HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2011 Perşembe - 09:07

Yine 'O' avukat

İzmir'de iş kazasında sakatlanan müvekkili Hakan Yılmaz adına açtığı tazminat davasını kazanan ancak parayı Yılmaz'a vermeyen avukat K.K'nin, bir şehit ailesini de mağdur ettiği ortaya çıktı.

Yine  O  avukat

İZMİR - İş kazasında sakatlanan müvekkili Hakan Yılmaz adına açtığı tazminat davasını kazanan ve işvereni 95 bin TL tazminat ödemeye mahkum ettiren ancak tazminatı aldıktan sonra Yılmaz'a vermeyen avukat K.K'nin, aynı şekilde şehit ailesini de mağdur ettiği ortaya çıktı. Tunceli Hozat'ta asker arkadaşı tarafından kazayla vurularak şehit düşen Ayhan Canbaz'ın annesi Bahriye Canbaz, K.K'nin İçişleri Bakanlığı'na kazandıkları 29 bin liralık tazminatı tahsil etmesine rağmen kendilerine ödemediği iddiasıyla yargıya başvurdu.
 
ÜSTÜNE PARA ALDI
K.K hakkında "görevi ihmal" suçlamasıyla dava açılırken anne Canbaz, üstelik K.K'nin "Tazminatı tahsil etmem için harç ödememiz gerekiyor. Onu yatıracağım" diyerek kendilerinden üstüne para da aldığını öne sürdü. Gözü yaşlı anne, "Evladıma mı üzüleyim buna mı üzüleyim. Bize bir kağıda imza attırdı. Sonra da aldığı parayı bize vermedi. Biz nereden bilelim böyle bir şey yapacağını. Biz bu avukata güvenmiştik. İnsan tuttuğu avukatına da mı güvenemeyecek" diye dert yandı.
Olayla ilgili dava açarken önce başka bir avukatla anlaştıklarını ancak daha sonra bu avukatın davadan ayrıldığını dile getiren Bahriye Cambaz, "O, avukatlığı bırakınca onun yanında çalışan K.K'yle davayı biliyor diye devam etmeye karar verdik. Ancak, bu kişinin bizim için yatan parayı çektiğini öğrendik. Üstelik, bu avukat bizden, 'tazminat parasını alabilmek için harç yatırmamız' lazım diyerek ayrıca para aldı. Sonra öğrendik ki, meğer bu tür davalarda harç falan olmuyormuş. Oğlumuzu şehit verdik ve vatan sağolsun dedik ama bu vatanın avukatı tarafından mağdur edildik" dedi. Avukatla ilgili açtıkları davanın sürdüğünü dile getiren Cambaz, "Onun bizim için 'imza attılar' dediği evraklardaki imzaların incelenmesi sürüyor. Biz ona bir imza atmıştık ama bu parayla ilgili değildi" dedi.

Bu arada, İzmir Barosu'nun 2008 yılında bir şikayet üzerine Avukat K.K. hakkında disiplin soruşturması açtığı ve şikayetlere bağlı olarak Avukat K.K'ya kınama cezası verdiği ortaya çıkarken, K.K. hakkında baro tarafından üyelikten çıkarmak gibi daha ağır bir yaptırımı olan disiplin işlemi yapabilmesi için K.K'nin hakkında açılan davalarda alacağı cezanın kesinleşmesinin şart olduğunu dile getirildi.
 
"DAVA SONUÇLANSIN"
Yeni Asır'a açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Bekdaş, "Bu tür şikayetleri Disiplin Kurulu'nda değerlendirdiklerini belirterek, "Bu kurul baro yönetiminin dışında çalışan bir kurumdur. Bu avukat arkadaşın disiplinlik birden fazla durumu olduğunu biliyorum. Tabii disiplin soruşturmaları eğer varsa ceza davalarının da kesinleşmiş sonuçlarını yasa gereği beklemek zorunda. Çok üzücü bir durum olmakla beraber, maalesef meslek açısından kötü bir durum. Vatandaşların bu şekilde mağdur edildiğini iddia etmesi bile biz hukukçular açısından kaygı vericidir. Avukatlar müvekkillerinin haklarını savunmak için görev yaparlar" dedi
 
Görevi ihmaldan ceza aldı
Sakat kalan gencin tazminatını ödemeyen, şehit ailesinin tazminatını ödemediği iddia edilen Avukat K.K'nın, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı bir başka dava da ise 'Görevi İhmal' suçundan 5 ay hapis cezası aldığı ve bu cezasının 3 bin TL adli para cezasına dönüştürüldüğü de ortaya çıktı. Avukat K.K'nin yine müvekkili olan Ahmet Şiranlı, Hollanda'da çalıştığı yıllara ait kazancından yapılan kesintilerin iadesi ve emeklilik işlemleri için 4 yıl önce vekatletname ve 750 TL avukatlık ücreti aldığı ancak 4 yıl sonra kendisi adına başvuruda bulunduğu ve buradan gelen yazıyı kendisine iletmediğini iddia etmişti. Avukat K.K ise şikayetçi müvekkilinin kendisini İzmir'de işleri olacağı iddiasıyla velaketname verdiğini ancak ücret vermediğini belirterek suçlamaları kabul etmemişti. Ancak mahkeme heyeti, sanık Avukat K.K'nin şikayetçinin İzmir'de başka bir iş için verdiğini iddia ettiği vekaletname ilişkisini net olarak ortaya koyamadığı ve suçunun sabit olduğuna karar verdiği belirtildi.
 
Meslektaşına hakaretten de yargılanıyor
Sadece vekaletnamesini aldığı müvekkilleriyle değil aynı zamanda meslektaşlarıyla da davalık olan Avukat K.K hakkında meslektaşı N.T'nin şikayeti üzerine İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Avukat bayan N.T, kendisi gibi avukat olan K.K'nin İzmir 3. Aile Mahkemesi'ndeki yargılama esnasında verdiği dilekçesinde kendisiyle ilgili ağır ithamlarda bulunduğunu iddia edip, meslektaşı olan K.K'nin yargılanmasını ve cezalandırılmasını istedi. Bu davanın da sürdüğü bildirildi.(Ali Eyce/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan 5.6’yla sallandı!
Erzincan'ın Refahiye İlçesi Cengerli mevkiinde saat 06.22'de Richter ölçeğine ...
Van'da çatışma: 2 şehit
Van'ın Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar ...
İzmir'de trafik kazası: 1 ölü
Bornova'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.
 
İzmirliler yağmura hazırlıksız yakalandı
İzmir'e sonbaharın ilk yağmuru düştü. Yazlık kıyafetleri ile sokağa çıkan ...
Tire'de orman yangını
Tire'de çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
Kuyuda erkek cesedi bulundu
Bornova'da, kuyuda naylona sarılmış bir erkek cesedi bulundu. Üzerinden ...
 
Türkiye ve KKTC'den önemli adım!
Kıbrıs Rum kesiminin Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramak için sondaj çalışmalarına ...
Yağmur faciaya neden oluyordu
İzmir'de sıcak yaz aylarının ardından yağan ilk yağmur, kazaları da beraberinde getirdi.
Cumhurbaşkanı Gül'den PKK'lılara çağrı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “eve dönüş yasası” olarak bilinen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva