HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2011 Salı - 18:07

Van’dan İzmir’e uzanan bir dayanışma hikayesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van depreminde zor günler geçiren ve İzmir’e gelerek Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Aras ailesine yardım eli uzattı. Ailenin Van’da kalan ağabeyi Kılıçdaroğlu’nu arayınca İzmir’de seferberlik ilan edildi.

Van’dan İzmir’e uzanan bir dayanışma hikayesi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır devreye girdi. Ailenin İzmir’e getirilmesi için uçak biletleri alındı, hastanede ise teyakkuza geçildi, tedavi süreci başlatıldı.
 
Van’da yaşanan 7.2 ve 5.2 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye yaraların sarılması için çalışmalara devam ediyor. Deprem ile birlikte ortaya çıkan insan manzaraları ve acı dolu hayat hikayeleri gündeme gelirken Van’dan İzmir’e uzanan bir yardım hikayesi var ki duyanların yüreğini sızlatıyor. Van’daki depremde evi kullanılamaz hale gelen böbrek, tansiyon ve şeker hastası 51 yaşındaki Cahit Aras, uzun zaman hem hastalıkla hem de zor deprem koşulları ile mücadele etti. Depremin ardından eşi ev hanımı Süreyya Aras, oğlu Çağdaş ve kızı Aydan’ı alarak Van’ın Gevaş İlçesi’ne giden baba Aras, burada çadırda yaşamaya başladı. Havaların soğuması ve kötü koşullar nedeniyle emekliliğine neden olan hastalık tekrar kendini gösterdi. Geçirdiği şiddetli ağrı ve sancıların artması üzerine Van 100. yıl Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Aras, depremin yaşandığı ilde meydana gelen karmaşa ve sıkıntılı süreç nedeniyle yeterli tedaviyi alamadı. Diyaliz makinesine bağlanması gereken Aras’ın tedavileri aksadı, işlemler tam olarak yerine getirilemedi. Doktorların ‘bu konuda İzmir ve Antalya’da tedaviler daha iyi. İsterseniz oraya gidin. Hem böbrek nakli olmanız da kolay olur’ önerisinin ardından ailesini Van’da bırakarak İzmir’e geldi. Kızı ile birlikte yola düşen Aras, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldi.
 
Baba Aras’ın tedavisi başlayıp işlemleri tamamlanırken Van’da annesi ile birlikte akrabalarının yanında çadırda yaşayan 25 yaşındaki ağabey Çağdaş Aras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradı. Daha önce Kılıçdaroğlu’nun Van’ı ziyaretinde CHP Van İl Başkanlığı’nın etkinliklerine katılan Çağdaş Aras, CHP Genel Merkezi’ne telefon açarak durumu iletti. Depremin ardından kendisinin ve annesinin zor şartlarda yaşadığını, babası ve kız kardeşinin ise İzmir’de tedavi gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi tüm bilgileri aldı ve kısa zamanda iletişime geçileceğini söyledi.
 
AYTEN GÖREVLENDİRİLDİ
Çağdaş Aras’ın CHP Özel Kalem Müdürlüğü’ne bıraktığı notun hemen ardından ilk olarak partinin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aradı. Sorunu Van’dakilerin ağzından dinleyen Kayalıoğlu gerekenin yapılacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konudan haberdar edildiğini belirten Kayalıoğlu, İzmir İl Başkanlığı ile temasa geçti. Kayaloğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a Ege Üniversitesi’nde tedavi gören hastanın iletişim adreslerini verdi ve ilgilenilmesini istedi.
 
ÇALIŞMA BAŞLADI
Genel merkezden gelen talimatın ardından CHP İl Başkanı Tacettin Bayır hemen harekete geçti ve konuyla ilgili çalışma başlattı. İzmir’deki aileye ulaşan Bayır, durumdan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı da haberdar ederek ilgilenmesini istedi. Bayır, bir yandan işlemleri takip edip aileyle temas kurarken Sındır da Ege Üniversitesi yönetimi ile temasa geçerek sağlıklı ortamın ayarlanması için girişim başlattı. Yapılan çalışma sonrası şu anda yoğun bakımda müşahede altında tutulan Aras için yer ayarlandı. İstanbul’da bulunduğu için belediye bürokratları ile temasa geçen Sındır’ın talimatı ile Başkan Vekilli Kudret Yiğit aileyi iki kez ziyaret etti. Yoğun bakımda bulunan ve bilinci açık olan hasta ile görüşen Yiğit, daha sonra Sındır’a durum hakkında bilgi verdi. Öte yandan Bayır, Van’da yaşayan anne Süreyya Aras’ın İzmir’e gelmesi için de uçak bileti ayarladı. Uzun uğraşlar sonunda herkesin göç ettiği ilden İzmir’e gelen uçakta Perşembe gününe bilet bulabilen Bayır, anne Aras’ın İzmir’e getirecek. Bileti alınan anne Perşembe günü eşi ve kızına kavuşacak.
 
ÜZÜLME BİZ VARIZ
Gelişmeleri ve yapılan çalışmaları yakından takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra bizzat Van’da annesi ile birlikte çadırda bulunan Çağdaş Aras’ı aradı. Aras’ ile telefonda konuşan Kılıçdaroğlu, “CHP olarak depremde mağdur olanların yanındayız. Sen hiç üzülme. Gerekli talimatı verdim. Babanın sağlık durumunun ne olacağını İzmir’de merak etme. Oradaki arkadaşlarımız yakından ilgileniyor. Gereken neyse yapılacak” dedi. Konuşmasında Van’da gördüğü manzaradan bahseden Kılıçdaroğlu, “Partili olan olmayan herkesin yardımına koşuyoruz. Van’da herkes bizim kardeşimiz. Bize uzatılan elleri asla geri çevirmiyoruz. Kimse sahipsiz değildir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun daha sonra kurmaylarına ‘bana konuyla ilgili zaman zaman bilgi verin’ dediği de öğrenildi.
 
BABAMI BIRAKAMIYORUM
Babasının başında uykusuz günler geçirdiğini söyleyen 21 yaşındaki Aydan Aras, zor şartlarda kendilerine yardımda bulunan herkese teşekkür etti. Depremin yaşandığı zaman Van’da bulunan evlerinde ailesiyle birlikte oturduklarını söyleyen Aras, “Depremin olduğu zaman ailemle evdeydim. Evimiz birden sallanmaya başladı. Babamın rahatsızlığı olduğu için önce ona sarıldım. Daha sonra evimizin duvarları şiddetli sallantı nedeniyle yarıldı. Hepimiz çok korktuk. Kirada oturduğumuz evimiz şu anda kullanılamaz halde” dedi. Depremden sonra ailesi ile birlikte çadırda kaldıklarını daha sonra tedavi için babası ile Van’daki hastaneye oradan da İzmir’e geldiklerini söyleyen Aydan Aras, “Hastanede kontrol altına alınan babam dün şeker komasına girdi. Bir an olsun babamı kaybettiğimi sandım. İzmir’de kimsemiz yok. Van’da özel bir hastanede çalışıyordum. Son maaşım ile uçak bileti alıp İzmir’e geldim. İki gündür babamın başından ayrılamıyorum. Bana özel odaya geçeceğimi söylediler. Babam içerdeyken gözüme uyku girmiyor. Bana çok bağlı birisi. O yüzden bırakıp gidemiyorum. Yoğun bakımın kapısında sandalye üzerinde uyumak zorundayım” dedi. Babasının diyaliz, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklarının bulunduğu için sağlıklı ortamda kalması gerektiğini belirten Aras, “İzmir’de kimsem yoktu ama bize kucak açtılar. Neredeyse her dakika arayıp durum hakkında bilgi alıyorlar. Emeği geçenlere, bize yardımcı olanlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. Van’da annesi ile birlikte kalan ağabey Çağdaş Aras ise, evlerinin duvarının yıkık olduğu için birkaç eşyayı alabildiklerini geriye kalan tüm ev eşyalarının yıkık binada kaldığını söyledi.
 
İNSANLIK GÖREVİMİZ
AK Parti’nin Van depreminde sınıfta kaldığını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yapılan yardımın insanlık görevi olduğunu söyledi. Yoğun uğraşlar sonucunda Van’dan İzmir’e gelen uçakta yer bulabildiklerini ifade eden Bayır, “Sayın Genel Başkanım bu konuda bizi bilgilendirdi ve yardım etmemiz talimatını verdi. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Babasının yanında kalan kızımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da gayretiyle üniversite hastanesinde özel oda ayarlandı. Yoğun bakımdaki tedavi bittikten sonra hastamız odaya alınacak” diye konuştu.
 
HAZIRLIKLAR TAMAM
Durumun kendisine haber verilmesinin ardından Ege Üniversitesi Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekanı'nı aradığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Gerekli çalışmaları yaparak Van'dan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Depremin ardından belediye başkanı olarak Van Erciş'e gitmiştim. Orada durum gerçekten çok kötü. En çok da bebek ve çocuklar için üzülüyorum. Soğuk havalarda insanlar büyük sıkıntı çekiyorlar. Bir etkinlik nedeniyle İstanbul'daydım. İzmir'e döndüğümde konuyla bizzat ilgileneceğim. Genel başkanımız bu konularda çok hassas. Onun hassasiyeti bizi daha da kamçılıyor ve hassaslaştırıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Ailenin İzmir'e gelmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak'ta su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 17 Kasım 2011 tarihinde Alsancak ...
''Hapisteki yazarlar günü''nde Balbay'a mektup
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bugünün Hapisteki Yazarlar Günü ...
Peçeli baykuşların nesli tehlikede
Muğla'da kanadı kırık olarak bulunan ve tedavi için Medika- Vet Hayvan ...
 
Hastane hırsızını aksak yürüyüşü ele verdi
İzmir'de çeşitli hastanelerde refakatçi gibi davranıp doktor ve hemşirelerin ...
Karaoğlan sahibini öldürüyordu!
İzmir'de, 53 yaşındaki Emine Boz, yavruyken aldığı 2.5 yaşındaki 'Karaoğlan' ...
Kayınbiraderi bacağından vurdu, karısını kaçırdı
Menderes’te kaçırarak evlendiği eşinin doğum gününü kutlayan 30 yaşındaki ...
 
Kardeşinin kendini astığı yerde kendini astı!
İzmir'de, yaklaşık 1.5 yıl önce intihar eden gencin ablası 33 yaşındaki ...
Depremzede değil, esrar kaçakçısı
Kayseri'de kendilerini Van’dan göç eden depremzede gibi gösteren kişilerin ...
Zenginler de anlaşmalı boşanıyor!
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, ölen anne ve babalarının maaşlarını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva