HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Mart 2011 Cuma - 09:20

Vizyonda yedi yeni film

Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe'nin başrolünde olduğu 'Kaybedenler Kulübü', terör üzerine hicivli bir inceleme yapan 'Dört Aslan', Adam Sandler ve Jennifer Aniston'ın oynadığı romantik komedi 'Hayatım Yalan' gösterimde.

Vizyonda yedi yeni film

İSTANBUL - Sinemaseverler bu hafta, biri yerli 7 yeni filmle buluşacak.
 
KAYBEDENLER KULÜBÜ
Tolga Örnek'in yönettiği ve Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe ile İdil Fırat'ın oynadığı ''Kaybedenler Kulübü'' filmi, komedi ve dram sahneleriyle sinemaseverlerin ilgisini çekecek.
 
Filmde, alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy'de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera (gündelik yaşama ait ıvır zıvır olarak nitelendirilebilecek kısa ömürlü küçük ve geçici belgeler) koleksiyoneri Mete (Yiğit Özşener), 1990'lı yılların ikinci yarısında, bir radyo programı yapmaya başlar. Program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecek. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete hayatlarına aynen devam eder. Her gün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep'te (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır. Herkesin ''kendi kaybını'' bulduğu ''Kaybedenler Kulübü'' programı, toplumun farklı kesiminden insanları bir araya getirir.
 
DÖRT ASLAN
Christopher Morris'in yönettiği ve Peter Carlton, Angus Aynsley, Alex Marshall ile Mark Herbert'in oynadığı ''Dört Aslan (Four Lions)'' filminde, terör üzerine hicivli bir inceleme yapılarak, insan davranışlarının temellerini araştıran güçlü bir dram sahneleniyor.
 
Filmde, dört adamın, farklı yabancılar olarak görülmesine izin verilmiyor. Onları görmemezlikten gelmenin veya içinden geldikleri kültürü toptan yabancılaştırma eğiliminin ardındakileri açık ediyor. Gerilimle espri arasında ince bir dengede durarak, bugünün gerçekliğine cesur ve yepyeni bir bakış açısı getiriyor.
 
HAYATIM YALAN
Dennis Dugan'ın yönettiği ve Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman ile Nick Swardson'un oynadığı ''Hayatım Yalan (Just Go With It)'' filmi, romantik komedi sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, kendisinden çok daha genç bir öğretmenle aşk yaşayan bir plastik cerrah, dikkatsizce söylediği bir yalanın üzerini kapatmak için sadık asistanından, yakında boşanacağı karısı rolü oynamasını ister. Bu durum geri teperek, daha fazla yalana neden olduğunda, asistanın çocukları işe karışır ve herkes hayatlarını değiştirecek bir hafta sonu tatili için Hawai'nin yolunu tutar.
 
İNTİKAM YOLU
Patrick Lussier'in yönettiği ve Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner ile Billy Burke'un oynadığı ''İntikam Yolu (Drive Angry)'' filmi, gerilim ve aksiyon sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.
 
Filmin konusu şöyle: ''Firari bir suçlu olan Milton, tek kızını küçükken terk etmiştir. Şimdi bebek yaştaki torununu, kana susamış tarikattan kurtarmak için ortalığı birbirine katacaktır. Onları bulmak için sadece üç günü kalmışken, sahte mesih King ve şeytana tapan müritlerinin izini bulmak için arabası ve amansız bir sağ kroşesi olan güzel garson Piper'dan yardım ister. King ve havari ordusuyla mücadeleye girer.''
 
KAN KOKUSU
Jorge Michel Grau'nun yönettiği ve Francisco Barreiro, Alan Chávez, Paulina Gaitán ile Carmen Beato'nun oynadığı ''Kan Kokusu (We Are What We Are)'' filmi, orta yaşlı bir adamın sokakta ölmesiyle başlıyor.
 
Filmde, otopsi yapılan adamın midesinden bir insan parmağı çıkar. Polis olayı incelerken, kanlı ayinler düzenleyerek, insan etiyle beslenen aile, yemek bulmakta zorlanır. Görev, en büyük oğul Alfredo'ya düşer, ama o bu göreve hazır değildir. Anne ise panik içindedir, çünkü kanlı ''ayin'' yaklaşır.
 
2010 Cannes Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Kan Kokusu, türünün kabul görmüş kurallarını yenilemeye çalışan ve yetenekli bir yönetmenin doğuşunu müjdeleyen bir korku-dram filmi. Yoksulluk, yolsuzluk ve korku dolu şehrin ıssız karanlıklarında usul usul ilerleyen bu şok edici, kanlı ve gözüpek film, keskin bir toplumsal gerçekçi bakış açısına sahip. Jorge Michel Grau’nun yönettiği Kan Kokusu güçlü ve kendinden muazzam derecede emin bir ‘ilk film’ ve de Empire’ın dediği gibi “vahşi bir tuhaflığa ve fena halde etkileyiciliğe sahip”.
 
BEN DÖRT NUMARA
D.J. Caruso'nun yönettiği ve Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer ile Dianna Agron'un oynadığı ''Ben Dört Numara (I am Number Four)'' filmi, aksiyon ve bilim kurgu sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Kimliğini değiştirerek, koruyucusu Henri ile birlikte şehir şehir dolaşan John, her seferinde, geçmişiyle bağı olmayan yeni biri oluyor. Artık evi olarak nitelendirdiği küçük Ohio şehrinde John’un karşısına, hayatını değiştirecek beklenmedik olaylar, ilk aşkı, yeni, güçlü yetenekler ve onun inanılmaz kaderini paylaşan diğerleriyle olan bağlantısı çıkıyor.
 
John, yok etmek için kendisini arayan ölümcül bir düşmandan kaçmak için, gerçek kimliğini saklayan ve sıradan bir öğrenciye dönüşen sıradışı bir adam. Onun gibi olan üç kişi çoktan öldürüldü... O, Dört Numara.
 
VAY ANAM VAY: BABASININ OĞLU
John Whitesellin yönettiği ve Martin Lawrence, Brandon Jackson, Jessica Lucas ile Michelle Ang'ın oynadığı ''Vay Anam Vay: Babasının Oğlu (Big Mommas: Like Father, Like Son)'' filminde, FBI ajanı Malcom Turner ve 17 yaşındaki oğlu Trent, bir cinayete şahitlik ettikten sonra kılık değiştirerek, kızların performans gösterdiği bir sanat okuluna gider. Katil onları bulmadan önce, onlar katili bulmak zorundadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perihan Duran sergisi Karabağlar'da
Ressam Perihan Duran, 12’nci kişisel sergisini Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu ...
Buca’da Tiyatro Haftası başladı
Dünya Tiyatrolar Haftasını birbirinden değerli oyunlarla kutlayan Buca ...
Dostlar Aşık Veysel’i unutmadı
Büyük Ozan Aşık Veysel’in 38. ölüm yıldönümü, Şef Özge Gökçe yönetimindeki ...
 
Ali Teoman'ı kaybettik
Uzun süredir kanser tedavisi gören yazar Ali Teoman hayatını kaybetti.
Elizabeth Taylor hayatını kaybetti
1932 doğumlu ünlü oyuncu Elizabeth Taylor, yaşamını yitirdi. İki kez Oscar ...
“Ateş ve İhanet” Aliağa'da
Aliağa Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü etkinliği kapsamsında ...
 
Afife Jale adayları açıklandı
15. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nin adayları açıklandı. Ödüller 18 Nisan'da sahiplerini bulacak.
Emekçilerden Keşanlı Ali Destanı
Petrol-İş Sendikası Aliağa Ayak Takımı Tiyatro Topluluğu, Haldun Taner’in ...
Büyük ozan anılıyor
Türkiyenin hafızasına kazınan türkülerin yaratıcısı Aşık Veysel ölümünün 38. yıldönümünde anılıyor.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva