HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2013 Cumartesi - 15:15

Kocaoğlu yine bombaladı: Akay, Hotar’a ve Ankara’a sert mesajlar

Ödemiş Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında temeli atılan Et Entegre Tesisi’nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vites yükseltti! ‘Ölmüş eşek kurttan korkmaz’ çıkışıyla Cuma gününe damga vuran Kocaoğlu özel idare malları ve yeni karayolları tesisi üzerinden merkezi idareyi vururken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın açıklamalarına da sert yanıtlar verdi.

Kocaoğlu yine bombaladı: Akay, Hotar’a ve Ankara’a sert mesajlar

İZMİR – CHP İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘Diren Ağaçlı Yol’ yürüyüşünde Vali Mustafa Toprak ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan’a sert mesajlar gönderen, ‘Ölmüş eşek kurttan korkmaz’ sözleriyle gündeme damga vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş’teki Et Entegre Tesisi temel atma töreninde de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in her ilçesine siyasi ayrım yapmadan eşit hizmet götürdüklerini ifade ederek, 9,5 yıl önce yerelde kalkınmayı sağlamak, 4 milyonu aşkın insanın lokmasını büyütmek, gençlere iş bulmak, üretimi artırmak ve hizmet sektörünü geliştirerek İzmir’i hak ettiği yere taşımak üzere 500 projeyle yola çıktıklarını söyledi.

HAYAL PROJELERİN PEŞİNDE KOŞMADIK
Büyükşehir Belediyesi bütçesini kente ve kentliye geri dönecek şekilde harcayarak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Yeni bağlanan ilçelerimizde de yapılabilecek ne varsa, siyasi ayrım gözetmeden destek verdik. Küçük Menderes için neler yaptığımızı ve yapacağımızı gösterdik. Ödemiş’te otogar, toptan hal tesisleri için de destek verdik. Bunlar bir kentin olmazsa olmazları. Zorunlu yapılması gereken işler. Hayal projeler peşinde koşmadan, paranın kuruşunu nereye harcamamız gerektiğini bilerek çalışmaları sürdürüyoruz. Hayvanlarımız bu tesiste değerlendirilecek ve tüketiciye ulaştırılacak. Büyükşehir'e düşen belediye hizmetlerinin tamamını tamamlamayı düşünüyoruz. Bunu yapacak itibarımız ve donanımımız var” diye konuştu.


 
SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ KAPATTILAR
Konuşmasına “Yüreğimi inciten bir konuyu da paylaşmak istiyorum” diyerek devam eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bundan 15 sene önce Tahtalı Havzası'nda, Tansaş’ın tamamı bizim iken Hazine’den 100 dönüm arazi tahsis ettik. Tahsisin bitmesine yakın arazinin satın alınmasını istedik ve 6,5 milyon lira fiyat önerdik. Milli Emlak bizden 27,5 milyon lira para istedi. ‘Bunu alamayız üstündeki yapıyla birlikte size bağışlıyoruz’ dedik. Onlar aldılar bu tesisi kapattılar ama İzmir’in bu tesise ihtiyacı var. Öyle yüksek fiyat çektiler ki, kimsenin alması, çalışması mümkün değil. Hem sektörün hem de tesisin önünü kapattılar. İzmir bu ülkenin üçüncü büyük kenti değil mi? Bu nasıl bir bakış, nasıl bir nazar?” dedi.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu kent gündemine ilişkin düşüncelerini açıkladığı konuşmasına şöyle devam etti:


İZBAN’IN YÜZDE 85’İNİ BİZ YAPTIK
“İktidar Partisi’nin il başkanı beyanat vermiş. Aliağa-Menderes Raylı Sistem’in yüzde 70’ini biz yaptık, belediye yüzde 30 yaptı’ diyor. Bu projenin temeli 2006’da atıldı. Biz de TCDD de devlet kurumu. Harcamalarımız belgeli. 10 liraya 10 bin lira diyecek halimiz yok. Evraka dayalı, ben bu temeli attıktan sonra, kim kaç para harcadıysa evrakıyla birlikte çıkartacak. Yüzde 85’ini İBB harcadı. Yüzde 15’ini TCDD harcadı. Bunun aksini söylemek bilgi kirliliği, milletin kafasını bulandırmak, yanlış bilgi ve toplumu yanılmak demek. Siyasetçinin toplumu yanıltmak gibi bir görevi yok. Siyasetçi örnek olmak durumunda...”
 
ÖZEL İDARE’NİN MALLARI ÜZERİNDEN OYUN OYNANIYOR
“İzmir İl Özel İdaresi'nin gayrimenkulleri var. Bu servetler yerel servettir. İzmir'in sermayesidir ve İzmir'in kalkınmasına ayrılması gerekmektedir. Sümerbank arazisi çok önemli bir arazi… Önce okul yaptılar. Şimdi de müze yapılacak deniyor. Ben müzeye karşı değilim. Müze yapılmasın demiyoruz. Her türlü desteği veririz. Vali Bey, buraya müze yapacağını söylüyor. Kalkacak, bu müzeyi Kültür Bakanlığı yapacak. ‘Maliyeti bu, finansmanı bu, TOKİ’ye arsa vereceğim, o da yapacak’ diye müze yapılmaz. Bizim buna ihtiyacımız var. Bunu yapmaya da hazırız. Müze yerini Kadifekale’de zaten kamulaştırıyoruz. Burada gizlenen bir şey var. Buranın planlarını biz yaptık. 40 bin metrekare otel yapılabilecek arsa var. Bu arsanın değeri çok yüksek... Sümerbank arazisi diye, müze yapılacak diye, bütün hedef, güzelim gayrimenkulu satmaktır. Belediye Başkanlığım sürecince bir liralık gayrimenkul satmadım. Bir lira kimseden hibe almadım. Yol, kültür merkezi, kavşak ve mezar yapmak için 800 milyon liralık arsa kamulaştırdım. İl Özel İdaresi’nin 3,5 milyar liralık malına göz dikilmiş durumda. Bu mal satılmak isteniyor, bitirilmek isteniyor ve bu mal üzerinden her türlü oyun oynanıyor.”
 
BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ
Tapusu Büyükşehir Belediyesi’nde ait Bayraklı’daki 100 dönüm arazinin Karayolları’na verilmek istendiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Mal sahibi biziz. Milli Emlak, buranın mera olduğunu söyleyerek elimizden aldı. Sonra burası mera alanından çıktı. Tahsisini istedik,  ancak öncelik sırasının Karayolları’nda olduğunu söylediler. Benim tapulu mülküm. El insaf, tapulu mülkümü verin bari kardeşim! Karayolları, bölge binasını ve şantiyesini sattı. Sonra gelecek Büyükşehir Belediyesi’nin 100 dönümlük arazisini ‘meraydı, aldıydın- verdiydin’ diye gasp edecek. Böyle devlet yönetilmez. Böyle millet yönetilmez. Böyle ekonomi olmaz. Bu gidiş, gidiş değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tapusuyla oynayan, gariban vatandaşı ne yapar? Dikkatli olmak zorundayız. Bu ülkede, tarımın kalkındırılmasından yanayım. Tarımı her gün biraz daha çökertiyoruz. Yarın bağdaya da muhtaç kalacağız. Böyle verimli topraklarda tarım kalkındırılmaz mı? İhracat rekorları kırılmaz mı?” diye konuştu.
 
ÜRETMEDEN HUZUR GELMEZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sınırları dahilinde tarımın kalkıması için tüm yatırımları yapmaya amade olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, Türkiye’nin kalkınması için izleyeceği yolu şöyle açıkladı: “Bugüne kadar yaptıklarımızın hepsini biliyorsunuz. Tarımın kalkınması, hayvancılığın, bu insanın, bu ülkenin kalkınması için yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesi tarımın kalkındırılmasıdır. Tarımın kalkındırılması son derece ucuzdur. Tarımcı zaten direniyor, biraz sırtını sıvazlamak ve teşvik vermek yeterlidir. Ben bunu Küçük Menderes’te yaptım. Büyükşehir Belediyesi bütçesinden verdiğim paranın da öyle uzun boylu bir değeri yoktur. Devlet bütçesinde hiç yoktur. Bu ülke tarımda, sanayide hizmet sektöründe, turizmde, kültürde sanatta top yekün üretmek zorundadır. Üretim politikasının düzenlemesi gerekmektedir. Biz üretmiyoruz. Biz arazi, gayrimenkul satıyoruz, borçlanıyoruz. AVM yapıyoruz. Üretmeyen devlet ve millet büyüyemez, gelişemez, artı değer üretemez, refah düzeyini arttıramaz. Bizim hükümet politikamızın, devlet politikamızın üretim eksenli olması gerekmektedir. Emek sistemiz çarpıktır. Bir taraftan emekçi vatandaş, işçi manda kasalı taşeron denilen adamlara asgari ücretten teslim edilmiştir. Hayat hakkı, yaşam hakkı, mücadele hakkı yoktur. Kölelik düzeni vardır. Bir tarafta da  657 yasaya tabi olanlar ve devlet işçisi olanlar, toplu sözleşme hakkı alanlarda bu ülkenin üretimini engelleyecek kadar yüksek ücret almaktadır. Korkunç bir dengesizlik var. Her milletin, her ilimin emek saatine verebileceği para bellidir. Başta iktidar ve muhalefet partisi olmak üzere bu emek politikasını düzeltmek zorundadır. Ne sendika ağalarına, manda kasalı taşeronlara vatandaşı teslim etmemek gerekmektedir. Bu 3 konuda karar verildiği müddetten itibaren Türkiye Cumhuriyeti 5 senede kendini toparlar. 10 senede dünyanın en önemli üreten ve zengin ülkelerinden bir tanesi olur. Bunları yaparsak zaten barış gelecektir. Bunları yaparsak, güçlenirsek zaten Ortadoğu’daki oyunların aleti olmayız. Barış güçten, üretmekten gelecektir. Mutluluk, huzur oradan gelecektir. Biz bunun davanın peşindeyiz, bunun için çalışıyoruz, bunun için sizlere layık olmak istiyoruz. ”


 
BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMEZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımlara da değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de 2 dönem milletvekilliği yapmış, şimdi İktidar Partisi’nin Başkan Yardımcılığı görevini yürüten sayın Nükhet Hotar bir açıklama yapmış. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi yardımlaşmaya, kömüre karşıydı, şimdi odun dağıtıyor’ dedi. Sadece benim zamanında değil, Piriştina döneminden bu tarafa bayramda, ramazanda, dar günde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz. Hem erzak dağıtıyoruz, hem para yardımı yapıyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğü’nün budamak için kestiği odunları sobaya girecek şekilde kesip dağıtıyoruz. Bunu yıllardır yapıyoruz. Ama bunun reklamını yapmıyoruz. Bizim dinimizde, bir elin verdiğini diğer el görmez. Biz buna inanıyoruz. Yardımın reklamı olmaz. Muhtaç insana yardım etmek insanlık görevidir, belediyenin görevidir.  Bir çuval parçası içinde odun görmüşler, oradan siyaset yapıyorlar. Siz Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’de ne yaptığını bilmiyorsanız benim size söyleyecek hiçbir lafım yok. Allah yolunuz açık etsin. Ama İzmir’den ırak etsin. Çünkü İzmir’i bilmiyorsunuz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış sakarya 27 Ekim 2013 Pazar 19:54

büyük başkan bornova belediyesi felaket sayın il başkanım vede size önemle rica ediyorum... partimizi kaybetmesin ne olursunuz...

Yorumu oyla      11      5  
izlş ÇALIŞANLARI 27 Ekim 2013 Pazar 13:47

artık yeter ekibinizi alın ve gidin artık

Yorumu oyla      15      7  
Hakkı 27 Ekim 2013 Pazar 11:08

Elvada şaşalı günler elveda......

Yorumu oyla      15      6  
ziyaretçi 27 Ekim 2013 Pazar 02:49

sümerbank arazisi belediyeye devredildi diyelim.siz oraya yapacağınız ne olursa olsun halkı yararlandırmazsınız .kendi toplantılarınızı balolarınızı yaparsınız.halk karşıdan bakar önünden geçerken o kadar

Yorumu oyla      15      6  
izmir 27 Ekim 2013 Pazar 02:48

sayın kocaoglu kavga etmeyi bırakında bir gün bornovadan metroya binin bornovadan .camdan eskimiş camları kırık köhnemiş kullanılmayan atıl sekılde duran yapıları görün izmirin ne kadar eskidiğini görün artık.çokmu zor yeni imar planıyla oraları değerlendirmek.ama olmaz rant oluşur insanlar zenginleşir diyilmi

Yorumu oyla      14      5  
murat 27 Ekim 2013 Pazar 02:27

Ağzına yüregine sağlık başkan

Yorumu oyla      13      8  
alper 26 Ekim 2013 Cumartesi 23:12

Başkan olmak bazı önemli şahsiyetlerin adını zikrederken nezaketsizlik boyutunda siyaset yapma hakkını vermez sana.Ama nekadar hırçınlaşıp çirkinleşsenizde izmirli artık siz ve olmayan hizmetinize oy vermeyecek. Geçmişler olsun.

Yorumu oyla      14      5  
26 Ekim 2013 Cumartesi 22:18

Anadan babadan değil yedi sülaleden izmirliyiz, bir oyun var aday olursa aziz bey olmazsa yine CHP ye. Kıskananlar çatlasın

Yorumu oyla      12      8  
26 Ekim 2013 Cumartesi 22:02

Keşke baştan beri böyle olsaydın Sayın Başkan nicli arkadaş okadar güzel anlatmışsınki teşekkürler

Yorumu oyla      12      7  
emre gültekin 26 Ekim 2013 Cumartesi 20:54

bir bitişin hüzünlü hikayesi.

Yorumu oyla      48      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir tiyatroya doyacak: İlk oyun Arap Abdo
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatrosu arasında imzalanan protokol ...
CeBIT’te Seferihisar rüzgarı
Seferihisar Belediyesi, İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 24 – 27 Ekim tarihleri ...
Foça’ya yeni soluk: Denizkent Sosyal Tesisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Foça Belediyesi tarafından ...
 
İzmir'in gururu Solak: Olumlu oyu en çok artan başkan!
İstanbul Üniversitesi, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) ve CeBIT ...
Bornova’da engelleri kaldıracak araştırma!
Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon liralık yatırımla ilçedeki bütün yolları, kaldırımları ...
CeBİT’te Karşıyaka esintileri
Avrasya’nın en büyük bilişim ve teknoloji fuarı CeBİT Bilişim Fuarı’na ...
 
Kocaoğlu esti-gürledi: Ölmüş eşek kurttan korkmaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu meydan okudu. Başta İzmir ...
Karşıyaka’dan 90. yıla özel dev zeybek gösterisi
Karşıyaka Belediyesi’nin dev Halk Dansları ekibi “Cumhuriyet Bayramı” ...
Yabancı eğitmenlerden Şenol’a ziyaret
Comenius Projesi kapsamında Danimarka, Bulgaristan, İtalya ve İspanya’dan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva