HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2011 Salı - 15:42

''Hapisteki yazarlar günü''nde Balbay'a mektup

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bugünün Hapisteki Yazarlar Günü olması nedeniyle İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'a bir mektup yazdı. Mektubu facebook ve twitter'daki adreslerinde sosyal medya takipçileriyle de paylaştı.

 Hapisteki yazarlar günü nde Balbay a mektup

İZMİR - İşte Tartan’ın Balbay’a mektubu:
 
"Sevgili Balbay,
 
Bugün Dünya Hapisteki Yazarlar Günü… Bir ironi yapıp, gününü kutlasam mı, acaba?.. Ve tabii; Muharrem Erbey, Nedim Şener, Ahmet Şık ve Ragıp Zarakolu… Hapisteki yazarlar gününüzü…
 
Sözü suç saymak; insan’ı ve insana dair her şeyi yok saymaktır. İnsanları ya Tanrılar ve Kullar ya da Efendiler ve Köleler diye ayırmaktır… Oysa ki; insan olmak, söz’e koyulan her türlü sınıra karşı koymaktır ve karşı koymak olmalıdır.
 
Yazdığı için hapse giren yazarlar, hapiste de boş durmazlar... Yazıyorsun, üretiyorsun ve üretmeye de devam edeceksin. Biliyoruz. Biz de senin yazdıklarını okumaya devam edeceğiz. Ama, bu yetmiyor…
 
Bir yazında diyorsun ki;
 
“Hapis hayatında öğrendiklerimden biri de şu oldu:
 
Vücut kimyasının değişimi belki Einstein’ın ışık hızından bile çabuktur…
 
Bazen bir kuş sesi bütün kan dolaşımınızı değiştirir… Bir ılık rüzgâr içinizde fırtınaya dönüşür… Bir tutam bulut, binlerce metre yükseğe çıkartır… Hele elleri havada yüzlerce dostla buluşma! Katlar bunların tümünü…”
 
Ege Life dergisinin ekim sayısında, “Özlemleriniz nelerdir” diye sorduklarında şöyle yazmıştın: “Dolu salonlarda insanlara hitap etmeyi özledim. Onların gözlerinin içine baka baka bir şeyler anlatmak, o salonlardan tek yürek çıkmak ne güzel duygudur.”
 
Evet, biz de seni özledik. Gözlerinin içine bakmayı… Buluşmayı… Karşılıklı konuşmayı… Sesini duymayı…Buluşuncaya değin; sağlıcakla kal..."
 
71 GAZETECİ HAPİSTE
 
Türkiye'de 71 gazeteci hapiste, 10 bine yakın dava da sürmekte. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener, Ahmet Şık, Ragıp Zarakolu, Muharrem Erbey hapistesi yazarlardan.
 
Hapisteki Yazarlar Günü nedeniyle açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin yasal sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini belirtti.
 
Sertel, "10 bine yakın basın davası Türkiye'de sürmektedir. Bu acıdır ve yine çok acı olan gazeteciler tutukludur. Biz gazetecilere ayrıcalık sağlansın, gazeteciler yargılanmasın, gazetecilere ayrı statü sağlansın demiyoruz, demeyiz. Hukuka karşı boynumuz kıldan incedir. Ama uzun süren tutukluluklar hem aileyi, hem okuru hem gazeteciyi, hem onu okuyan binlerce okurun da cezalandırıldığı anlamına gelir" dedi.

Sertel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaretleri sırasında da bu konunun gündeme geldiğini belirterek, "Tutuklu yazarlar, gazeteciler içinde milletvekili seçilen gazeteci Mustafa Balbay, Mehmet Haberal gibi bir televizyon kuruluşu sahibinin olması mecliste bir eksikliktir. Sayın meclis başkanımız Cemil Çiçek bizi kabul etti. Kendisine de aynı görüşü aktardık aktarmayı da sürdüreceğiz. Bizi haklı buldu. Mesleki dayanışma içinde hareket ediyoruz. Siyasi düşüncelerimiz bir yana hangi siyasi düşünceden olursa olsun düşüncesinden ve yazdıklarından ötürü ifade özgürlüğünden ötürü kim cezaevinde ise biz hemen onun yanındayız. Yüz kızartıcı, başı öne eğdirici ve kötü suçlardan yargılananların ise tamamen karşısındayız'' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Peçeli baykuşların nesli tehlikede
Muğla'da kanadı kırık olarak bulunan ve tedavi için Medika- Vet Hayvan ...
Hastane hırsızını aksak yürüyüşü ele verdi
İzmir'de çeşitli hastanelerde refakatçi gibi davranıp doktor ve hemşirelerin ...
Karaoğlan sahibini öldürüyordu!
İzmir'de, 53 yaşındaki Emine Boz, yavruyken aldığı 2.5 yaşındaki 'Karaoğlan' ...
 
Kayınbiraderi bacağından vurdu, karısını kaçırdı
Menderes’te kaçırarak evlendiği eşinin doğum gününü kutlayan 30 yaşındaki ...
Kardeşinin kendini astığı yerde kendini astı!
İzmir'de, yaklaşık 1.5 yıl önce intihar eden gencin ablası 33 yaşındaki ...
Depremzede değil, esrar kaçakçısı
Kayseri'de kendilerini Van’dan göç eden depremzede gibi gösteren kişilerin ...
 
Zenginler de anlaşmalı boşanıyor!
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, ölen anne ve babalarının maaşlarını ...
Türkiye'ni ilk uzay fakültesi Ege'ye kuruluyor
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu yıl Selçuk'ta ...
'12 Eylül'de Mehmet Ağar işkencecimdi'
Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri 12 Eylül soruşturması kapsamında ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva