HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2009 Salı - 00:00

Büyükşehir meclisinde metro tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde metro tartışması yaşandı. ’

Büyükşehir meclisinde metro tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde metro tartışması yaşandı. ’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'da olması nedeniyle meclis oturumunu Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yönetti. Dokuz Eylül Üniversitesi Yerel Yönetimler Yüksekokulu öğrencilerinin de izlediği toplantıda, gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, Üçyol - Üçkuyular metro hattı yapım ihale sürecinde bugüne kadar yaşananları özetledi. Üçyol - Üçkuyular metro hattının yapımı ihalesinin daha önce 2 defa iptal edildiğini, ihale iptallerinde, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) ya da herhangi bir kurumun müdahalesi olmadığını vurgulayan Çakar, 2005 yılında temeli atılan metronun bitiriliş tarihinin 3 kez ötelendiğini söyledi.
 
KİK'i savunmadığını, kimin haklı ya da haksız olduğunun Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davanın sonucunda ortaya çıkacağını belirten Çakar, şunları ifade etti:  ''Bu son iptalden sonra, 5 yıllık başarısızlığın üstünü örtmeye kalkmak, siyasi hareketten başka bir şey değil. Bizden Ak Parti olarak istediğiniz nedir? Türkiye'de herkesin kamu kurumlarına ihtiyacı vardır. İşimize gelmeyince siyasi diye yaftalarsak işin içinden çıkılmaz. 5 yıllık başarısızlık var. Son yapılan ve KİK tarafından iptal edilen ihale metronun tamamının yapım ihalesi de değil, bin 700 metrenin ihalesi. Bu ihale olsa metro bitecek gibi göstermek doğru değil. Ya Bornova metroda, Aliağa-Menderes'te ne oldu?''
 
Aziz Kocaoğlu'nun, KİK Başkanı Hasan Gül ve yardımcısı ile görüşmesini Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak'ın üçüncü kişilere anlattığını açıklamasının ardından çıkan ''üçüncü kişi'' tartışmalarına değinen Çakar, ''Bu konu devlet sırrı mıdır? Bilse ne olur, bilmese ne olur? Olay metronun yapılıp, yapılmaması, üçüncü kişi değil. Üçüncü kişi diye ortaya çıkan şahısla ben de telefonla çok görüştüm. İşi, üçüncü kişi tartışmalarıyla mağduriyet yaratmaya çevirmek doğru değil. Üçüncü kişi tartışmasıyla gazetecileri araya koymaktan vazgeçin, metroyu yapın, mağduru oynamayın'' dedi.
 
Sırrı Aydoğan ise, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin politika yapılacak yer olmadığını belirtti. CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan da, yapılan ihalenin tarihinin bile KİK'in kararında doğru yazılmadığına dikkat çekerek, Yusuf Kenan Çakar'ın ''KİK'i dövelim mi?'' sözlerini de yadırgadıklarını söyledi. Basındaki polemiklerin meclise taşınmasını istemediklerini kaydeden Bakan, KİK'in kararından mağdur olduklarını vurguladı.
 
Daha sonra, başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Aydoğan'ın, bazı maddeleri Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na havale etmek üzere meclise sunması üzerine, Yusuf Kenan Çakar, önergelerin aynı zamanda Çevre Komisyonu'na da gönderilmesini talep etti. Sırrı Aydoğan, Çakar'a ''Her maddeyi kaç komisyona göndereceğiz? Ayı inine kadar kovalanmaz'' diye cevap verdi.
 
Öte yandan, Birinci Kordon'daki lokanta, pastane, kahvehane gibi alanlardaki tentelerin iki farklı şekilde yapılabilmesine olanak sağlayan yönetmelik değişikliği görüşülmek üzere, Hukuk, Kültür ve Turizm, Çevre Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Esnaf komisyonlarına havale edildi. Toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 750 durak yerinin reklam geliri karşılığında kiraya verilmesi raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Çakar, kiralamanın 7 yıl süreyle yapılamayacağını, 5 yıllık kiralama yapılması gerektiğini savundu. Rapor Ak Partili meclis üyelerinin red oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak’’tan esnafa çağrı
Karşıyaka Belediye Başkanı, kriz yüzünden kötü günler geçiren esnafa birlik ...
İzmir 2010’’a hızlı giriyor!
Yeni yılda Opera binası, Teleferik ve Sosyal Yaşam Kampusü için ihaleye ...
İzmir’’in alev savaşçıları
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2009 yılında çıkan 5 bin 920 yangından ...
 
Homeros’’ta ’“Zaman Yolculuğu Projesi’” başlıyor
Bornova Belediyesi, Yeşilova Höyüğü’’nden sonra Homeros Vadisi’’nde ...
AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği
Büyük tartışmalara neden olan yarım kalan tünellerin tamamlanması için ...
Güzelbahçe’’de hükümete toprak isyanı!
Yıllardır üzüm ve zeytin yetiştirdikleri toprakların hükümetin hazırladığı ...
 
Bayraklı’’da kadınlar iş öğreniyor!
Bayraklı Belediyesi yoğun olarak kadınların yararlanabileceği meslek kurslarını hayata geçirdi.’
Başkan Tartan’’dan anlamlı çağrı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençleri, emeklileri, kadınları ...
Çiğli’’de ’‘engeller’’ aşılacak
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’’de faaliyet gösteren Tüm Engelliler ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva