HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2011 Perşembe - 11:26

Van ve Diyarbakır'da 4 şehit

İlk acı haber Van'dan geldi. Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 1 asker, 2 köy korucusu şehit olurken, 2 korucu da yaralandı. Diyarbakır'da bugün polise düzenlenen saldırıda ise 1 polis şehit oldu.

Van ve Diyarbakır da 4 şehit

VAN - Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı. Yaralı koruculardan biri kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Yaralılar, bölgeye sevk edilen helikopterlerle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, kobra tipi helikopterlerin desteğiyle de geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.
 
İstanbul Ümraniye doğumlu şehit er Doğan Göçer'in Van'da yapılacak olan ilk törenin ardından memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyüne uğurlanacağı belirtilirken, şehit köy korucuları Bedri Esin ile Sabri Işıkal'ın cenazeleri de Çatak ilçesinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.
 
 ŞEHİT ER DOĞAN GÖÇER’İN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Çatışmada şehit olan er Doğan Göçer’in İstanbul Ümraniye’deki baba evine acı haber ulaştı. Görevli askerler, saat 00.30 sıralarında şehit er Göçer’in Ümraniye’deki baba evine gelerek acı haberi verdi. Oğullarının çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrenen Göçer ailesi sinir krizi geçirdi. Askeri görevliler acılı aileyi sakinleştiremeyince sağlık ekiplerinden yardım istedi. Şehit askerin annesi Fatma Göçer, babası Osman Göçer ve kız kardeşleri Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Haberi alarak hastaneye gelen şehidin amcası Ali Rıza Göçer, çatışmadan yaklaşık bir saat önce yeğeniyle görüştüğünü belirterek, "Yeğenimle akşam saat 19.00 sıralarında görüşmüştük. Kendisi 15- 20 gün içinde izne gelecekti" dedi.  Şehit er Göçer’in ailesinin hastanedeki tedavisi sürüyor.
  
DİYARBAKIR'DA POLİSE SALDIRI: 1 ŞEHİT
Diyarbakır kent merkezinde Yunus polis ekibine yönelik PKK saldırısında 1 polis şehit oldu, 1 polis ile 2 vatandaş yaralandı.
 
Olay merkez Sur İlçesi’nde saat 10.45’te meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de görevli Yunus ekibinde görevli 2 polis, motosikletin bakımı için gittikleri tamircide silahlı saldırıya uğradı. İşyeri önünde motosikleti tamirciye gösteren polisleri otomatik silahlı terörist taradı. Olayda 1 polis şehit oldu, yaralanan polis ile işyerindeki 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaçan teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emeklilik belgesini yaşlıların ayağına götürüyor
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli olanlara postayla gönderdiği aylık bağlandığını ...
KCK’ya İzmir’de şok darbe: 30 gözaltı
İzmir’de düzenlenen KCK operasyonunda 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.
Özüm: “Ülkemiz kazançlı çıkacak”
AB Bakanlığı Araştırma ve Dökümantasyon Başkanı Kayhan Özüm, AB’ye adaylık ...
 
YÖK'ten askerliğe ABD modeli
YÖK, üniversite mezunlarının askerlik sorununa çözüm bulmak için ABD’de ...
Barış Selçuk ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 12.’sini düzenlediği Barış Selçuk ...
Yine 'O' avukat
İzmir'de iş kazasında sakatlanan müvekkili Hakan Yılmaz adına açtığı tazminat ...
 
Erzincan 5.6’yla sallandı!
Erzincan'ın Refahiye İlçesi Cengerli mevkiinde saat 06.22'de Richter ölçeğine ...
Van'da çatışma: 2 şehit
Van'ın Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar ...
İzmir'de trafik kazası: 1 ölü
Bornova'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva