HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Uzundere'de yerleşim başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’’den satın alınan Uzundere’’deki  2688 konutun ilk sakinleri evlerine yerleşmeye başladı.’

Uzundere'de yerleşim başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’’den satın alınan Uzundere’’deki  2688 konutun ilk sakinleri evlerine yerleşmeye başladı.’
 
İZMİR- Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşlar, Uzundere’’deki yeni konutlarına yerleşmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin kentsel dönüşüm alanında uyguladığı en önemli çalışmalardan olan proje kapsamında, Uzundere’’nin ilk sakinleri evlerine yerleşti. Elektrik ve sularını üstlerine aldıktan sonra evlerine yerleşmeye başlayan vatandaşlar Uzundere konutlarına hayat verirken, özellikle okulların kapanmasının ardından konut alanındaki nüfusun hızla artacağı bildirildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) tarafından yapılan 3080 konuttan 1.764 adedini Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşlar için, 924’’ünü de diğer kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 2688 konutu satın almıştı.  Anahtar teslim sürecinin kademeli olarak devam ettiği Uzundere’’deki konutlardan toplam 1095 hak sahibi yararlanacak.
 
1978 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla ’“afete maruz bölge’” ilan edilen 420 bin metrekare (42 hektar) alan üzerindeki İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.
 
 
 
Yeni konutlarına yerleşen vatandaşların görüşleri şöyle:
 
’“Manzarası Kale’’den daha güzel’”
Abbas Devabacak:  ’“Kadifekale Çift Minareli Merkez Camii’’nden emekliyim. Kadifekale’’de de deniz manzaralı 3 katlı evim vardı. Ama heyelan bölgesinde, tehlikeli olduğu için evleri boşaltma kararı alınınca hiç tereddüt etmeden Uzundere’’ye gelmeyi kabul ettim. İnşaat sırasında Uzundere’’ye gelip bakmıştım, evleri çok beğenmiştim. Buradaki manzara Kadifekale’’den çok daha güzel ve her yeri görüyor. Kale’’deki bayrağı bile buradan görebiliyoruz. Özellikle emekliler, buradan ev alıp da gelmiyorlarsa büyük hata ediyorlar. Sabahları balkona çıkıp çam kokusunu derin derin içime çekiyorum. Ömrüne ömür katmak isteyen gelir buraya. Sıcak havalarda bile özellikle balkon serin oluyor, yayla havası var. Gürültüsü yok. Allah razı olsun diyoruz, çok mutluyuz.’”
 
 ’“Milli Piyango vurdu sanki’”
Nevin Devabacak: ’“Ev şahane. Her yer gıcır gıcır. Bu yaştan sonra rahat ettik çok şükür. Burası Kale’’den daha güzel. Ömrümüzün sonunda yeni evde oturuyoruz. Orada 3 katlı evimiz vardı, burada 2 daire aldık. Allah razı olsun. Pırıl pırıl evler, daha ne olsun. Milli Piyango vurdu resmen.’”
 
’“Çok muntazam, geniş ve rahat’”
 Mehmet Kurt: ’“Urfalıyım. 1977’’den beri İzmir’’deyim. Heyelandan dolayı Kadifekale’’deki evimiz istimlak edilince bu evleri tercih ettik. Kale’’deki evimiz 59 metrekareydi, burası 120 metrekare. Evleri çok muntazam yapmışlar, çok geniş ve rahat. Hiç gürültü olmuyor. Akşamları rahat uyuyabiliyoruz. Orman havası var, bol oksijen alıyoruz. Komşularımız taşındıkça burası daha da güzel olacak.’”
 
’“Torunumun odası hazır’”
 Miyase Kurt: ’“Evler çok güzel, Allah herkese böyle ev nasip etsin. Kendi zevkimize göre ufak tefek düzenlemeler yaptırdık. Hayatımda böyle evde oturmadım, ilk kez oturacağım. Sabah kalktığımızda ilk işimiz çayımızı balkonda içiyoruz. Oda sorunumuz yok. Herkes istediği odada oturabiliyor. Çok geniş. Torunuma telefonda ’‘Yağmur gel, odanı hazırladık’’ diyoruz. Kale’’de otururken aynı odada hem oturup hep misafir ağırlıyorduk. Şimdi çok şükür, kim gelirse gelsin herkesi rahatça ağırlayabiliyoruz. Kale’’de bu konutlara geçmeyi ilk kabul eden bizlerdik. İstemeyenlerle tartıştık bile’… Şimdi ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Allaha çok şükür oğluma da aldım, kira öder gibi ödüyoruz. Çok memnunuz.’”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batum'dan Tartan'a ziyaret
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve CHP MYK üyesi ...
Başkan Kürüm’’den GSM ruhsatı çağrısı
Karabağlar Belediyesi, ruhsatsız işyerlerine yönelik Süre Belgesi uygulamasını ...
Kocaoğlu’’ndan Topbaş’’a ’‘sel’’ cevabı
Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’’daki sel sonrası ’‘sıkıntıları ...
 
Çocuklardan büyükleri etkileyen gösteri
Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencileri, başarılı bir eğitim öğretim ...
Trafik canavarı olmasınlar diye’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşamları karartan trafik kazalarını azaltmak ...
Konak’’ta ’‘Robin Hoodvari’’ bir banka’…
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Saadet Mirci Semt Merkezi'nde ...
 
Karşıyaka’’da can dostum şenliği
Karşıyaka Belediyesi İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle hafta ...
Gaziemir’’de naylona savaş ’‘iyiliğe’’ destek
Çevre Koruma Haftası nedeniyle pazaryerinde dağıtımı yapılan filelere ...
Bayraklı şehitlerini andı
Bayraklı Belediyesi, teröre kurban verdiği şehitlerin aileleriyle bir ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva