HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2009 Salı - 00:00

Aliağa-Menderes'te çalışmalar hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’’nin yürüttüğü Aliağa-Menderes arasındaki 80 km’’lik demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesi projesinde sona yaklaşılıyor.’

Aliağa-Menderes'te çalışmalar hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’’nin yürüttüğü Aliağa-Menderes arasındaki 80 km’’lik demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesi projesinde sona yaklaşılıyor.’
İspanyol CAF firmasının İzmir için ürettiği 33 set 99 vagondan tamamlananların testleri yapılmaya başladı. 80 kilometrelik hatta her gün yüzbinlerce İzmirli bu vagonlarla taşınacak
 
Milliyet Ege’’den Mustafa Yılmaz’’ın özel haberine göre, Karşıyaka tünelindeki istasyonlarda ray döşeme ve elektrifikasyon işleri yapımı sürerken, beş  hemzemin istasyonunda da çalışmalar hızla ilerliyor.
 
4 İSTASYON ŞUBAT’’TA BİTİYOR
Kuzeyde Turan-Salhane, Güneyde Esbaş-Sarnıç-Koşuyolu istasyonlarında da çalışmalar son aşamada. Kuzey Etabı’’nın 3,3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli üzerinde bulunan Naldöken - Alaybey - Karşıyaka - Nergiz’’den oluşan dört istasyonun, 8 Şubat 2010 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor. İstasyon imalat çalışmalarında Büyükşehir belediyesi planlandığı hızda ilerlerken; TCDD hat üzerinde Çiğli ve Bayraklı bölgelerinden başlayarak yeni ray döşeme çalışmalarına devam ediyor.
 

 
Bu arada hat üzerinde kullanılacak 33 setten oluşan 99 vagonun imalat çalışmaları da tamamlanmak üzere. Avrupa Yatırım Bankası kredisi ile 2008’’in Temmuz ayında sözleşmesi yapılan İspanyol CAF firmasının üretimini üstlendiği vagon setlerinin tamamlanmış olanlarının son testleri, firmanın ana üretim tesisleri olan İspanya’’nın Beasain şehrinde yapılmaya başladı.
Yaklaşık 123 milyon Euro’’ya malolacak setler; klima, sürekli kayıt yapan vagon için güvenlik kameraları, sesli anons sistemi, acil fren sistemi gibi ileri teknolojileri de barındırıyor. Belediye tarafından yapılan bütün istasyonlarda; yürüyen merdiven, asansör, acil çıkış kapıları, ilan panoları, yolcular için sesli uyarı sistemleri bulunuyor. Bu vagonlar her gün yüzbinlerce İzmirliyi Aliağa ile Menderes arasında taşıyacak. İspanya’’dan asıl vagonlar gelene kadar ise Aliağa-Menderes arasında Ankara ve Adapazarı TCDD  gar depolarında bekleyen 96  adet Kore menşeli Hyundai-Rotem (EMU) setleri hat devreye alındığında İzmir’’de hizmet verecek.
 
SÜRE UZATIMI İSTENDİ
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında yapılan protokolde, 15 Aralık 2009’’da bitmesi öngörülen inşaat çalışmaları yine yetişmedi. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’’nin inşaatı tamamlayamaması nedeniyle birkaç kez istediği süre uzatımı konusu tekrar gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi’’nin yeni bir süre uzatımı için TCDD’’ye başvurduğu belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son olarak yaptığı açıklamada Aliağa-Menderes hattında 2010 yılı Mayıs ayından itibaren vagonların çalışmaya başlayacağını açıklamıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak muhtarlarla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ilçedeki bütün mahalle muhtarlarıyla ...
Büyükşehir meclisinde metro tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde metro tartışması yaşandı. ’
Başkan Durak’’tan esnafa çağrı
Karşıyaka Belediye Başkanı, kriz yüzünden kötü günler geçiren esnafa birlik ...
 
İzmir 2010’’a hızlı giriyor!
Yeni yılda Opera binası, Teleferik ve Sosyal Yaşam Kampusü için ihaleye ...
İzmir’’in alev savaşçıları
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2009 yılında çıkan 5 bin 920 yangından ...
Homeros’’ta ’“Zaman Yolculuğu Projesi’” başlıyor
Bornova Belediyesi, Yeşilova Höyüğü’’nden sonra Homeros Vadisi’’nde ...
 
AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği
Büyük tartışmalara neden olan yarım kalan tünellerin tamamlanması için ...
Güzelbahçe’’de hükümete toprak isyanı!
Yıllardır üzüm ve zeytin yetiştirdikleri toprakların hükümetin hazırladığı ...
Bayraklı’’da kadınlar iş öğreniyor!
Bayraklı Belediyesi yoğun olarak kadınların yararlanabileceği meslek kurslarını hayata geçirdi.’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva