HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2012 Cuma - 18:35

Bakan Çağlayan’dan sanayiciye müjde

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın başarılı sanayicileri ödüllendirdiği törende yeni teşvik yasasının çok yakında yürürlüğe gireceğini belirtti.

Bakan Çağlayan’dan sanayiciye müjde

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Yeni Teşvik sistemini Ocak ayı sonunda açıklayacaklarını ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni sistemde sanayicilerin istemi doğrultusunda OSB’lere de teşvik verileceğini, Türkiye’de üretimi olmayan ürünlerin yatırımının destekleneceğini söyledi.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) “Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni Kaya Termal Otelde gerçekleştirildi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın başarılı sanayicileri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle ödüllendirildi. Kaya Termal Oteli'nde gerçekleşen ödül törenine Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Ak Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, Ali Aşlık, Aydın Şengül, Rifat Sait, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüaksel, Mehmet Ali Susam., Erdal Aksünger, Musa Çam, MHP İzmir Miletvekili Oktay Vural, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, İzmir SGK Müdürü Mustafa Keskin ve Egeli sanayiciler katıldı. Bakan Çağlayan, 2010 takvim yılında başarı sağlayan 80 sanayiciye toplam 99 ödül verdi.
 
TALEPLERE MÜJDELİ CEVAP
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) “Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni”ne katılan Çağlayan, sanayicilerin taleplerini karşılıksız bırakmadı. Ödül töreninde 2010 takvim yılı esas alınarak büyük firma ve KOBİ’ler olmak üzere en fazla üretim-yatırım-istihdam-ihracat yapan ve vergi ödeyen ile başarılı Ar-Ge ve marka çalışmaları yapan firmaları ödüllendiren Çağlayan, eski bir sanayici olarak sıkıntıları yakından bildiğine dikkat çekerek, yeni teşvik sisteminde çok önemli değişiklikler olacağını kaydetti. Çağlayan, “Yeni sistem için 5 aydır çalışıyoruz. Önceki sistemin sonuçlarını gördük. Türkiye’nin yatırıma üretime ihracata ihtiyacı var. Bürokratik engeller varsa ne yaparsanız yapın en büyük teşvik sistemi getirseniz de yatırım yaptıramazsınız.” diye onuştu. 
 
OSB’LERE DESTEK
İzmir’in büyük projeli yatırımlarda bölgesel teşviklerden eskisi gibi yararlanacağını açıklayan Çağlayan, “Ay sonunda açıklayacağımız teşvik sisteminde stratejik yatırımları desteleyeceğiz. Bölge sayısı 4’ten 5-7’ye çıkacak. Dış ticaret ve cari açığa neden olan İthal ettiğimiz ürünlerin Türkiye’de yapılmasını sağlayacak teşvikler olacak. Hangi sektörlerde açık verdiğimizi hangi sektörlerde yatırım yapacağımızı biliyoruz. Son günlerde Türkiye’de yapılan yatırımlarla 3.5 milyar dolar ihracat fazlası vereceğiz. Mesele ihracatı da artırmak, Sanayi bölgelerine özel destek vereceğiz. OSB’lerde açılış yapmış birisi olarak o bölgeleri yakından tanıyorum” dedi. 
 
Çağlayan, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu ekonomik seviyenin 9,6’lık büyüme ve ihracat rekoruyla taçlandığını söyledi. “Ülkede taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var.” diyen Çağlayan, ekonomideki başarının özel sektörün eseri olduğunu vurguladı. Başarının altında yatan önemli etkenin siyasi istikrar olduğunu belirten Çağlayan, “Devlet artık devletliğini, özel sektör yatırım görevini yerine getiriyor. Ekonomide bir başarı varsa bu sizin başarınızdır.” dedi. 
Daha gidecek çok yolun bulunduğunu anlatan Çağlayan, 2023’te asıl hedefleri gerçekleştirmek için kolları sıvamış durumda olduklarını söyledi.
 
BARUT FIÇISI ÜLKELERE MAL SATIYORUZ
Çağlayan, “Türkiye’nin ihracatının 134 milyar dolar olduğunu ve bu ithalatın yüzde 47’sini Avrupa ülkelerine ve yüzde 25”inde Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yaptığını vurgulayan Çağlayan “İhracatı gülbahçesine değil, barut fıçısı ülkelere yaptık” dedi.
EXPO için de konuşan Çağlayan, “Başkanımız ve biz her ülke temsilcisiyle karşılaştığımızda İzmir’in EXPO mücadelesi için gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Bu mücadele milli bir mücadeledir” diye konuştu.
 
ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇIKIŞ YOLUMUZ YOK 
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise yaptığı konuşmada, her sene ayrı bir heyecanla hazırlanılan törende başarılı firmaları ödüllendirmekten gurur duyduklarını söyledi. Türkiye’nin üretmekten başka bir çıkış yolu olmadığını vurgulayan Yorgancılar, “Türkiye’nin üreticisine, üreticinin de ülkeyi yönetenlere güveni şarttır. Hep birlikte bu güven ortamı içerisinde çok çalışmak, çok üretmek ve beklenen değeri yaratmak zorundayız. Siyaset içerisinde sanayicinin sadece isteyen taraf olarak görülmesinden bizler üzüntü duymaktayız. Bu ülkeye istihdam sağlayan, katma değer yaratan, vergisini ödeyen sanayiciler, olarak eşit rekabet ortamı için eşit koşullar talep ediyoruz. Bunun için gerekli şartların oluşturulmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
‘AVANTAJLARIMIZI FIRSATA ÇEViRMELiYiZ’
 2011 yılının ekonomik, siyasi ve sosyal düzendeki değişim ve gelişmelere tanıklık ettiğini, Türkiye’nin diğer ülkelerden ayrıştığı bir yıl olduğunu vurgulayan Başkan Yorgancılar, “Dünyanın dev ekonomilerine çok önemli dersler veren küresel krizin ardından, Türkiye avantajlarını fırsata çevirebilmelidir. Bunun için de bizce altı çizilmesi ve bugün konuşmamız gereken konu sanayileşme sürecinin neresinde olduğumuzdur. Ürettiğinden fazla harcayan ekonomilerin durumu, bu süreci yeniden değerlendirmemizi ve konumumuzu güçlendirmeyi mecbur kılmıştır” dedi.
 
‘GiRiŞiMLER ETKiN SONUÇ ÜRETMELi’
 Dünya şartlarının her geçen gün değişmekte ve bu şartları yerine getiremeyen ekonomilerin telafisi zor kayıplar yaşadığa dikkat çeken Yorgancılar, “Türkiye dinamik bir özel sektöre sahip olsa da reel sektörün rekabet gücünü kaybetmesi, Türkiye’nin kazanımlarını sekteye uğratacaktır. Sanayi Strateji Belgesi, İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu, Pazara Giriş Komitesi ile Ülke Masalarının kurulması, Ticaret Müşaviri sayısının artırılması, Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) ile serbest bölge sorunlarının çözülmesi ve özel ekonomik bölgeler yasasının çıkarılması çalışmalarını takdirle karşılamaktayız. Bu yol haritası niteliğindeki girişimlerin, etkin sonuçlar üretmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.
 
YÜKÜMÜZ, iŞLERi ZORLAŞTIRIYOR
 Türkiye’nin, geleceğe ışık tutan ve sanayisini yüksek teknolojili üretim ile güçlendiren böyle projelere her zaman ihtiyacı olduğunu da söyleyen Yorgancılar sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette ki yüksek teknolojiyi uygulayacak olan biz reel sektör temsilcileriyiz. Ancak sizler de takdir edersiniz ki, sanayicinin üstündeki yüklerle, yüksek teknolojiye geçmesi de kolay olmamaktadır. İşte bu süreç, devlet-reel sektör birlikteliğini gerektirmektedir. Tıpkı Güney Kore’de, Brezilya’da ve Hindistan’da olduğu gibi. Ar-ge’de verilen destekleri yok sayamayız. Ancak, Ar-Ge merkezini firmasında kurmuş birisi olarak, KOBİ’lerimizin de bu desteğe ulaşamamasını büyük bir eksiklik olarak görmekteyim. İhracatın yüzde 60'ını, ithalatın yüzde 42'sini gerçekleştiren KOBİ’lerimizin potansiyelini geliştirmeli ve rekabet edilebilir seviyeye gelmelerini sağlamalıyız.”
İhracatta rekor kırılması yanında ithalatın geldiği noktaya da değinen Yorgancılar, “Ara malı ithalatının özellikle yerli üreticimize verdiği zararı göz ardı edemeyiz. Bu ihracatı yapan da, ithalatı gerçekleştiren de yine bizleriz. Zira en yüksek ihracat ve ithalat aynı sektörlerden yapılıyor olması ile sanayimizin ihracattaki payının son 10 yılda yüzde 3 azalmış olması düşündürücüdür. Tüm bunlarda en büyük etken girdi maliyetlerimizin yüksekliğidir” dedi.
 
SANAYICIYI DESTEKLERIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında sanayicilerin verdiği verginin yüzde 4’ünün belediyeye gelir olarak aktarıldığını hatırlatarak, “Sanayicilerle yatırımcılarla belediye arasındaki işbirliği ağı her geçen gün gelişiyor. Her türlü desteğe hazırız.” diye konuştu. 

 
2010 TAKVİM YILINDA BÜYÜK FİRMA ÖDÜLLERİ
 
EN YÜKSEK ÜRETİM ÖDÜLÜ ALAN FİRMALAR VE CİROLARI
1. TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. İZMİR RAFİNERİ MÜDÜRLÜĞÜ 8.123.925.438
2. PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ     2.789.524.479
3. PHILSA PHILIP MORRIS SABANCI SİGARA VE TÜTÜNCÜLÜK    1.302.087.889
4. İZMİR DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş.      XX
5. BMC SANAYİ VE TİCARET A.Ş.      644.975.536
 
EN YÜKSEK YATIRIM ÖDÜLÜ VE YATIRIM MİKTARI (TL)
1. ÖZKAN DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş.      143.000.664
2. TÜPRAG METAL MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. İZMİR ŞUBESİ    105.052.155
3. PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ    84.872.450
4. TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. İZMİR RAFİNERİ MÜDÜRLÜĞÜ    63.974.455
5. JTI TÜTÜN ÜRÜNLERİ SANAYİ A.Ş.      55.646.607
 
EN YÜKSEK İHRACAT ÖDÜLÜ İHRACAT TUTARI ($)
1. TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. İZMİR RAFİNERİ MÜDÜRLÜĞÜ    1.912.403.355
2. İZMİR DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş.      XX
3. CMS JANT VE MAKİNA SANAYİİ A.Ş.    202.547.328
4. ÖZKAN DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş.      178.445.373
5. HUGO BOSS TEKSTİL SANAYİ LTD. ŞTİ.     161.434.916
 
EN YÜKSEK VERGİ ÖDÜLÜ (TL)
1. PHILSA PHILIP MORRIS SABANCI SİGARA VE TÜTÜNCÜLÜK SAN. VE TİC. A.Ş.    109.105.227
2. PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİ A.Ş.     12.027.813
3. JTI TÜTÜN ÜRÜNLERİ SANAYİ A.Ş.      11.553.441
4. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİ A.Ş.     8.142.257
5. İMBAT MADENCİLİK ENERJİ TURİZM SAN. VE TİC. A.Ş.     7.213.310
 
 
EN FAZLA İSTİHDAM ÖDÜLÜ (KİŞİ)
1. İMBAT MADENCİLİK ENERJİ TURİZM SAN. VE TİC. A.Ş.    3.584
2. HUGO BOSS TEKSTİL SANAYİ LTD. ŞTİ.    3.207
3. BMC SANAYİ VE TİCARET A.Ş.   2.794
4. PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ    2.457
5. DELPHI AUTOMOTIVE SYSTEMS LTD. ŞTİ. EGE SERBEST BÖLGE ŞUBESİ    2.391
 
2010 TAKVİM YILINDA KOBİ ÖDÜLLERİ EN YÜKSEK ÜRETİM ÖDÜLÜ (TL)
1. KROMA BASKI ÖNCESİ HAZIRLIK SİSTEMLERİ SAN. TİC. A.Ş.    24.657.029
2. FARBE TEKSTİL TURİZM İNŞAAT ENERJİ SAN. VE TİC. A.Ş.    24.315.925
3. İZMİR PASTÖRİZE YUMURTA SAN. VE TİC. A.Ş.    23.884.600
4. TÜMEL ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.    XX
5. SEPİCİLER ÇAYBAŞI DERİ SAN. VE TİC. A.Ş.    23.279.656
 
EN YÜKSEK YATIRIM ÖDÜLÜ (TL)
1. ATİK METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.    18.226.457
2. KORSİNİ-SAF AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.     7.739.442
3. CEMDAĞ AYDINLATMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.     4.329.713
4. SEVİLEN ŞARAP SANAYİİ A.Ş.      3.494.800
5. SEÇSAN GIDA PAZARLAMA TURIZM BİLGİSAYAR İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.    3.223.450
 
EN YÜKSEK İHRACAT ÖDÜLÜ ($)
1. FARBE TEKSTİL TURİZM İNŞAAT ENERJİ SAN. VE TİC. A.Ş.     15.834.598
2. ÜRÜN TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.    15.183.551
3. MASEKSPORT GIDA VE İHTİYAÇ MADD. TEKSTİL TARIM İHR. İTH. SAN. VE TİC. A.Ş.     12.747.649
4. KORSİNİ-SAF AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.     11.928.635
5. BETA KONFEKSİYON TEKSTİL İHR. İTH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.    11.199.307
 
EN YÜKSEK VERGİ ÖDÜLÜ (TL)
1. KASTAŞ KAUÇUK SAN. VE TİC. A.Ş.      1.050.589
2. TERBAY İNŞAAT MİMARLIK MÜHENDİSLİK VE TİC. LTD. ŞTİ.     829.112
3. SEVİLEN ŞARAP SANAYİİ A.Ş.      717.213
4. ENTERNASYONEL GRAVÜR TEKNOLOJİSİ SAN. VE TİC. A.Ş.     673.264
5. BOZZETTO KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş.      601.149
 
EN FAZLA İSTİHDAM ÖDÜLÜ (KİŞİ)
1. TERBAY İNŞAAT MİMARLIK MÜHENDİSLİK VE TİC. LTD. ŞTİ    247
2. KASTAŞ KAUÇUK SAN. VE TİC. A.Ş.    238
3. ZUMDIECK KONSERVE-DONDURULMUŞ GIDA LTD. ŞTİ.    235
4. SEÇSAN GIDA PAZARLAMA TURIZM BİLGİSAYAR İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.    201
5. HAVATEK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.    199
 
BAŞARILI AR-GE ÇALIŞMALARI ÖDÜLÜ
BMC SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
OLGU BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
SAFKAR EGE SOĞUTMACILIK KLİMA SOĞUK HAVA TESİSLERİ İHR. İTH. SAN. VE TİC. A.Ş.
SANEM PLASTİK MAKİNA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
ZF LEMFÖRDER AKS MODÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
 
BAŞARILI MARKA ÖDÜLLERİ (Son 5 yıldır Markalı ürünü kullanan ve 2010 satışları >10 milyon olan ilk 5 Firma)
ABALIOĞLU YEM-SOYA VE TEKSTİL SANAYİ A.Ş. - ENTEGRE TESİSİ ŞUBESİ
BSS BORAY İNŞAAT ELEKTRONİK TURİZM MAKİNA SAN. VE TİC. A.Ş.
CMS JANT VE MAKİNA SANAYİİ A.Ş.
EKOTEN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KARAKAŞ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ ALTIN İŞLEME İTH. İHR. SAN. TİC. A.Ş.
 
EBSO ÜYELİĞİNDE 25 YILINI DOLDURAN FİRMALAR
1. ALARKO CARRIER SAN. VE TİC. A.Ş. İZMİR ŞUBESİ
2. ALTAY GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
3. ARKADAŞ MATBAACILIK AMBALAJ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
4. AS MUTFAK VE DEKORASYON CAN ÇUHADAR
5. AYTAŞ TARIM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
6. BAGİN YAĞ SANAYİ TESİSLERİ İMALAT VE İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.
7. BERBEROĞLU İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
8. BEŞER POLYESTER ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
9. BİNTA BETON İNŞAAT TURİZM VE TAAHHÜT SAN. TİC. A.Ş.
10. BİRLİK OTO YAN SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
11. CEMAL KARAKAYALI CEKA ELEKTROMEKANİK EŞYA SANAYİİ
12. ÇAĞDAŞ ECZACILAR LABORATUVARI SAN. VE TİC. A.Ş.
13. DAS İNŞAAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
14. DİZDARLAR CAM TAKVİYELİ POLYESTER SAN. VE TİC. A.Ş.
15. ELMA EV ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. 
16. FERSAN - FİKRİ ERDOĞAN
17. GÜRKOMP KOMPRESÖR VE BASINÇLI KAPLAR SAN. VE TİC. A.Ş.  
18. GÜVEN HADDECİLİK SAN. VE TİC. A.Ş.
19. KUTLUKAYA ÇELİK KONSTRÜKSİYON SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
20. MANİSALI GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
21. MEBATAŞ İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş.   
22. MİMBETON HAZIR BETON SAN. VE TİC. A.Ş.         
23. MİTES AKARYAKIT VE SERVİS İSTASYONLARI ARAÇ VE GEREÇLERİ İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
24. ONUR ELEKTRİK MAKİNA İMALAT SAN. VE TİC. A.Ş.
25. OSMAN AKÇA TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş.
26. ÖZSÜMER GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
27. SES TÜKETİM MALLARI PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş.
28. SÜPERPAK AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.
29. ŞAİROĞLU ORMAN ÜRÜNLERİ TİC. VE SAN. A.Ş.
30. ŞEHİTOĞLU ISITMA SOĞUTMA ARITMA ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
31. ŞEN İHRACAT DIŞ TİCARET A.Ş.
32. TARTES TARIM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
33. TERMOPLAST PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.
34. TORMAN YEDEK PARÇA SAN. VE TİC. A.Ş.
35. UFUK GİYİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
36. USTA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
37. ÜSTÜN FIRÇA SANAYİİ SEMİH İSTANBULLU
 
EBSO ÜYELİĞİNDE 50 YILINI DOLDURAN FİRMALAR
1. BELMAR DIŞ TİCARET A.Ş.
2. TARİŞ YEMTA YEM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. A.Ş.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'da deprem! Fransa'nın notu düştü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) ...
İTB son 10 yılın rekorunu kırdı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) işlem hacminde yüzde 23'lük artış sağlayarak son on yılın rekorunu kırdı
Uzmanlara göre altın bu yıl ne kadar yükselecek?
Sektör temsilcilerine göre, altının onsu bu yıl 2000 doları görecek.
 
Tetusa ''Yola devam'' dedi
60 ortaklı şirket, dün yaptığı genel kurulda mevcut yönetim oy birliği ...
Dalgakıran için büyük yarış başladı
Türkiye'nin tek tapulu dalgakıranının üst kullanım hakkını alacak firma ...
İAOSB'den yeni yılda 4 büyük proje!
5 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 30 binin üzerinde çalışanı ile ekonomiye ...
 
Çağlayan: Merkez Bankası artık konuşmamalı
Merkez Bankası'nı eleştiren Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Merkez Bankası artık ...
İTO’da rotasyon yarım kaldı!
İzmir Ticaret Odası’nda Başkanlık Divanı’ndan Başkanvekilleri Jak Eskinazi ...
Çek mağdurlarına meclisten iyi haber
Karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırarak bunun yerine 10 yıllık çek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva