HABERLER>GÜNCEL
22 Nisan 2016 Cuma - 07:41

Ve Körfez Köprüsü açıldı: Adı ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik bölümünün açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez köprüsünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, köprünün adını ‘Osman Gazi’ olarak açıkladı.

Ve Körfez Köprüsü açıldı: Adı ne oldu?

Projenin, açılışı gerçekleştirilen 40 kilometrelik bölümümün ulaşımda çok önemli rahatlamalar sağlayacağını ifade eden Erdoğan, 1 saatlik süreyi 6 dakikaya indirerek, ‘vakti nakde dönüştürdüklerini’ söyledi.

‘MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKACAK TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR’
“Türkiye’nin yüz akı olacak projeleri ülkemize yakıştıramayanlar var, biz bunları yapalım dedik” diyen Erdoğan, yapmanın yıkmaktan zor olduğunu Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden alıntı yaparak aktardı. 

Sözleri tekbirlerle kesilen Cumhurbaşkanı, “Siz ellerinde kitabıyla dolaşan gençlersiniz, onun için sizi kutluyorum. Muasır medeniyetler seviyesine çıkacak Türkiye, böyle inşa ve ihya ediliyor” ifadelerini kullandı. 

AK Parti döneminde yapılan yol, köprü ve diğer ulaşım hizmetlerinden bahsedenCumhurbaşkanı Erdoğan, bağlantı köprüsünün isminin ‘Osman Gazi’ olacağını açıkladı.

Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Biz önce Hak’tan, sonra halktan aldığımız güçle projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz’ dedi.



'ŞEHİRLERİ, İLÇELERİ, YÜREKLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Tabliye yerleştirme töreninin ardından konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "AK Parti iktidarlarının en önemli hususiyeti hizmette, dava aşkında sürekliliktir. 2002'de, 3 Kasım'da bayrağı devralan Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bugüne kadar hep ilk günkü aşkla bu topraklara, bu ülkeye hizmet etmenin aşkını sevdasını yaşadık" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz her gün bu topraklarda taş üstüne taş koymaya, bu topraklarda şehirleri, ilçeleri, yürekleri birleştirmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa onların da hesabını göreceğiz. Durmayacağız, terörle mücadele ederken bu milletin gündeminin sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz hem de bugünolduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bakınız son üç hafta içinde, önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesini koyduk, yine Cumhurbaşkanımızla birlikte ve 2013 Mayıs'ında 'olmaz' denilen, 'yapılmaz' denilen, 'yaptırmayız' denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, inşallah bu ağustosta milletimizin hizmetine sunacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün son tabliyesini yerleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Türk ve Japon bayraklarının asıldığı köprünün üzerinden, son tabliyenin montajının yapılacağı noktaya yürüdü. Burada konuşan Erdoğan, birazdan ismini açıklayacağı (Köprünün adı 'Osman Gazi Köprüsü' oldu) köprünün son tabliyesinin vidalarını Davutoğlu ve Yıldırım ile sıkacaklarını belirterek, tabliyenin kaynağının görevliler tarafından ayrıca yapılacağını söyledi.

"Gerçekten dünyada dördüncü özelliklere sahip bir köprüyle iftihar ediyoruz" diyen Erdoğan, köprünün detay özelliklerinin daha sonra belirtileceğini anlattı. Gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür eden Erdoğan, "Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun diyorum. Gerek Başbakanımıza gerek tüm kabine üyelerimize, Ulaştırma Bakanımıza ve tüm ekibimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz için, tüm insanlık için hayırlı olsun diyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım, daha sonra son tabliyenin vidalarını sıkıştırdı. Köprüde son tabliyenin montajına Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son vidalamayı yaptığı anahtarı, hatıra olarak aldı. Bu arada açılışa özel, pirinçten anahtar, vida ve somun kullanıldı. 

KÖPRÜ 6 DAKİKADA GEÇİLECEK
İzmit Dilovası ile Yalova Altınova’yı birleştiren asma köprü, dünyanın en yüksek 4. asma köprüsü durumunda. 113 adet tabliye var. Son tabliyenin kaynağı bugün yapıldı. İki nokta arasındaki mesafeyi 6 dakikada geçmek mümkün olacak. Geçiş ücreti 35 dolar + KDV olacak. Körfez köprüsünün ekonomik etkisinin 27 milyar lirayı bulması bekleniyor. Körfez köprüsü sayesinde bir çok sektör canlanacak. 15 bin kişinin istihdamına da katkı yapacak. Otoyolun bölge ekonomisinin büyümesine yüzde 7 artış sağlayacak. Otoyol tamamlandığında, TEM’den daha yararlı bir otoyol haline gelecek. Egee’de turizm hareketlenecek. Çandarlı’da büyük limanın faaliyete geçmesiyle, Ege’de üretilen zirai ürünlerin limanlara daha hızlı ulaştırılmasını sağlayacak. Dev projeyle hem sürücüler hem de Türkiye kazanacak. Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacak. İstanbul İzmir otobanı istihdama da katkı sağlayacak.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ VE OTOYOLUN SON DURUMU
Körfez köprüsünde kule keson temelleri tamamlanırken, nihai kot olan +252 metreye de ulaşılmış oldu. Ocak ayında ilk tabliye montajı başlanırken, son tabliye ise bugün konuldu. Asma köprüde üst yapı imalatlarının tamamlanmasının ardından Mayıs ayı sonunda trafiğe açılması planlanıyor. Otoyol üzerinde ise 3 büyük tünel bulunuyor. 7 bin 180 metre uzunluğundaki Orhangazi Tüneli’nde elektromekanik işleri ve BSK kaplama çalışmaları tamamlandı. 2 bin 500 metre uzunluğundaki Selçukgazi Tüneli ise yüzde 95 oranında bitti.

3 bin 210 metre uzunluğundaki Belkahve Tüneli’nde ise elektrik, elektronik ve elektromekanik işleri sürüyor. 253 metre uzunluğundaki Kuzey Yaklaşım Viyadüğü de tamamlandı. Bin 380 kilometre uzunluğundaki Güney Yaklaşım Viyadüğ’ünde tabliye su yalıtım, izolasyon ve asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı. Gebze-Bursa kesiminde 12 adet, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6 adet, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 20 viyadük yer alıyor. Gebze-Bursa arasındaki 7 viyadük tamamlanırken, 13 viyadükte ise çalışmalar sürüyor. Gebze-Orhangazi Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa-İzmir arasındaki kesimlerde toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı çalışmaları ise sürüyor. Otoyolun İzmir-Turgutlu-Kemalpaşa arasındaki 6,5 kilometrelik yol ise tamamlanarak trafiğe açıldı.

12,911 MİLYAR TL HARCANDI
Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 bin 911 milyar TL harcandı.  (hürriyet/aa)

 
Akşener: Beni belinde silah olanlar ezemedi
 
Çiğli'de isyan: Grup Yorum konseri ikinci kez iptal
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 22 Nisan 2016 Cuma 08:58

Özel sektör yaptı, taahhüt edilen araç sayısı kadar araç geçmez ise farkı devlet ödeyecek. Aynen Uşak, Isparta vs. hava alanları gibi. Köprü uygun, tarife değil. Feribot İzmir de 9 lira Topçular - Eskihisar arası 10 dakika farklı fiyat birkaç yıl önce 60 Tl. idi. İzmir İstanbul 3,5 saat sürat limitleri ile imkansız. Şimdiki yolda az mola ile 5,5 saatte İstanbul il sınırına giriliyordu.

Yorumu oyla      11      5  
köprü 22 Nisan 2016 Cuma 08:52

emeği geçenleri kutlamak lazım. şu yaptı özel sektör yaptı bu yaptı demekle bir yere varamayız. diğerleri neden yamadı derim ben de. 130 km yol kısalacak. bunun da bir maliyeti olmalı. Ama 35 dolar biraz fazla geldi. bana göre ayarlama olacaktır. ismini de çok beğendim. ecdadımızın adının böyle bir projeye verilmesinden gurur duydum

Yorumu oyla      11      5  
zamanin degeri 22 Nisan 2016 Cuma 08:45

Özel sektör köprüyü evine mi götürecek adı üstünde yap işlet devret.senin vaktin degersizse feribotu da bırak eski yoldan git ama yeni dünyada en değerli şey zaman artık.

Yorumu oyla      11      5  
22 Nisan 2016 Cuma 07:11

öncelikle bu köprüyü hükümet yapmadı özel sektör yaptı , yani köprü "millet"in malı değil özel sektürün malı , dolayısıyla her geçişte 35 dolar cebimizden extra para çıkacak , ben şahsen arabalı faribotu kullanmaya devam edeceğim

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 21 Nisan 2016 Perşembe 16:58

köprünün mayısta açılması ile istanbuldan izmire geliş-gidiş otoyol açılmadan bile daha çabuk olacak. ülkeye hayırlı olsun.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Garı katliamının IŞİD'li faili yakalandı!
Ankara Garı'nda 103 kişinin yaşamını yitirdiği saldırısı faillerinden ...
İzmir'de 'Halk Arenası' krizi!
Dündar'ın hazırlayıp sunduğu ve Halk TV'de yayınlanan program için önce ...
Anne ve oğlunu öldüren eski damat tutuklandı
Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem'i öldürdüğü iddiasıyla İstanbul'da gözaltına ...
 
Kubalı’nın acı günü: Hayat arkadaşına veda
İzmirli iş adamı Ali Nail Kubalı’nın eşi Meral Kubalı son yolculuğuna uğurlandı.
Karaman'daki utanç davası temyize gidiyor
Karaman'da 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ...
300 kiloluk istismar zanlısı ambulansla gözaltına!
Samsun'un Havza ilçesinde lise öğrencisi kıza cinsel istismar iddiasıyla ...
 
Davutoğlu cevapladı: AKM ne olacak?
Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında AKM'yle ...
Sosyal medyada taciz tuzağından son anda kurtuldu
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ...
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan bilime dev destek
İzmir’de özellikle bilim, sağlık ve eğitim alanında arka arkaya dev projelere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva