HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2011 Pazar - 15:27

İl Genel köy yolları yeniliyor

İzmir İl Genel Meclis başkan Serdar Değirmenci, özel idareye bağlı köylerin yollarının asfaltlanmasını denetledi.

İl Genel köy yolları yeniliyor

İZMİR - Urla’nın Kuşçular, Demircili, Yağcılar, Barbaros ve Kadıovacık köylerinde inceleme yapan Serdar Değirmenci’ye Urla Meclis Üyeleri Seyfettin Şen ve Mehmet Yağcı eşlik etti.
 
Köy muhtarlarından bilgi alan Serdar Değirmenci, yıl içinde özel idaremize bağlı 597 köyün yollarının yenilenmesi ve onarılması kararlarını yaz mevsiminin gelmesiyle hayata geçiriyoruz. Yapılan ve yapılacak köyleri dolaşırken köy muhtarlarımızdan sıkıntıları ve dertleri dinliyoruz” diye konuştu.
Urla köyleri muhtarları da, İzmir İl Genel Başkanı Serdar Değirmenci ve Urla meclis üyelerine teşekkür etti. Muhtarlar bu sıcakta, gelen hizmetleri yerinde incelemeniz bizlere ayrı bir gurur verdi. Urla Meclis üyelerimiz Yağcı ve Şen’in yanı sıra sizlerinde Urlada olmanız bizlere ayrı bir mutluluk, Urlamızın köyleri güzelleşiyor, bizlerde onur duyuyoruz” diye konuştu.
 
Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 18 bin 510
İzmir İl Genel Meclisi olarak yürüttüğümüz kırsala öncelik anlayışımız gereği hizmet dönemimiz boyunca tüm meclis üyelesi arkadaşlarımızın ve özel idare çalışanlarının hassasiyetiyle köylülerimizin yüzünü güldürmek için uğraş veriyoruz” dedi.

18 bin 510 tl’si köylere hizmet götürme birlikleri olmak üzere 32 bin 890 tl köylere ayırarak, kırsal kesimin hayat standardını yükseltmeyi amaçlamaktayız diye konuştu.

Köy muhtarlarıyla sohbet eden, Şen ve Yağcı ve Başkan Değirmenci; Köylere götürme birliklerine köylerimizin sorunlarını direk çözmesi için hatırı sayılır birpara aktarırken, il meclisinde yine tarıma 6 bin 130, çöp toplamaya, 4 bin, köy yollarına 3 bin, çevre ve yerleşik alan düzenlemelerine 1.250 gibi rakamla sadece il genel meclisinin kararıyla özel idaremiz 32. 890 tl ayırmış oldu. 2011 bünçemizi 120 bin olarak belirlediğimizi düşünüldüğünde kırsal yerlere yani köylerimize ayrılan paranın büyüklüğü görülecektir” diye konuştu.
 
Toplama köylere 52 bin tl
Değirmenci yaptığı açıklamada, kırsal kesime direk olarak bu rakamın üstüne 20 bin gibi bir kaynağında köydes projelerine aktarıldığı hatırlatarak, Bu kırsal kesime hizmetin toplamda 52 bini aştığını” söyledi.
 
Türkiye’ye örnek iki büyük çalışmamız parmak ısırtıyor
Yapılacak yolları ve yapımda olan yolları ayrı ayrı inceleyen Değirmenci, yol işçilerine meşrubat ikran eden Urlalı meclis üyeleriyle çalışmaları yerinde inceledi. Değirmenci yaptığı açıklamada İzmir’de Türkiye’ye örenk olacak ilkler yaşanıyor. Bunlardan ilki köy katı atıklarının toplanması. Bu hizmetimizin Türkiye’de ve İzmirde ses getirdi. Bu aynı zamanda belediye başkanlarımızın anlaşışı ve özverisi yanında İl Genel ve belediyelerin ortak ilk ciddi ortak projesi. Bize diğer İl Genel Meclis başkanları “siz olayı aşmışsınız” diyerek şaşkınlıklarını belirtiyorlar. Bu bize çalışma azmi veriyor” , diğer ikinci hizmetimiz ise, kırsala köylere hizmet götürme birliklerine ve genel de kırsala bu kadar geniş bütçe ayırmamız. Elbette merkeze de hitap eden bir görev çizelgemiz var ama, köylerimizin ihmal etmemiz gerekiyor, onların yaşam standartlarını arttırmamız söz konusu. Merkez ve tüm İzmir için, Kent Güvenliğinde, Mobese, eğitim, sağlık, tarım, kültür turizm ve spor gibi hizmetlerin yanında, 33 bine yakın bir kaynağın bütçemizden sırf köylerimize aktardık. Onlar bu milletin efendisiyse, efendilerimize hizmeti ayağa götürmek görevimiz. Bunu da tüm İzmir İl Genel Meclisimizin oy birliğiyle ve özel idare çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla yapıyoruz” diye konuştu.
Yol çalışmalarının ekim sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Değirmenci, Özel İdare yönetici katmanlarındaki görev değişimi, yapılan taze kanla İzmir’e ve İzmirliye daha iyi ve daha çabuk hizmeti öngörüyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Model arabalar nefes kesti
Karşıyaka Belediyesi ve RC İzmir Model Grubu katkılarıyla organize edilen ...
Toplu sünnet şöleninde Konak imzası
Uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun farklı katmanları ...
Sındır’dan kaçak baza geçit yok
Naldöken’de kaçak olarak bir gecede kurulan baz istasyonundan rahatsız ...
 
Selçuk da EXPO'ya talip
Buca, İnciraltı, Urla ve Çiğli'den sonra Selçuk da EXPO 2020'nin talibi ...
Kadınlara çamaşırhane kolaylığı
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Limontepe ve Özgür Mahallesi Semt Merkezleri'ndeki ...
Bayraklı'ya iki yeni park
Bayraklı Belediyesi, Manakuyu ve Mansuroğlu Mahallelerini yeni parklarına kavuşturuyor.
 
Bu yavruya yuva aranıyor
Konak Belediyesi bakım evinde bulunan gözleri görmeyen iki aylık kediye ...
Büyükşehir Kos'u fethetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu, Yunanistan’ın Kos(İsatnköy) Adası’nda ...
Bornova’da halk müziği ziyafeti
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva