HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
7 Eylül 2010 Salı - 00:00

Unutulmaz gece’… Boğaz’’dan U2 geçti’…

Müzikseverlerin yıllardır beklediği U2 İstanbul'da hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı, konserde U2 sevmeyenlerin bile ağzının açık kalacağı şov vardı.’

Unutulmaz gece’… Boğaz’’dan U2 geçti’…


Gecenin sürprizi ise Bono ile düet yapan Zülfü Livaneli'ydi.
İSTANBUL - Yıllarca 'Türkiye'ye gelecek mi gelmeyecek mi?' sorusu soruldu ve rock efsanesi U2 dün akşam nihayet İstanbul'da sahneye çıktı.
Hayranları, U2'yu ön sıralardan izleyebilmek için dün gece 04.00'den itibaren konser alanının önünde sıraya girdi. Konseri izlemek için Türkiye'nin her ilinden gelen vardı. Atatürk Olimpiyat Stadı'na U2 hayranlarının ulaşabilmesi için ek otobüs seferleri konuldu ancak özellikle akşam saatlerinde büyük bir trafik sıkışıklığı yaşandı. Binlerce araç bağlantı yollarında ancak adım adım ilerleyebildi, müzikseverler konsere geç kalma endişesi taşıdı.
Saat 13.00'te stat kapılarının açılmasıyla birlikte konserin başlamasına saatler kala izleyiciler yerlerini almaya başladı. U2 konseri öncesinde saat 19.30'da İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne aldı. U2 Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tıklım tıklım dolu atmosferinde saat 22.00'de sahneye adımını attığında yer yerinden oynadı. Onbinlerce kişi U2'yu alkışlarken binlerce müziksever bu anı cep telefonlarıyla fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. U2 konsere 'The Beatiful Day'le giriş yaptı.
U2’’nun solisti Bono kendisini dinleyenlere "Çok teşekkür ederim, süpersiniz. Bu kadar sabrettiniz uzun sürdü ama sonunda geldik. Türkiye'de olanlar bütün dünya için çok önemli. Dün boğaz köprüsünden yürüyerek geçtik, aslında bu köprü geçmişle gelecek arasında da bir köprü" dedi. Konserde aynı zamanda siyasi mesajlar da verildi. Bono "Washington ve İsrail duy sesimizi" diyerek "Sunday Bloody Sunday-Kanlı Pazar" şarkısını çaldı, bu şarkıda da büyük bir alkış tufanı koptu.
ZÜLFÜ LİVANELİ SAHNEDE
Konser sırasında bir kadın seyirciyi sahneye çıkaran Bono, bir şarkısını sahneye oturttuğu hayranının dizlerine uzanarak söyledi. Bono, daha sonra kadın hayranıyla birlikte seyirciler arasına kurulan platforma yürüyerek burada dans etti. Gecenin en büyük sürprizi ise Zülfü Livaneli'nin sahneye çıkmasıydı. Fehmi Tosun için yazılan parçada Livaneli Bono'ya eşlik etti, ardından "Yiğidim Aslanım" şarkısını söyledi.
Konserinin sonunda sevenlerine sabrettikleri için teşekkür ederek, ''Arayı açmayalım'' dileğinde bulunan Bono, sevenlerine AIDS ilacı alamayanlara yardım ettikleri için ayrıca teşekkür etti. Konserini tamamladıktan sonra müzikseverlerin uzun süreli alkışları üzerine iki kez sahneye dönen Bono, konserin ardından ekibiyle birlikte dinleyicilerini selamladı.
ŞOV NEFESLERİ KESTİ
Konserde mükemmel bir prodüksiyon dikkat çekti, U2 sevmeyenlerin bile ağzının açık kalacağı şov vardı. Müzikseverlere muhteşem bir görsel şölen sunan ''The 360’° Tour'' sahnesi, teknolojik açıdan müzik endüstrisinde gerçek bir devrim olarak kabul ediliyor.

Sahne tasarımının kurulumu 20 Ağustos tarihinde başladı. Dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış en büyük konser prodüksiyonu olan 360’° sahne tasarımı, konser alanında bulunan tüm izleyicilere her açıdan kusursuz bir görüntü sunabilmek için özel olarak hazırlandı.
Dev bir silindir video sistemiyle birbirine bağlanmış beş yüz bin piksel kapasiteli LED paneller ve 45 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemi, müzikseverlere tam anlamıyla 360 derecelik bir görüş alanı sundu.
26 ÜLKEDEN DİNLEYİCİ VARDI
Japonya, Amerika ve Hong Kong'dan Güney Afrika, Brezilya ve İran'a kadar 29 farklı ülkeden müzikseverler İstanbul konseri için bilet satın aldı. Türkiye'den ilk bileti ise Ağrı'dan bir U2 hayranının satın aldığı açıklandı.
'U2 360’° Tour'un 2010 Avrupa ayağı konserleri 6 Ağustos'ta İtalya'nın Torino şehrinde başlamış, daha sonra Ağustos ayı boyunca Almanya, Danimarka, Finlandiya, Rusya ve Avusturya'daki konserlerle devam emişti. U2, 3 Eylülde Atina'daki konserinin ardından, 360’° Avrupa Turnesi'nin 10. durağı olan İstanbul konseri 2010 yılının en büyük etkinliği oldu.
U2 İstanbul konseri, şimdiye kadar Türkiye'de gerçekleştirilmiş en büyük ve en kalabalık stad konseri özelliğini taşıyor.
Konseri izleyenler arasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile İstanbul Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç de vardı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Hitchcock’’la buluşuyor
Korku filmlerinin ünlü yönetmeni Alfred Hitchcock’’un tek mekanda çektiği ...
Referandumu tiyatroyla anlattılar
Didim Halk Tiyatrosu referandum sürecine ilişkin yaşananları mizahi ...
Onlar kirli bir denizle büyümesin diye’…
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Uluslararası Fuarı’’nda çocuklara ...
 
Shakespeare böyle bir adammış!
Yazılımcılar 16. yüzyılda yaşamış oyun yazarı Shakespeare'in yüzünü ...
Bornova'da 6 farklı dilde barış mesajı
6 farklı ülkeden konukların katıldığı ve Balkan müziklerinin seslendirildiği ...
Bono köprüyü geçecek
U2'nun İstanbul konserinin hazırlıkları tamam. Konser öncesi 'resmi' ...
 
Ve efsane Türkiye’’de’…
Dünyaca ünlü rock grubu U2, ''360 Tour'' adlı turne kapsamında ...
AASSM’’de notalarla Milli Mücadele
İzmir’’in kurtuluşunun 88. yılı etkinlikleri kapsamında 7 Eylül akşamı ...
Kargo uçağı düştü: 2 ölü
Dubai'de United Parcel Service'e (UPS) ait bir kargo uçağı, havaalanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva