HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2009 Pazartesi - 00:00

AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği

Büyük tartışmalara neden olan yarım kalan tünellerin tamamlanması için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’’na AKP’’den sürpriz bir destek açıklaması geldi.’

AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği


 
KİK’’in tartışmalı şekilde iptal ettiği ve Büyükşehir Belediyesi’’nin kendi imkanlarıyla tamamlayacağını açıkladığı Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro çalışmaları konusunda AKP cephesinden sürpriz bir açıklama geldi.
 
www.egedesonsoz.com’’a konuşan AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Başkan Kocaoğlu’’nun can ve mal güvenliği sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı hamleye destek verdiklerini, metronun bir an önce belediye eliyle bitirilmesinde Büyükşehir Belediyesi’’nin yanında olduklarını söyledi.
 
BİZ DE ÇÖZÜM ARIYORDUK
Metro ihalesinin iptali sırasında yaşanan tartışmaların partilerine yönelik haksız ve önyargılı değerlendirmeleri ortadan kaldırmaya dönük olduğunu hatırlatan İl Başkanı Kabak, ’“KİK’’in verdiği karar sonrası ’‘Metro’’yu AK Parti engelliyor’’ şeklindeki değerlendirmeleri ortadan kaldırmak, partimizin zarar görmesini engellemek için tartışmalara katıldık. Ancak bir yandan da can ve mal güvenliği sorunu üniversite raporlarıyla sabit olan metro tünellerini bitirmek, tamamlamak için yollar aradık. Konuyu Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızla paylaştık. Hukuki bir çözüm ararken Büyükşehir Belediyesi tünelleri tamamlayacağını açıkladı. Bu konuda belediyenin yanında olduğumuzun bilinmesinde yarar var’” dedi.
 

 
İZMİR’’İN HER ZAMAN YANINDAYDIK
Kamu İhale Kurumu (KİK)’’in metro ihalesini iptal ederek yargı kararlarına dayanarak hukuki bir karar verdiğini, bu karar üzerinden hükümetin eleştirilmesinin doğru olmadığını sözlerine ekleyen Kabak, ’“Hükümetimizin İzmir’’e yaptıkları ortada. Üniversiade 2005’’i belediye ile birlikte yaptı. Aliağa-Menderes projesini ortak yapıyor. 20 yıldır tamamlanamayan çevre yolu ve Beydağ barajı başta olmak üzere kente ilişkin eğitim, sağlık, ulaşım alanında onlarca hizmete imza attı. İstanbul-İzmir Otoyol Projesi’’nin İzmir’’den de başlaması çağrısına olumlu yanıt verdi. EXPO 2015 Projesi’’nde İzmir’’in yanında tavır gösterdi. Ve daha sayamadığım çok sayıda yatırımda İzmir’’in yanında yer alan hükümetimiz metro ihalesinin iptali nedeniyle hak etmediği şekilde yargılandı. Benim ve partili arkadaşlarımın tek çabası bu önyargılı bakışı ortadan kaldırmaktı. Yoksa metronun tamamlanmasını en az Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kadar biz de istiyorduk ve bunun için çalıştık, çaba gösterdik’” dedi.
 
ULAŞIM VE HALK RAHATLAYACAK
Yarım kalan metro tünellerinin acilen tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi’’nin aldığı kararın doğru olduğunu ve kendilerinin de desteklediğini vurgulayan İl Başkanı Kabak, ’“İnsanların can ve mal güvenliği söz konusu olduğu bir durumda bizler nasıl buna seyirci kalırız? Tabi ki destek olacağız. Metronun tamamlanması güzergah boyunca trafiği bir nebze olsun rahatlatacak, aylardır, yıllardır perişan olan esnaf ve halkımızı da her anlamda rahatlatacak. Umarım Büyükşehir Belediyesi yarım kalan tünelleri hızlı bir şekilde tamamlar’” diye konuştu.

Yalan değil, yanılsama... Ümit YALDIZ yazdı... tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’’de hükümete toprak isyanı!
Yıllardır üzüm ve zeytin yetiştirdikleri toprakların hükümetin hazırladığı ...
Bayraklı’’da kadınlar iş öğreniyor!
Bayraklı Belediyesi yoğun olarak kadınların yararlanabileceği meslek kurslarını hayata geçirdi.’
Başkan Tartan’’dan anlamlı çağrı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençleri, emeklileri, kadınları ...
 
Çiğli’’de ’‘engeller’’ aşılacak
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’’de faaliyet gösteren Tüm Engelliler ...
Başkan Kürüm zabıta oldu!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Zabıta Müdürlüğü’’nde görev yapan ...
Şaraphane’’ye renk geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli kavşaklarından biri olan Şaraphane ...
 
İzmir’’in kanallarına 3.5 milyon liralık neşter
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 ilçede toplam 60 kilometre uzunluğundaki ...
Sakin Şehir’’de mandalina şenliği
İtalya'da Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’’nde sakin ...
’‘AK Parti İzmir halkıyla hesaplaşıyor’’
CHP İzmir Milletvekili Ayhan, KİK’’in iptal kararını İzmir'deki sosyal ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva