HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2011 Pazar - 00:00

Yalçın'ın bilgisayarından hangi plan çıktı?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda Tv'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarında önemli verilere ulaşıldı.’

Yalçın'ın bilgisayarından hangi plan çıktı?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda Tv'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarında önemli verilere ulaşıldı.’
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarında önemli belgeler ele geçirildiği öğrenildi.
 
 
'Yalçın'a sorguda suçlama, PKK'yı ön plana çıkarttın' başlığıyla Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberdeki belgelerde medyanın nasıl yönlendirileceği ayrıntılı olarak anlatılıyor. 'Nedim' isimli World belgesinde "Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı" deniyor. 'Hanefi' isimli Word belgesinde ise "Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesine yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın" ifadelerine yer veriliyor. Belgelerde ayrıca Ergenekon'un boş bir dava olarak anlatılması vurgulanıyor. Soner Yalçın'ın bilgisayarında ele geçirilen dosyalardan bazılarının isimleri 'Nedim, Orgmu, Hanefi, Sayın komutanım, Tertemiz, Toplantı, Sabri Uzun, OOO Kitap, Y Belgesi, Koz, Bilinçlendirme ve Abdulkadir Aygan' olarak belirlenmiş. 'Nedim' isimli World belgesinde yer alan, "Nedim'in emniyet bağlantıları önemli. Devam ettirsin. Hanefi ve ekibini çok iyi tanıyor. Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı. Çok fazla Hanefi'nin üzerine gidilmemeli" ifadeleri mahkeme sorgusunda Soner Yalçın'a soruluyor. Yalçın bu yazıdan kesinlikle haberi olmadığını iddia ediyor.
 
'Hanefi' isimli Word belgesindeki ifadeler ise dikkat çekici:
 
"Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesi yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın. Referandum sürecinde cemaati yıpratmalı ve kamuoyu üzerinde güvenilirliğini azaltmalı. Hanefi kullanılmalı. Böyle bir şeyi kendini ortaya koyarak teklif etmesi önemli. Avcı ile direkt görüşmeyelim. Yayın sonrası dürüstlüğü ön plana çıkarılmalı. Sabih üstat, İlhan Cihaner olayı kitapta muhakkak işlenmeli diyor. Cihaner'i bayraklaştıralım. Doğu, Hanefi'nin ağzından Ergenekon boş bir dava olarak anlatılmasını sağlamalı diyor. Polisteki savcıdaki F tipi vurgusu iyi kurgulanmalı." Yalçın'a bu belge de soruluyor. Bu belgeden de haberi olmadığını savunuyor.
 
KİTABA EKLEME YAPMAYA KORKMAYIN
 
'Sabri Uzun' adlı Word belgesinde ise şu ifadeler yer aldı:
 
"Şık-Sabri kitap başlıklı belgede Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri'ye katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin."
 
 Bu belgeyi de Soner Yalçın haberi olmadığı iddiası ile kabul etmedi.Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Hanefi Avcı'nın yakın arkadaşı. Avcı'nın kitabı için Ankara'da düzenlenen imza gününe de katılmıştı. Uzun, Hrant Dink cinayeti sırasında istihbarat daire başkanıydı. Nedim Şener'in yazdığı kitapla ilgili davada ise tanık olarak yer aldı. Altında görev yapan meslektaşlarını suçladı. Dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'di. Ancak bakanlık tarafından yaptırılan dört ayrı soruşturma Sabri Uzun'u yalanlıyordu. Soruşturma, Yılmazer'in herhangi bir ihmalinin bulunmadığını ortaya koydu
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polislerden çocuklara atlı terapi
İzmir'de, atlı polis tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelerin ...
İzmir çok ıslandı!
İzmir'de gece başlayan ve bugün de yer yer devam yağışlarda Meteoroloji ...
Subay eşleri Ata’’nın huzuruna çıktı’…
Subay eşleri 'Balyoz' soruşturmasında yapılan tutuklamaları Atatürk'e ...
 
Egeli Erzurumlular’’dan ’‘çirkin yazıya’’ kınama
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, TCDD'nin seyahat ...
’‘İzmir’’i havaya uçurmak isteyen adam’’ tutuklandı!
El yapımı bomba ile yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest ...
Türkiye’’nin depreme en hazır ili İzmir!
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı, nam-ı değer ’‘Deprem Dede’’, ...
 
Soner Yalçın’’ı cezaevine götüren belge
Yalçın'ın cezaevine konulmasına neden olan belgenin ayrıntıları basına ...
Yine restorasyon yine yangın!
İstanbul’’da bir restorasyon çalışması daha ’‘alev çıkardı!’’’… Haydarpaşa ...
Bornova’’da şüpheli ölüm!
İzmir’’in Bornova ilçesi Çamkule Mahallesi'ndeki ormanlık alana giden ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva