HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2013 Cuma - 14:19

Kocaoğlu esti-gürledi: Ölmüş eşek kurttan korkmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu meydan okudu. Başta İzmir Valisi Mustafa Toprak olmak üzere kamu kurumlarının temsilcilerine mesaj gönderen Kocaoğlu, “Ölmüş eşek kurttan korkmaz” dedi.

Kocaoğlu esti-gürledi: Ölmüş eşek kurttan korkmaz!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adeta patladı.

Özelleştirme İdaresi tarafından satılan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait alan nedeniyle CHP tarafından organize edilen eyleme destek veren Kocaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a sert sözlerle yüklendi. Toprak’ın siyaset yaptığını söyleyen Kocaoğlu, “Hemşerilerimiz yetki verdiği müddetçe kimseyi dinlemeyiz. Biz hesabımızı 397 yılla zaten veriyoruz. Bunu herkes bilsin ki ölmüş eşek kurttan korkmaz” dedi. Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme ile ilgili de, “Nerenin adayı belli ki ben adaylık açıklaması yapayım. Süreci izliyorum” dedi. Kocaoğlu, Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan’ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi.


 
İlk olarak gazetecilerin Ankara ziyareti ile ilgili sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, “Ankara ziyaretim yanlış algılandı ve farklı yorumlandı. Esas olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için ittim. Fuar alanındaki ÇED sıkıntısını sayın müsteşar beyle görüştüm. Bir de Körfez’e TCDD ile yürüttüğümüz projede bir sınır tashihi vardı. Bu iki konuyu görüştüm. Bugün yarın hallolacağını düşünüyorum. İşin geciktiğini onlar da kabul ettiler. Ankara’ya çok seyrek gidiyorum. Oradan da sayın genel başkandan randevu aldım. İzmir’i ve seçim sürecini konuştuk. Tamamen genel çerçevede bir değerlendirme oldu. Bir de İktisat Kongresi ve Engelsiz Kongresi’ni konuştuk. Adaylık konumunda bir şey konuşmadık. Benim tutumum belli. Süreç devam ediyor. Sayın genel başkana, İzmir ile ilgili bilgilendirmeleri yaptım” dedi.
 
HERKES ANLAYIŞLA KARŞILAMALI
Kocaoğlu adaylık açıklaması konusundaki beklenti ile ilgili de, “Aday olmam konusunda beklenti var. Hak veriyorum ama şöyle bir düşündüğümüzde, nerenin belediye başkanı belli? Hiçbir yerin belli değil. Süreci izlemek de en doğal hakkımız. Daha da çok süre var. Bunun görmek istiyoruz. En doğal hakkım… Süreç içinde bu kararı vermenin doğru olacağına inanıyorum. Böyle bir strateji yürütüyoruz. Bunu herkes anlayışla karşılamalı. Yoksa herhangi bir problemimiz yok. Bunun olması için İzmir kamuoyunda farklı sinyallerin gelmesi gerekir. Kimsenin önünü kapamıyoruz. Herkes çalışmasını yapıyor. Farklı bir değerlendirme olursa ona da açığız. Aklımdan geçen bir açıklama süreci yok. Nihai kararı ne zaman açıklayacağımızı bilmiyorum” diye konuştu.
 
“ZATI MUHTEREM…”
İzmir’deki yapılaşmayı ve kentsel dönüşüm konusunu eleştiren Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan’a da tepki gösteren Kocaoğlu, açıklamalarına ateş püskürdü. Kocaoğlu zaman zaman İzmir’in Mogadişu’ya benzeten Yaşacan’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kocaoğlu,  “Sayın Kentsel Dönüşüm İl Müdürü, devlet memurudur. 657 sayılı yasaya tabidir. Bu zatı muhterem İzmir’e geldiğinden bu tarafa herkese akıl öğretmekte, herkesle konuşmakta, İzmir’in sağına soluna belli yaftalar takarak İzmir vatandaşının kafasını karıştırmaktadır. Gecikmesine rağmen 8 yerde onay aldık ve çalışmalarımız sürüyor. Bizim uyguladığımız 5393 sayılı yasa insana, insan haklarına, demokrasiye, gayrimenkul hakkına saygılı olan ve uzlaşmacı bir yöntem taşıyan yasadır. Bayraklı ve Uzundere’de uzlaşma görüşmeleri bitme noktasında. Aktepe- Emrez’de tespit çalışmaları sürüyor. Ege Mahallesi’nde planlama ve proje çalışmaları bitti. Ballıkuyu da aynı şekilde. Onların uyguladıkları yeni çıkan 6306 sayılı yasa, müteahhidin, vatandaşın gayrimenkullerini sahiplenmesini getiriyor. Vatandaşın aleyhine kullanılacak bir sürü madde var. Dayatmacı bir yasa. Ve bu sayın muhterem il müdürü bu yasa ile kent dönüşümü yapıyor. Eğer elinde bir meziyet, işbilirliği varsa, kendisi o ceberut yasayla kent dönüşümünü yapsın. Bize söz söylemeye TC’de kimsenin hakkı yoktur. Kadifekale heyelan bölgesinde belediye bütçesinden 250 milyon lira para vererek, TOK’nin vermediği daireleri de alarak kent dönüşümü yaptık. Bu konuda hiçbir cepheden, hiçbir Allahın kulu bir şey söyleyemez. Bu il müdürü siyasete çok hevesliyse, devletin değil, hükümetin, hatta bakanın bürokratıysa, ona tavsiyem istifa etmesi ve siyaseti yapması. Biz devlet memurluğundan siyasete geçmedik. Aday olur, gelir seçim kazanır. Bir bürokratın yüzde 56,7 oyla seçilen bir büyükşehir belediye başkanına kent dönüşümü öğretmeye, akıl vermeye ne haddi vardır, ne hakkı vardır. Herkes haddini bilmek zorundadır. Artık bürokratlar, hükümetin ve iktidar partisinin milletvekillerinin bürokratı haline gelmiştir” dedi.


 
SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK!
Kocaoğlu İzmir’in zaman zaman gündemine gelen ve 13 yıldır boş duran Basmane Çukuru hakkında da konuştu. Kocaoğlu, “Basmane çukurunu o hale getiren geçmiş belediye başkanımız sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Ben eski belediye başkanlarına söz söylemedim. Yine de söylemem ama bıçak kemiğe dayanırsa kime ne söyleyeceğimi çok iyi biliyorum. Orada biz gerekli ilaçlamaları yapıyoruz. Hukuki sorun var. Vali bey’in, ‘Büyükşehir’in görevi’ demesine gerek yok. Büyükşehir belediyesi görevini biliyor. Aynı vali beyin, Sümerbank arazisinde ‘Yasayı uygulayacağım. Ben kanunları uygularım’ diyerek, oranın müze olacağını söylemesi, sadece tek başına hüküm vermesi bu kentin doğasında yok, geleneğinde yok, yönetiminde yok. İl genel meclisinin, özel idarenin malları yerel sermaye ve servettir. Bunu lise mezunu çocuk bilir. Devlette bürokrat olmaya gerek yoktur. Ona rağmen burada, oranın müze olmasına karşı çıkan kimse yoktur. Müze bu işin örtüsüdür. Bunu Vali Bey de çok iyi bilmektedir.  Orada paylaşılmak istenen, ‘ham’ yapılmak istenen, 40 metrekare inşaat alanı olan, turizm imar alanı olan arsanın satılması, elden çıkartılması ve bir yandaşa havale edilmesidir. Vali bey’in bunu gizlemeye saklamaya, üstünü örtmeye hakkı yoktur. Vali bey devletin valisi olmak durumundadır. İzmir yerelinde yatırımcı en büyük kuruluş İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Vali beyin görevi, devlet kurumları adına Büyükşehir belediyesi ve tüm kuruluşlarla koordinasyonu sağlamaktır. Yani görevi bizim hakkımızı savunmak ve önümüze çıkan bürokratik engelleri Ankara’da savunmak zorundadır. Vali Bey bu görevi yapmak durumunda ve zorundadır. Görevi budur” diye konuştu.
 
GEÇEN GÜN GİTTİM ‘YAPMA’ DEDİM
Vali Toprak ile ilgili sözlerine devam eden Kocaoğlu, valinin siyaset yaptığını söyledi. Kocaoğlu, “Vali Bey de siyaset yapacaksa ki bütün çıkışlarından ve beyanatlarından siyaset yapmak istediğini, hükümetin hatta hükümetin belli bir kanadının temsilcisi gibi İzmir’i yönetmek istediğini bunca yıllık tecrübemle görüyorum. Geçen gün kendisine gittim. Bunların hepsini tek tek anlattım. Diyalog içinde bunları sürdürelim, basından beyanat vermeyelim dedim. Tam tersini söylemişim gibi basın üzerinden bombardıman yapıyor. Valinin böyle bir hakkı yoktur. Yerel seçimler öncesi başka bir amaçla buraya geldiyse bunu da yapmaya hakkı yoktur. İzmirli 4 milyon insan, sayın valimiz de bu doğrultuda giderse, ‘kanunu kullanıyorum’ diyerek hakkaniyet içinde davranmazsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir halkını karşısında bulacaktır. Sayın valime, seçilmiş belediye başkanı olarak şunu söylüyorum. Ya benimle belli bir hiyerarşi içinde beraber çalışırız ya da çalışamayız. Çalışamamak benim problemim değildir. Beni getiren kararname değildir. Beni getiren 4 milyon İzmirlidir. Bu insanlar beni getirdiği müddetçe, buranın bir numaralı seçilmiş kişisi olarak, bütçesi en büyük kurum olarak ve on senedir hükümetin kente yaptığı yatırımlardan daha fazla yatırım yapan belediye olarak bu kenti kalkındırmaktan sorumluyum. Hemşerilerimiz yetki verdiği müddetçe kimseyi dinlemeyiz. Biz hesabımızı 397 yılla zaten veriyoruz. Bunu herkes bilsin ki ölmüş eşek kurttan korkmaz” dedi.
 
Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz lafla, söylemle değil Cumhuriyetten bu yana siyaset içinden gelen bir ailenin ferdi olarak, siyasetin, kelleyi koltuğa alınmadan yapılmayacağını bilir, kelleyi koltuğa alır siyaseti yaparız. Herkes de adam gibi böyle yapmalı… Bugüne kadar konuşmadım. Aman hükümete saygı göstereyim, aman valiye… Yok kardeşim, anlaşılmıyorsa anlatırız. Daha bildiğimiz çok şey var. Zamanı gelince anlatırız. Burası Türkiye’nin en huzurlu kenti. Burada devlet eliyle. Bürokrasi eliyle bu kentin huzurunu bozmaya gerek yoktur. Kimsenin de gücü yetmeyecektir”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÜYÜK TÜRKİYENİNİN ... GÜÇLÜ TÜRKİYENİN.... 26 Ekim 2013 Cumartesi 14:53

2010 Lu 2020 Li YILLARI...Ancak AK PARTİ GİBİ GÜÇLÜ PARTİLERİN ve GÜÇLÜ BÜYÜK ŞEHİR BAŞKANLARININ TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BAŞINA GELMESİYLE..76 MİLYON MİLLETİMİZ...DEVRİM Niteliginde BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ ALABİLİR...Hedefimiz Ayırımsız...BÜYÜK TÜRKİYE , GÜÇLÜ TÜRKİYE... " TEK DEVLET TEK VATAN , TEK MİLLET , TEK BAYRAK " İşte Milletimiz , İşte AKPARTİ...

Yorumu oyla      13      6  
AK kıllı olacaz artık.... 26 Ekim 2013 Cumartesi 10:58

aziz izmire ne yaptın yahu açıklada bizde bilelim senin bütün bütçen konak tünelini karşılamaz. fazla atma istersen

Yorumu oyla      16      18  
Tornado 26 Ekim 2013 Cumartesi 09:51

Konuya tam vakıf değilim ama bir vali mevcut hükümetin icra makamı gibi davranıyorsa bu çok yanlış. Akp si Chp si değil mesele, demokratik hukuk devleti anlayışı için çok ama çok tehlikelidir bu. Her iktidar kendi valisini yaratmaya çalışır yada her vali tutunabilmek için iktidarın memuru gibi çalışır. Örn:Eskişehir Valisi vs. Bu arada Kocaoğlunun Diyarbakır gezisini başka yerlere çekmeye çalışanları kınıyorum, hayırdır Diyarbakır Belediye Başkanı aranıyorda bizmi bilmiyoruz. Ziyaret bu memleketin bi kentine değilde kandilemi yapılmış yada pkk şehitliğimi ziyaret edilmiş. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı Diyarbakıra Hakkariye Silopiye Cizreye gidemezmi, gitmeyecekmi. Bu memleketi böldünüzde a bizimmi haberimiz yok

Yorumu oyla      17      8  
Vali mi? Başkan mı? 26 Ekim 2013 Cumartesi 09:40

Kent halkını Vali mi temsil eder? Büyükşehir Belediye Başkanı mı? Vali Hükümetin ve bir partinin adamı gibi hareket edebilir mi? Yerel Yönetimler Yasassı ile yerel hizmetler ile ilgili tüm görevler Özel İdareden alınıp Büyükşehir Belediyesine verilmiş midir? Bu durumda Özel İdareye ait tüm mallar ve varlıkların Büyükşehir Belediyesine geçmesi gerekmez mi? Sayın Yorumcular bu yazı ile ilgili yorum yaparken bu konuda yarım yapmalılar. Yoksa burası Başkanla özel derdi olanların,başkana kin kusma yeri olmamalıdır.

Yorumu oyla      18      8  
engin 26 Ekim 2013 Cumartesi 09:16

aziz kocaoğlunu akp yi eleştirmemekle eleştirenler izmir büyükşehir belediye başkanının görevimi akp yi eleştirmek.sizin il başkanınız, izmir milletvekilleriniz yok mu?tayyipe abdullaha minnettarlığını sunduğu için mi 396 yılla yargılanıyor?

Yorumu oyla      16      7  
ERKAN 26 Ekim 2013 Cumartesi 01:18

BASKANIN BU ACIKLAMALARINI YERINDE BULUYORUM , DAHA COK ORTALIKTA GORUNMELI VE HER PLATFORMDA BU VE BENZERI DURUMLARI ACIKLAYIP VATANDASI BILGILENDIRMEK ASLİ GOREVLERINDENDIR,YUMRUGUNU MASAYA DAHA COK VURMALI KENDINSINI VE DOLAYISIYLA IZMIR HALKINI EZDIRMEMELIDIR.KENDISINI DAHA AKTIF VE ATAK GORMEK ISTIYORUZ..

Yorumu oyla      21      11  
alaadin 26 Ekim 2013 Cumartesi 01:10

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış .sayın kocaoğlu izmirimizin yüzde yetmişi gecekondu ucaktan izmir manzarasını görüyor olmalısınız.erkan yaşacan haklı yani

Yorumu oyla      18      13  
ziyaretçi 26 Ekim 2013 Cumartesi 01:06

sayın valimizle gurur duyuyoruz.erkan yaşacan bey izmirde insanlar saglam evlerde otursun diye izmir güzelleşsin diye ugraşıyor onada başarılar diliyoruz

Yorumu oyla      16      20  
İzmir'in Ezberleri Bozuluyor 25 Ekim 2013 Cuma 23:29

Ben valimizi dün bir TV programında izledim. Hayran kaldım. Tam 1,5 saat süreyle izmir'in fotoğrafını çekip önümüze koydu. Valimize hakıszlık yapmayalım. İzmir'e böyle bir vali lazımdı. Kentin bütün ezberlerini bozan biri lazım.

Yorumu oyla      16      18  
İzmir İzmirdir 25 Ekim 2013 Cuma 22:06

Koskoca bir kültür şehrini Aziz ile eşleştirmeyi kabul etmiyorum. Bu Izmir daha ne Azizler gördü. İzmir'e iz bıraksaydı o kalırdı işte. Hani bu fuar açılışına Baydemir şeref misafiri olacak ve başkanımız barışı sağlayacaktı:)

Yorumu oyla      18      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan 90. yıla özel dev zeybek gösterisi
Karşıyaka Belediyesi’nin dev Halk Dansları ekibi “Cumhuriyet Bayramı” ...
Yabancı eğitmenlerden Şenol’a ziyaret
Comenius Projesi kapsamında Danimarka, Bulgaristan, İtalya ve İspanya’dan ...
Balçova'nın 2014 bütçesine meclisten onay
Balçova Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı ikinci toplatışında belediyenin ...
 
Türkiye’de bir ilk: Hakantartantv!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın resmi internet televizyonu ...
Hemşeri dernekleri ve spor kulüplerinden Sındır’a tam destek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, göreve geldiği ...
Engelsizmir’in onur gecesi: Farkındalık vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelsizmir 2013 Kongresi” kapsamında ...
 
İzmir büyük coşkuya hazır: 29 Ekimde nerede/ne var?
Cumhuriyet’in sembol kenti İzmir, Cumhuriyet’in 90. yılını muhteşem gösterilerle ...
CeBIT Fuarı’nda Bornova farkı
Vatandaşa daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için teknolojiyi etkin ...
İzmir’de balık günleri: Kent fosfora doyacak!
İzmir tadında Balık Günleri’nde ilk gün 3 bin 500 kişi balık yedi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva