HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2013 Cumartesi - 17:36

Vali Toprak’tan ilk açıklama: Kocaoğlu’na ne yanıt verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP İl Örgütü tarafından düzenlenen Diren Ağaçlı Yol eyleminde Sümerbank arazisi üzerinden yaptığı sert açıklamalara ve ‘Ölmüş eşek kurttan korkmaz’ çıkışına Vali Mustafa Toprak’tan ilk yanıt geldi.

Vali Toprak’tan ilk açıklama: Kocaoğlu’na ne yanıt verdi?

İZMİR – İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'e dünya ölçeğinde Ege Uygarlıklar Müzesi yapacağını belirterek, kimsenin buna karşı çıkamayacağını söyledi.

Vali Toprak, gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisiyle ilgili açıklamalarını değerlendirmesini istemesi şöyle konuştu: "Biz buraya çalışmaya geldik. Şimdi Bakanımızla da görüştük. Kente yakışır bir Ege Uygarlıklar Müzesi'nin yapılması için herkesin gayreti var. İzmir, İzmirli bunu hakediyor. Bu konuda tartışmaya gerek yok. Hastalıklarımızı depreştirmeyelim. Kültür ve Turizm Bakanlığımız dünya ölçeğinde İzmir'e Ege Uygarlıklar Müzesi'ni yapacak. Kimse buna karşı çıkamaz.

Hiçbir İzmir'i, Türkiye'yi, dünyayı seven insan karşı çıkamaz. O tartışmaların içine bizi sokmayınız. Önemli olan İzmir'e gelen 1,4 milyon turist sayısını acaba 10 milyona nasıl çıkarırız. Bu gayreti sarf etmeli ve bunu konuşmalıyız. 40 bin olan yatak sayısını 100 binlerin üzerine çıkarmak önemlidir. Beni ve sayın başkanı karşı karşıya getirecek söylemlere ben girmem. Kendisine de girmemesini salık veriyorum. Olması gereken İzmir'e hakettiği ölçüde tüm kurumlarımızın katkısıyla, güzellikleri buluşturabilmemizdir. Bunun dışında bir pozisyon almamız da mümkün değildir." (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut Esat ASLAN 27 Ekim 2013 Pazar 09:05

İzmir'in ihtiyacı olan MEGA MÜZE'dir. Bunu EGE UYGARLIKLAR MÜZESİ ile sınırlamak doğru değildir. Temel yanlış atılırsa bina da yanlış olur. Bu nedenle İzmir'in ihtiyacı olan MÜZE'den ne anlaşıldığı açıkça ortaya konulmalı ve kamuoyunda tartışılmalıdır. 9 ay sonra İzmir'e seçim için gelen Sn. Bakan'a da bu konu iyi anlatılmalı. Aksi halde nafile çaba...

Yorumu oyla      11      6  
Ertuğrul Özkan 27 Ekim 2013 Pazar 08:13

Bunlarda yalan mübah. Hem İzmir'e GAVUR derler...hem de seçimde oy alabilmek için her türlü sahtekarlığı yaparlar. Utanmaları da yok bunların.Bunların hayatı kandırmaca ve yalan üzerine kurulu.Bunlar TC Devletinin değil TAYYİB'in valileri.

Yorumu oyla      12      7  
miisafiir 27 Ekim 2013 Pazar 00:11

20.45 400 milyona fuar alanı yapan belediye müze yapar herhalde.kredi notu çok yüksek.gitti vapurlara 130milyon avro buldu geldi.tramvayların anlaşması da tamam.izbana yaklaşık 1 milyar harcadı.müze çerez gelir.

Yorumu oyla      11      6  
MÜZEYİ KİM YAPACAK? 26 Ekim 2013 Cumartesi 22:41

EXPO nedeniyle bile İzmir'e gelmemiş olan Bakan mı bu müzeyi yapacak? Bu arziyi al takke ver külah satacaklar. ağaçlı yolu AVM ve Residans olark satn bunlar değil mi?Alsancak stdını AVM yapmaya kalkmadılar mı? Bir de Belediyeye bakın. Havgazı Fabrikasını bir kültür merkezine çevirdi. Eski troleybüs deposunu Türkiyenin en nitelikli konser salonu olan Adnan Saygun Salonunu yaptı. İnciraltındaki eski Dalyanı Kent Ormanı olarak Halka kazandırdı.

Yorumu oyla      13      7  
Suleyman 26 Ekim 2013 Cumartesi 22:39

Show yapti sende atladin:)

Yorumu oyla      11      5  
TC partizan 26 Ekim 2013 Cumartesi 21:27

AAZİZ KOCAOĞLUNUN KIZGINLIĞI SAYIN VALİNİN Kemeraltını eşkiyadan. İşportadan temizlemesi sayın Aziz Kocaoğlunun pek hoşuna gitmeyişndendir..Bir İzmirli olarak sayın valiye bu hizmetinden dolayı teşekkürlerimizi burdan iletiyorum...

Yorumu oyla      15      7  
EGE MEDENİYETLER MÜZESİ... 26 Ekim 2013 Cumartesi 20:45

ULUSLARARASI...Boyutta bir yatırım. Bu projeyi Yapmaya İZMİR BŞB nin gücüde yetmez imkanlarıda...Mutlaka KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIGI TARAFINDAN SÜRATLE YAPILMASI LAZINM...Hiç kimse olayı EGİP,BÜKMESİN. yAPILAN YATIRIM Tüm İZMİRİ,EGEYİ,TÜRKİYE Yİ Kapsıyor...İZMİRDE Yapıldıgına göre Elbetteki Bakanlık adına PROJEYİ SN. Valimiz Yürütmektedir...

Yorumu oyla      24      27  
behcoo 26 Ekim 2013 Cumartesi 19:58

Bakanlık önce bitmesi yılan hikayesine dönen Bornova'daki İzmir Kültür Merkezi'ni bitirsin!!! bitmeyen projeler çöplüğüne döndürmeyin şehri..

Yorumu oyla      37      19  
antikapitalist 26 Ekim 2013 Cumartesi 18:27

İzmir valisi siyasete soyundu galiba..Devletin maaşlı memuru İzmirin seçilmiş başkanına laf yetiştirmeler belediye meclisinin kararlarına yok sayarak sümerbank arazisini yandaşlarına peşkeşe uğraşmalar...Yerel seçim iple çekiyoruz İzmir bunlara öyle güzel bir tokat atacak ki.....

Yorumu oyla      42      27  
TC DEMOKRAT 26 Ekim 2013 Cumartesi 18:06

Sayın Valimiz, Son 10 Yıldır Kemeraltında İşportacılara Karşı Hiç Bir Şey Yapmayan B.Ş.B.si Ve Konak Belediyesine,İşportacılarla Nasıl Mücadele Edilirmiş Dersi Vermiş Olup,Kendisine Sonsuz Teşekkürlerimizi Sunar,Bu Konuda Göerevlerini Yerine Getirmeyen Her İki Belediye Başkanınada Bir Dahaki Dönem İçin Boşuna Hayal Kurmamalarını Temenni Ederiz.

Yorumu oyla      42      33  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve temel atıldı: Ödemiş hayvancılığın merkezi oluyor
Hayvan Pazarı’nda kurulacak dev et entegre tesisinin temeli törenle atıldı.
Kocaoğlu yine bombaladı: Akay, Hotar’a ve Ankara’a sert mesajlar
Ödemiş Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında temeli atılan Et ...
Gaziemir tiyatroya doyacak: İlk oyun Arap Abdo
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatrosu arasında imzalanan protokol ...
 
CeBIT’te Seferihisar rüzgarı
Seferihisar Belediyesi, İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 24 – 27 Ekim tarihleri ...
Foça’ya yeni soluk: Denizkent Sosyal Tesisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Foça Belediyesi tarafından ...
İzmir'in gururu Solak: Olumlu oyu en çok artan başkan!
İstanbul Üniversitesi, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) ve CeBIT ...
 
Bornova’da engelleri kaldıracak araştırma!
Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon liralık yatırımla ilçedeki bütün yolları, kaldırımları ...
CeBİT’te Karşıyaka esintileri
Avrasya’nın en büyük bilişim ve teknoloji fuarı CeBİT Bilişim Fuarı’na ...
Kocaoğlu esti-gürledi: Ölmüş eşek kurttan korkmaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu meydan okudu. Başta İzmir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva