HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2009 Salı - 00:00

Ve Büyükşehir metroya girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular arasındaki 5.5 km’’lik metro hattında yarım kalan ve tehlike arz eden tünel betonlarını tamamlamak için bugün kendi imkanlarıyla çalışmalara başladı. ’

Ve Büyükşehir metroya girdi


101 işçi ve 6 mühendis Şaft 5 adı verilen tünele inerek, işbaşı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı Proje’’sine ilişkin 5 Ekim’’de Kamu İhale Yasası'nın acil durumlarda yürürlüğe sokulan hükümlerini içeren 21 B maddesi kapsamında davet usulü ihaleye çıkmıştı. Belediye, 7 firmanın davet edilerek, 5 firmanın dosya aldığı ve 3 firmanın katıldığı ihaleye en uygun teklifi veren Öztaş firmasında karar kılmıştı. Ancak ihaleye davet edilmeyen Makro Yapı firmasının Kamu İhale Kurumu’’na yaptığı itiraz sonucu, sözkonusu metro hattının yarım kalan kalıcı betonları ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları’’nın yapımı öngören birinci etap ihalesi iptal edilmişti.
 

 
Bu gelişme üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Aziz Kocaoğlu, KİK’’in kararını yargıya götürdü. Başkan, yargının karar verme sürecinde, vakit kaybetmemek ve konunun aciliyetini de göze alarak yarım kalan betonlama işini kendi olanaklarıyla yapma kararı aldı. Bu kararını geçtiğimiz gün açıklayan Başkan Kocaoğlu, ’“Salı günü metroya gireceğiz’” dedi. Haftabaşı Ankara’’ya giden Başkan Kocaoğlu’’nun, metroyla ilgili görüşmeler de yapacağı öğrenildi.

Öte yandan bugün Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekipleri, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonu ile 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlamak üzere 101 işçi ve 6 mühendisle metroya girdi.

 

 
İZMİRLİYE AFİŞ ve BROŞÜRLERLLE  BİLGİLENDİRME
Büyükşehir Belediyesi, engellerle karşlılaşan ve bir türlü tamamlanamayan metro ile ilgili İzmir halkını bilgilendirmek üzere afiş ve el ilanları hazırladı. ’“Kararlıyız, bitireceğiz’” başlıklı bilgilendirici afişler asılmaya başladı. Afişlerin büyük bölümü belediye otobüslerine de asılacak. Ayrıca, hazırlanan el ilanları da özellikle metro tünel inşaatının devam ettiği Hatay semti bağlantılı otobüs duraklarında vatandaşlara dağıtılıyor. İlan metni, ayrıca bilboardlarda ve otobüs duraklarında poster şeklinde de yer alıyor.
 
''Kararlıyız, bitireceğiz'' başlıklı el ilanında, metronun inşaat ve ihale süreci anlatılıyor. Belediyenin, 13 Ağustos 2009 tarihinde, süre uzatımına rağmen inşaatı tamamlayamayan yüklenici firmanın sözleşmesini feshettiği bilgisinin yer aldığı ilanda, acil olarak yeniden ihaleye çıkıldığı, ihalenin sonuçlanmasının ardından, tünel betonlarının atılması çalışmasına hazırlanılırken, ''ihale mevzuatına göre hiç bir hakkı olmayan bir firmanın'' ortaya çıkarak, kendisine dosya verilmediği gerekçesiyle ihaleyi iptal ettirdiği ifade edildi. ''Bu yanlış kararın durdurulması için yargıya başvurulacağı'' bildirilen ilanda, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan bu hukuk sürecinde kaybedilecek zamanın telafisi amacıyla kendi imkanlarıyla tünellere girerek betonlama çalışmalarına başlamıştır'' denildi.
Yetkililer, şantiye güvenliği sağlanıncaya kadar şantiyelere kimsenin girmesine izin verilmediğini de ifade etti.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüm virajına neşter
Gaziemir ile Sarnıç’’ı bağlayan ve Adnan Menderes Havalimanı bitişiğinde ...
Aliağa-Menderes'te çalışmalar hızlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’’nin yürüttüğü Aliağa-Menderes ...
Başkan Solak muhtarlarla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ilçedeki bütün mahalle muhtarlarıyla ...
 
Büyükşehir meclisinde metro tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde metro tartışması yaşandı. ’
Başkan Durak’’tan esnafa çağrı
Karşıyaka Belediye Başkanı, kriz yüzünden kötü günler geçiren esnafa birlik ...
İzmir 2010’’a hızlı giriyor!
Yeni yılda Opera binası, Teleferik ve Sosyal Yaşam Kampusü için ihaleye ...
 
İzmir’’in alev savaşçıları
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2009 yılında çıkan 5 bin 920 yangından ...
Homeros’’ta ’“Zaman Yolculuğu Projesi’” başlıyor
Bornova Belediyesi, Yeşilova Höyüğü’’nden sonra Homeros Vadisi’’nde ...
AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği
Büyük tartışmalara neden olan yarım kalan tünellerin tamamlanması için ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva