HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 09:20

Yassıcada'ya 5 haftada 30 bin kişi geldi

Büyükşehir günübirlik tatil merkezi Yassıcaada’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, son 5 haftada 30 bin kişiyi ağırlayan tesisleri denetledi, vatandaşlarla sohbet etti. Yassıcaada, geçen sezon yaklaşık 41 bin kişiyi ağırlamıştı.

Yassıcada ya 5 haftada 30 bin kişi geldi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı yatırımlarla doğal güzelliklerinin yanına eğlence tesisleri ve yüksek hizmet kalitesini de ekleyen Yassıcaada tesisleri, günübirlik tatilin yıldızı haline geldi. Urla açıklarındaki Yassıcaada’da 12 liralık gidiş-dönüş ücreti karşılığında pırıl pırıl bir deniz ve tertemiz bir kumsalda akşama dek eğlenme fırsatı bulan İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği tesislerden de ekonomik ve güvenilir hizmet alıyor. Şartlar bu kadar uygun olunca tesislerin kapasitesi de talebi karşılamakta zorlanıyor. Hafta içi günde 600, hafta sonları ise 1200 yolcu vapurla Yassıcaada’ya gidiyor. Tesislerin bu sezon hizmet verdiği son beş haftanın ardından ziyaretçi sayısı, ücretsiz yararlanan çocuklarla birlikte 30 bine ulaştı. Yassıcaada tesisleri, geçtiğimiz sezon 40 bin 351 kişiyi ağırlamıştı.


Başkan’ın sürpriz ziyareti
Sezona büyük bir talep patlaması ile giren Yassıcaada’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesislerden yararlanan tatilcilerle bir araya gelerek sohbet etti, sorunlarını dinledi. Gemiyle yolculuk dahil olmak üzere 12 TL karşılığında verdikleri hizmetin kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, çok uygun fiyatlarla günübirlik tatil keyfini yaşayan vatandaşların duyduğu memnuniyetten çok mutlu olduğunu belirtti.
 
Biletler bir hafta önceden tükeniyor
Yassıcaada’ya gitmek isteyenler Konak ve Karşıyaka vapur iskelelerindeki gişelerden ancak bir hafta sonrasına bilet bulabiliyor. İzmirlilerin yoğun ilgisinin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, adadaki tesis ve personelin tam kapasiteyle çalıştığını belirterek, konforu ve hizmet kalitesini düşüreceği kaygısıyla ziyaretçi sayısını mevcut uygulamanın üzerine taşıyacak bir düzenlemeye gitmeyi şimdilik düşünmediklerini açıkladı.  


Temiz ve 400 metrelik kumsalıyla günübirlik tatilcilere hizmet veren Yassıcaada’daki aktivite ve olanaklar tatil köylerini aratmıyor. İskele, şezlonglar, gölgelikler, duşlar bulunuyor. Ada misafirleri, yiyeceklerini kendileri getirebilecekleri gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan uygun fiyatlarla yararlanabiliyor. Adada özel güvenliğin yanı sıra cankurtaran, doktor ve hemşireden oluşan sağlık ekibi görev yapıyor. Acil durumlar için ise bir de sürat teknesi hazır bulunduruluyor.
2001 yılından bu yana hizmet veren Yassıcaada’ya günübirlik tatil için, sadece 1,5 saatlik gidiş-geliş vapur ücreti olarak 12 TL alınıyor. 7 yaş ve altı misafirler, bu olanaktan ücretsiz yararlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı belediyecilerinin Alanya çıkarması
Türkiye Belediyeler Birliği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Doğu - Batı ...
İl Genel köy yolları yeniliyor
İzmir İl Genel Meclis başkan Serdar Değirmenci, özel idareye bağlı köylerin ...
Model arabalar nefes kesti
Karşıyaka Belediyesi ve RC İzmir Model Grubu katkılarıyla organize edilen ...
 
Toplu sünnet şöleninde Konak imzası
Uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun farklı katmanları ...
Sındır’dan kaçak baza geçit yok
Naldöken’de kaçak olarak bir gecede kurulan baz istasyonundan rahatsız ...
Selçuk da EXPO'ya talip
Buca, İnciraltı, Urla ve Çiğli'den sonra Selçuk da EXPO 2020'nin talibi ...
 
Kadınlara çamaşırhane kolaylığı
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Limontepe ve Özgür Mahallesi Semt Merkezleri'ndeki ...
Bayraklı'ya iki yeni park
Bayraklı Belediyesi, Manakuyu ve Mansuroğlu Mahallelerini yeni parklarına kavuşturuyor.
Bu yavruya yuva aranıyor
Konak Belediyesi bakım evinde bulunan gözleri görmeyen iki aylık kediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva