HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2011 Salı - 19:06

Ülük'ten Erdoğan ve Perinçek'e itiraz

Ergenekon Partisi Kurucu Genel Başkanı Tarcan Ülük YSK'nın bağımsız adayları vetosundan sonra Erdoğan ve Perinçek'in adaylıklarının iptali için YSK’ya başvuracağını açıkladı.

Ülük ten Erdoğan ve Perinçek e itiraz

Fırat Soylu/Egedesonsöz-Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının başvurularını veto etmesinin ardından İzmirli Avukat  ve Ergenekon Partisi Kurucu Genel Başkanı Tarcan Ülük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in adaylık başvurularının iptali için YSK’ya başvuracağını açıkladı. Ülük, YSK’nın 12 bağımsız aday için verdiği gerekçeli kararın Başbakan Erdoğan ile Perinçek’i de kapsadığını iddia ederek, iki ismin adaylığına itiraz etti.
12 BAĞIMSIZ EMSAL OLDU
YSK’nın 12 bağımsız adayın milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetlerinin bulunduğu gerekçe gösterdiğini dile getiren Ülük, “YSK Anayasa’nın 76. maddesinde ve 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nun 11 ve 21. Maddelerine dayanarak milletvekili seçilemeyecekleri açıklandı. Başbakanın da Siirt’te yaptığı konuşmadan almış olduğu mahkumiyet kararı var. O dönem CHP Lideri Baykal ile Başkan Erdoğan arasında anlaşma yapılarak, anayasal bir düzenlemeye gidilmişti. Buna rağmen YSK’nın 12 bağımsız aday için verdiği veto kararı Başbakan Erdoğan’ı da etkiliyor. Milletvekili seçim kanunda affa uğramış olsalar bile bunun ortadan kalkmayacağı da yazıyor” dedi.
ADAYLIKLARI DÜŞER
Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Ergenekon davasında tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğperinçek’in de adaylığının düşürülmesi için de itirazda bulunduğunu dile getiren Ülük, itirazının tebliğini yarın yapacağını söyledi. Perinçek’in de Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandığını ve ceza aldığını hatırlatan Ülük, “YSK 12 bağımsız aday için verdiği kararı siyasi olarak almadıysa Başbakan ve Perinçek içinde aynı kararı vermek zorundadır. Hukuku gözeterek bir karar verirse Başbakan ve Perinçek’in adaylığı düşer” dedi.
BAŞBAKAN’IN ŞİİR DAVASI
Başbakan Erdoğan’ın 12 Aralık 1997'de Siirt’te topluluğa konuşma yaptığı bir miting sırasında Ziya Gökalp'ın 1912 yılında Balkan Savaşı için yazdığı Asker Duası'nın değiştirilmiş bir sürümü ile; orduyu öven dizeyi söylemeden, yerine aşağıdaki mısraları eklediği ve ardından konuşmasının devamında "her devrin Firavun ve Nemrutları olduğunu bunun karşısına çıkacak Musa ve İbrahimlerin engelleri aşarak pislik dolu yolları temizleyeceğini" söylemesi nedeniyle Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. 21 Nisan 1998 tarihinde mahkeme, Türk Ceza Kanunu’nun 312/2 maddesinden “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçunu işlediği kararını verdi ve Erdoğan bir yıl hapis ve 860 milyon TL (o dönemin parası) para cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra cezayı 10 ay hapis ve 176 milyon TL para cezasına indirdi. Ceza infaz yasası gereği 10 aylık hapis cezası 4 aya indi. Erdoğan Diyarbakır DGM'nin kararına temyiz başvurusu yaptı. 24 Eylül 1998 tarihinde Yargıtay 8. Ceza Dairesi Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi kararını onadı ve bu tarihte hüküm kesinleşti. Erdoğan 4.5 yıl sürdürdüğü İstanbul Belediye Başkanlığını bırakarak 26 Mart 1999 günü Pınarhisar Cezaevine girdi ve cezasını çekerek 24 Temmuz 1999 günü hapisten çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.H. 19 Nisan 2011 Salı 23:23

reklam peşine koşma alışkanlığı alışkanlık haline getiren sn ülük e artık bıraqk bu işleri demek istiyorum.değişik birşeyler ara demode oldun artık

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş son noktayı koydu
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in projeleriyle ilgili ...
İşte CHP’nin liste sürprizleri
İzmir’de partilerin adayları sahaya inmiş olmasına karşın, listelere yönelik ...
CHP’den pazar mesaisi
İzmir’de yağmur çamur dinlemeden seçim çalışmalarını sürdüren CHP milletvekili ...
 
DSP İzmir adaylarını tanıttı
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı ...
CHP adayları Güzelbahçe'yi ziyaret etti
CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayları, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin ...
Kötü hava koşulları AK Parti'yi vurdu
AK Parti İzmir Teşkilatının bugün başlaması planlanan yoğun seçim çalışmaları ...
 
Erdoğan'a '35 şarışın kadın' projesi
İzmir’de AK Parti yöneticileri, kentte partiye karşı önyargıları yıkmak ...
'Meclis derhal toplanmalı'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın 12 bağımsız adayın başvurusunu ...
YSK geçici İzmir listesini açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu geçici milletvekilleri aday listesini Resmi Gazete'nin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva