sistemi ile akıllı otomasyon sisteminin Türkiye'ye örnek olacak şekilde projelendirildiğini dile getiren Çerçioğlu, “Binanın yanında 20-24 derecelik su çıkan bir kuyu var. Bu kuyudaki su yazın ortalama 32 derecelik sıcaklıkta soğutma sisteminin içinde dolaştırılacak. Böylece 12 derecelik bir düşüş sağlanacak. Bu sistem sayesinde yılda 72 bin liralık tasarruf sağlanacak. Kışın da Güneş enerjisi ile ısıtılan su ana tesisatta dolaştırılarak yine enerji tasarrufu sağlanacak. Böylece hem enerji tasarrufu hem de yüzde 60 kirliliği azaltarak, çevreci bir binaya kavuşmuş olacağız” şeklinde konuştu.
 
Dış cephenin cam kaplama olacağını kaydeden Çerçioğlu, binanın dış camının 3.2 cm kalındığında ısıyı geçirmeyen argon gazlı reflekte cam olacağını ve binanın yeni yıla yetiştirileceğini açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiryaki avcısı filo
Sağlık Bakanlığı kararıyla Manisa İl Tütün Kurulu’na denetimlerde ve ihbarların ...
Bodrumlu çevreciler ayakta
İşadamı İhsan Kalkavan’ın, Bodrum’a bağlı Torba Koyu’ndaki, geçen yıl ...
İmam ile cemaat küserse…
Denizli İbrahim Sırma Camisi’nde, cemaat- imam küskünlüğü ilginç görüntülere ...
 
İlk bölgesel havaalanı olacak
Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılaması amacıyla ...
Çanakkale şehitlerine '5 boyutlu' saygı
1915'te canları ve kanlarıyla Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya ...
Köylerine girerken para veriyorlar
Evlerinin yolu Kaunos Antik Kenti'den geçen Çandır köyü halkı, köylerine ...
 
İlköğretim okulunda skandal
Uşak'ta bir Mehmet Sadık Boz ilköğretim okulunda inşaat işçisi gibi harç ...
Kızımı onlarda bağrıma basmak istiyorum
Dalaman'da babasının tabancasıyla intihar girişiminde bulunduktan sonra ...
Sarıgöllü öğretmen 41 liraya robot yaptı
Sarıgöllü köy öğretmeni Süleyman Boyat, öğrencilerine matematiği sevdirmek ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva