HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
24 Mart 2022 Perşembe - 10:34

Yapılaşmaya açılıyor... Aya Yorgi planları askıya çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’nin askıya çıkardığı planlara göre Çeşme Aya Yorgi Plajı’na yakınlardaki SİT alanında bulunan tarım ve zeytinlik alanlar maksimum 2 katlı olacak şekilde yapılaşmaya açılacak. Çeşme Platformu da yaptığı açıklamada "Dünya cenneti Ayayorgi koyunu yok etmeyin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yine bir çevre katliamına imza attı. Çevre Bakanlığının bu plan değişikliği Çeşme’ye, Yarımada’ya, EGE’ye, Türkiye’ye yapılan en büyük ihanettir.” ifadelerini kullandı.

Yapılaşmaya açılıyor... Aya Yorgi planları askıya çıktı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’in Çeşme ilçesindeki, Dalyan ve Sakarya mahallelerinde yer alan Ayayorgi Mevkiine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği yayınladı.

CHP'Lİ KILIÇ'TAN AYA YORGİ TEPKİSİ: ELİNİZİ ÇEKİN!

HEM DOĞAL SİT HEM ARKEOLOJİK SİT BÖLGESİNDE
Bakanlık tarafından onaylanan planlar askıya çıkarıldı. 3'üncü derece doğal SİT ve 3'üncü derece arkeolojik SİT sınırları içerisinde kalan planlama bölgesindeki parseller hali hazırdaki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması’na göre ‘zeytin ağaçlı tarla’ ve ‘tarla’ statüsüne sahip. Ayrıca plan değişikliğine konu alan için 2005 yılında onaylanan Koruma Amaçlı İmar Planında “Rekreasyon Alanı” ve “Park” olarak belirlenmiş ancak 16 yıllık süreçte bir adım atılmamış. Yine plan değişikliği teklif edilen alanın %64’ü Hazineye ait taşınmazlardan oluşuyor. 



VİLLALAR YAPILABİLECEK
Parsellerin büyük bir kısmı kentsel gelişme alanı olarak ayrılırken ayrıca kamusal alanlar, yeşil alanlar ve ticaret alanı da planlarda yer aldı. Kentsel gelişme alanında yapılaşma hakkı 0,30 olurken 2 katlı villa tipi yapılabilecek. Planlama alanı Çeşme Aya Yorgi koyuna yakın mesafede yer alıyor.

ÇEŞME PLATFORMU: AYA YORGİ KOYUNU YOK ETMEYİN!
Çeşme Platformu, Ayayorgi bölgesini yapılaşmaya açan imar planları ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği’nin yeni bir çevre katliamına imza attığı söylenen açıklamada “Dünya cenneti Ayayorgi Koyunu yok etmeyin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yine bir çevre katliamına imza attı. Çevre Bakanlığının bu plan değişikliği Çeşme’ye, Yarımada’ya, EGE’ye, Türkiye’ye yapılan en büyük ihanettir.” denildi. 

Platformu’nun açıklaması şu şekilde:
Çeşme’nin gözde plajı ve doğa harikası dünyaca ünlü Ayayorgi’yi imara açtı.  Çeşme Dalyan, Sakarya Mahallesi ve, Ayayorgi bölgesinde Nazım İmar Planı Değişikliği planı bakanlık tarafından onayladı. Değşiklik ile bölge imara ve betonlaşmaya açıldı. 1/5000 ölçekli planlamaya göre 2 katlı bina yapılabilecek. Burası eğimli dağlık bir alan olduğu için kod uygulaması ile buralarda yakında 4-5 katlı binalar yükselir. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu değişikliği yaparken yerel yönetime, halka hiçbir şekilde danışmadı. Burada arsası olanlar veya bu plan değişikliğini önceden bilip arsa alanlar bir günde milyon dolarlarık rant yaptılar. 

İmar onayı ile tarım ve zeytinlik alanların idam fermanı da açıklanmış oldu. Böylece, SİT kapsamında olan ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak belirlenen bölge “Ayayorgi Beton Koyu” olacak.  Bu bölgede sadece tarım ve zeytin değil, çok miktarda da tarihi eser var. Birçok tarihi eser henüz kayıt altına bile alınmış değil. “İnşaat kazılarda ortaya çıkacak tarihi eser ve tabiat varlığı resmi makamlara bilgi verilsin” kararı alınmış. Vahşi beton sermeyenin temel kazılarında çıkacak eserler hemen toprakla kapatılıp, üstlerine beton dökülerek gizlenecektir. Çeşme’de bunları daha önce yaşadık. Çok ünlü bir futbolcu Çeşme’deki villasının oturma odasını üstü cam döşeli Roma Hamamı üzerine inşaa etti, hala tarihi eserin üzerinde oturuyor.

Bu iktidar “ Çeşme – Kanal – Talan Projesi” ile zaten 95 milyon metrekare alanı betonlaştıracak. Ama sadece burası ile yetinmiyorlar. Çeşme’nin tümü saldırı altında. Şimdi dünyaca ünlü, doğa harikası Aya Yorgi Koyu yok ediliyor.

 
İl Başkanı Sürekli'den esnafa tam destek!
 
200 metre kumaşa 250 bin TL ödedi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 25 Mart 2022 Cuma 12:32

Kudurun vatandaşın malına ipotek koyarsınız haa yeşil alan bırakıp dalga geçersiniz haa şimdi hak vatandaşın yeri var yalandan sit alanı uyduruk cevreci hasta ruhlu hareketler artık bitti

Yorumu oyla      4      3  
BAK BAK 24 Mart 2022 Perşembe 16:17

sonra NEREDE HATA YAPMIŞTIK DERSİNİZ

Yorumu oyla      4      6  
24 Mart 2022 Perşembe 12:01

tanesini 15 milyondan satarsınız artık :) mübarek Malibu Beach!

Yorumu oyla      4      5  
brate 24 Mart 2022 Perşembe 11:03

bitirin yok edin rahatlayın Çeşmeyi

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu müteahhitleri iflasın eşiğinde! 'TOKİ’ye sağlanan imkanlar bize de sağlansın!'
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, İnşaat Alpyapı Müteahhitler Grubu temsilcisi ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan İnciraltı çıkışı: Bugün 4 kat yarın 14’e çıkabilir!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İnciraltı planlarında yer ...
15 Temmuz sonrası el konulmuştu... TMSF satışa çıkardı!
TMSF, FETÖ iltisakı nedeniyle el konulan Royal Halı’nın Urla’daki villalara ...
 
O ilçede kiralık ev kalmadı!
Vatandaşların Torbalı’da, Ayrancılar’da İzmir’e göre daha ekonomik bedeller ...
Konutta KDV indirimi geliyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe ...
İnşaatçılardan ‘denetim’ çağrısı
İzmir’deki inşaat sektörünün temsilcileri, İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
 
Torbalı Ticaret Odası'ndan çimento tepkisi: Artış yüzünden yüzlerce proje başlamıyor!
Ticaret Bakanlığı’nın çimento fiyatları ile ilgili inceleme başlatması ...
Konu yargıya taşınmıştı... Aliağa'da denize sıfır satış!
Aliağa Belediyesi son olarak 28 milyon değerinde denize sıfır 8 parseli ...
Depremzedeler çağrıda bulunmuştu… İZBETON devreye giriyor!
İzmir'de dönüşümü yılan hikayesi dönen depremzede konutları için depremzedeler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva