HABERLER>EKONOMİ
14 Ocak 2012 Cumartesi - 10:12

Yatırımcıların ''meleği'' oldular

ESİAD Başkanı Bülent Akgerman ve Yönetim Kurulu Üyesi Alphan Manas, 3 kıtada 21 şubesi ile 850 yatırımı destekleyen ve dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan Kerietsu Forum'un İstanbul şubesini açtı

Yatırımcıların  meleği  oldular

İZMİR - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Bülent Akgerman, dünyaca ünlü Türk girişimci ve ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Alphan Manas ile beraber "melek yatırımcı" oldu. Akgerman, dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan San Francisco merkezli Kerietsu Forum'un İstanbul şubesini açtı. Akgerman, 3 kıtada 21 şubesi ile 850 yatırımı destekleyen, bugüne kadar 260 milyon dolar para aktaran Keiretsu Forum ile "fikri olan" ancak "parası olmayan" Türk girişimcilerini destekleyecek.
İzmir Kalkınma Ajansı öncülüğünde Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM), Ege Genç İşadamları Derneği, ESİAD, Ulusal İnovasyon Girişimi işbirliğiyle İzmir Hilton Oteli'nde "İş Dünyasına Yönelik İnovasyon Semineri" düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan ESİAD Başkanı Bülent Akgerman, salondakilere önemli bir müjde verdi. Toplantıya Alphan Manas ile beraber katılan Akgerman, melek yatırımcılığı ve risk sermayesi gibi kavramları çok önemsediğini, bunların yaygınlaşması için çalıştığını vurguladı. Bugün yeni fikri ve ürünü olan küçük girişimcinin büyüklerin engelleriyle karşılaştığını dile getiren Akgerman, yenilikçiliğin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 
YENİLEŞİM KENTİ
Akgerman, "Bunun için 3 kıtada faaliyet gösteren Keiretsu Forum'un İstanbul Şubesi'ni birkaç gün önce açtık. Böylece fikir ve sermaye yatırımcılarını bir araya getirebileceğiz" dedi.
İzmir'in de girişimcilik ve yenilikçilikte önemli mesafe alabileceğini dile getiren Akgerman, "Üniversite-sanayi işbirliği için acilen adım atmalıyız. Altyapısını hazırlayarak İzmir'i yenileşim kenti ilan etmeliyiz. 9 üniversitemiz ile bunu başarabiliriz. Fikir ve sermayeyi biraraya getirmek için çabalarımız sürecek" diye konuştu.
EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen ise, Türkiye'nin dünyanın en inovatif 10 ülkesi arasına girmesi gerektiğini belirterek, inovasyonun hiç bitmeyen bir süreç olduğuna dikkat çekti. Açılış konuşmalarının ardından Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hamit Serbest'in yönettiği iş modeli inovasyonu semineri gerçekleşti.
 
"FARK YARATIN"
Seminerde konuşan Netaş CEO'su Müjdat Atalay, Ar-Ge'nin ticari boyutu olması gerektiğini belirterek, "İstediğiniz kadar Ar-Ge yapın. Rafta kalırsa yenilikçi ürün olmaz" dedi. Vestel Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, yenilikçiliğin özellikle finans ve elektronik aalanında başarılı olduğuna dikkat çekti. Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk ise dirsek yapmayan, diz izi bırakmayan kadın pantolonu ile fark yarattıklarını, bu üründen 3 yılda 10 milyon adet sattıklarını dile getirdi.
EBİLTEM Müdürü Prof.Dr. Fazilet Vardar Sükan'ın yönettiği ikinci seminerde ise Eczacıbaşı Holding İnovasyon Koordinatörü Ata Selçuk, BMGI Danışmanlık Genel Müdürü Tevfik Durmuşoğlu ile Netsis Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, yenilikçilik üzerine konuşma yaptı.
 
Melek yatırımcı kime denir?
Henüz yolun başında olan bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri ve gelişmeleri için sermaye sağlayan kişiye melek yatırımcı deniyor. Melek yatırımcı, yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluşlarının çok erken döneminde yatırım yapan özel bir yatırımcı tipi anlamına da geliyor. (Yeni Asır – Sinan Doğan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB'de 9 ülkeyi not darbesi vurdu: Sarkozy de zorda
Uluslararası reyting kuruluşu S&P, Euro Bölgesi’nin 9 ülkesinin notunu ...
Bakan Çağlayan’dan sanayiciye müjde
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın başarılı sanayicileri ...
Avrupa'da deprem! Fransa'nın notu düştü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) ...
 
İTB son 10 yılın rekorunu kırdı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) işlem hacminde yüzde 23'lük artış sağlayarak son on yılın rekorunu kırdı
Uzmanlara göre altın bu yıl ne kadar yükselecek?
Sektör temsilcilerine göre, altının onsu bu yıl 2000 doları görecek.
Tetusa ''Yola devam'' dedi
60 ortaklı şirket, dün yaptığı genel kurulda mevcut yönetim oy birliği ...
 
Dalgakıran için büyük yarış başladı
Türkiye'nin tek tapulu dalgakıranının üst kullanım hakkını alacak firma ...
İAOSB'den yeni yılda 4 büyük proje!
5 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 30 binin üzerinde çalışanı ile ekonomiye ...
Çağlayan: Merkez Bankası artık konuşmamalı
Merkez Bankası'nı eleştiren Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Merkez Bankası artık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva